TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dermatologai: štai ką turite padaryti kiekvieną rytą, kad išvengtumėte raukšlių

Kur slypi skaisčios ir lygios odos paslaptis? Dermatologai sako, kad jei norite gražiai senti, turėtumėte nepamiršti vieno dalyko – teptis veido odą apsauginiu kremu nuo saulės kiekvieną rytą. Tačiau tai ne vienintelis dalykas, kurį turėtumėte žinoti.
Odos priežiūra
Odos priežiūra / 123RF.com nuotr.

Ekspertų nuomone, šio svarbaus apsauginio žingsnio (kuris turėtų būti atliekamas po veido valymo priemonės ir vitamino C serumo) negalima nuvertinti, rašoma portale shefinds.com.

Jeigu kalbėtume apie smulkių raukšlių prevenciją, verta žinoti, kad saulės spinduliai ir kiti ekranų skleidžiami spinduliai daro didesnį poveikį odai, nei daugelis įsivaizduoja.

Kodėl apsauga nuo saulės tokia svarbi?

Svarbiausia rytinės odos priežiūros dalis – „apsauga nuo saulės“, – sako Dr. Anna Chacon, medicinos mokslų daktarė, sertifikuota dermatologė ir „My Psoriasis Team“ rašytoja. Ji priduria, kad „visi turėtų nuolat naudoti apsauginį kremą nuo saulės – tai paskutinis žingsnis po odos priežiūros rutinos ir prieš tepant makiažą“. Tad, norint išvengti ankstyvų ir smulkių raukšlelių, kurias sukelia saulė, būtina kasdien naudoti apsauginį kremą nuo saulės.

Dr. Angela Casey sutinka ir pabrėžia, kad „prevencija yra geriausias vaistas, kai kalbama apie jūsų odos sveikatą“. Ji pažymi, kad odos priežiūros procedūros, kurios „valo, drėkina ir apsaugo odą“, padės jums turėti sveiką ir švytinčią veido odą (o tai reiškia ir kur kas mažiau smulkių raukšlelių nei tuo atveju, jei praleistumėte šiuos žingsnius).

„Rytiniai odos priežiūros įpročiai turėtų būti susiję su odos cirkadiniu ritmu“, – tęsia ji ir prideda, kad ryte oda jau būna baigusi poilsio ir atsistatymo etapą, kuris vyksta per naktį.

Dr. Anna Chacon pabrėžia, kad rytinė rutina turėtų būti skirta „odos apsaugai nuo saulės ir laisvųjų radikalų“. Atsižvelgdama į tai, A.Casey siūlo tokį rytinės odos priežiūros sąrašą, kurį ji dažnai pateikia pacientams.

Rytinė rutina, padėsianti išvengti priešlaikinių raukšlių

Atsibudus ryte, pirmasis A.Casey siūlomas žingsnis yra „nusiprausti veidą pH subalansuotu, švelniu valikliu, naudojant drungną vandenį“. Jos teigimu, šis žingsnis atgaivina odą ir pašalina per naktį susikaupusį prakaitą bei nešvarumus.

Po to reikia tepti antioksidacinį serumą, pavyzdžiui, vitamino C. „Antioksidantai yra svarbus rytinis odos priežiūros žingsnis, nes jie paruošia odą apsisaugoti nuo visų aplinkos teršalų ir dirgiklių, su kuriais susiduriame per dieną, – pažymi A.Casey. – Galvokite apie antioksidacinius serumus kaip apie papildomą odos apsaugos sluoksnį“, – siūlo ji.

Po to specialistė rekomenduoja naudoti veiksmingą drėkinamąjį kremą, „kuris padeda užfiksuoti antioksidacinį serumą ir užsandarina odos barjerą, suteikdamas odai apsaugą ir drėkinimą“. Galiausiai ji pakartoja, kad „apsaugos nuo saulės priemonės yra neginčijamas paskutinis žingsnis“ ir kad turėtumėte rinktis priemones su „SPF 30 arba didesniu plataus spektro UVA ir UVB apsauga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius