Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Depiliuojate bikinio zoną skustuvu? Kaip išvengti išbėrimų ir įaugusių plaukelių

Bikinio zonos depiliacija skustuvu vis dar labai populiari, nes tai pigus bei greitas būdas atsikratyti nepageidaujamų plaukelių, be to, šią procedūrą bet kada galima atlikti pačioms. Vis dėlto, neretai susiduriama su šios jautrios srities išbėrimu, niežėjimu ar įaugusiais plaukeliais. Ką daryti, kad taip nenutiktų ir į paplūdimį galėtumėte eiti drąsiai?
Moteris maudosi vonioje
Moteris maudosi vonioje / 123RF.com nuotr.

Viena dažniausių priežasčių, kodėl šią vietą išberia ir įauga plaukeliai, tai netinkama bikinio srities skutimo technika, Shape.com teigia dermatologė Lindsey Zubristky. Mat, nors oda šioje srityje jautri, patys plaukeliai yra storesni, susiraitę ir linkę įaugti. Be to, jei skustuvai yra nepakankamai aštrūs ar švarūs, yra rizika sudirginti odą, joje gali užsiveisti bakterijos.

Tad kaip to išvengti?

Daugiau peiliukų skustuve

Pirmiausia pradėkime nuo tinkamo skustuvo – verta rinktis skustuvą, kuris turi daugiau peiliukų, nes skutimasis tampa efektyvesnis. Taip pat rinkitės skustuvus, skirtus būtent moterims. Taip sumažinsite odos sudirginimo riziką.

Vienkartiniai peiliukai – ne daugkartiniam naudojimui

Taip pat turėkite omeny, kad jei įsigyjate vienkartinius skustuvus, jau vien pavadinimas rodo, kad jų negalima naudoti daug kartų, tarkime, mėnesį. Peiliukai po kelių skutimų atšimpa, todėl bandymas depiliuotis baigiasi odos suerzinimu ir nepakankama depiliacija. Todėl ne tik kaskart labai kruopščiai nuplaukite skustuvą, bet ir reguliariai jį keiskite.

Paruoškite odą

Kitas svarbus dalykas, kad, kaip ir veido ar kūno odą, taip ir bikinio sritį kartkartėmis reikia nušveisti, siekiant pašalinti negyvas odos ląsteles ir leisti odai atsinaujinti, būti švelnesnei ir tolygesnei. Tolygesnę odą depiliuoti bus tikrai paprasčiau, sumažės jos sudirginimo ir plaukelių įaugimo rizika.

Pirmiausia apsiprauskite šiltu vandeniu, leiskite odai suminkštėti ir tuomet šveitikliu lengvai pašveiskite bikinio sritį, tik žiūrėkite, kad šveitiklio nepatektų į kitas kūno zonas ir jų nesudirgintų.

Naudokite švelnų prausiklį

Kad skutimasis būtų sklandesnis ir švelnesnis, naudokite odą suminkštinantį prausiklį, skirtą intymios zonos pH, kad nedirgintų makšties. Kitas variantas – rinktis kokybiškos sudėties drėkinamąjį prausiklį. Svarbiausia – vengti gausiai prikvėpintų (kad ir skaniai kvepiančių) priemonių ir nenaudoti jų dideliais kiekiais. Pakanka plono sluoksnio.

Skuskite tinkama kryptimi

Shape.com kalbinta L.Zubritsky teigia, kad reikėtų skusti plaukelių augimo kryptimi, o ne priešinga ar abiem kryptimis, antraip galite sudirginti odą ją pernelyg stumdami. Tai reiškia, kad nereikėtų brūžinti pirmyn atgal – kokybiškas skustuvas turėtų tas vietas nuskusti per vieną ar du prabraukimus.

Drėkinkite

Nusidepiliavus pirmiausia patariama šalta vandens srove labai gerai nuplauti visus nešvarumus ir prausiklio likučius ir tą šaltą srovę dar kiek palaikyti bikinio zonos srityje.

Tuomet sudrėkinkite jautrią odą drėkinamuoju arba raminamuoju priešuždegiminiu kremu, skirtu būtent jautriai odai arba intymiai zonai. Kaip minėta, venkite prikvėpintų priemonių, nes jos gali sudirginti tiek odą, tiek makštį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius