Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Dermatologė pataria: ką reikia žinoti apie lazerinę epiliaciją

Kiekviena moteris svajoja apie lygią, glotnią odą be nepageidaujamų plaukelių.
Lygi ir glotni oda
Lygi ir glotni oda / Fotolia nuotr.

Būdų jiems šalinti yra ne vienas, tačiau dauguma jų nesuteikia ilgalaikio efekto, yra skausmingi, o jautresnę odą turinčioms moterims sukelia ir įvairių išbėrimų bei paraudimų, kuriems išnykus, neretai jau būna atėjęs laikas vėl kartoti plaukų šalinimo procedūrą. Vienas iš būdų  nepageidaujamus plaukus pašalinti ilgesniam laikui – lazerinė depiliacija.

Asmeninio archyvo nuotr. / Dermatologė Sandra Kavaliauskienė
Asmeninio archyvo nuotr. / Dermatologė Sandra Kavaliauskienė

Kalbamės su Kauno estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos „Grožio pasaulis“ gydytoja dermatologe Sandra Kavaliauskiene.

– Kaip vyksta lazerinės epiliacijos procedūra?

– Lazerinės epiliacijos metu lazerio šviesos energija veikia tik plaukų augimą užtikrinančias struktūras. Tai vadinama lazerio selektyvumu, kuris užtikrina ypatingą procedūrų saugumą – procedūros metu nepažeidžiami aplinkiniai audiniai, jų struktūros. Lazeris pereina per viršutinius odos sluoksnius ir perneša savo energiją į plaukus, kur ji yra absorbuojama plaukuose esančio melanino. Absorbuota šviesos energija virsta šilumine energija, kuri suardo plauko augimą užtikrinančias struktūras.

– Nuo ko priklauso procedūros efektyvumas?

– Procedūros efektyvumas priklauso nuo šių veiksnių: odos spalvos, plaukų spalvos, plaukų storio ir gylio, kuriame yra plaukų folikulai. Kuo tamsesni plaukai, šviesesnė ir plonesnė oda – tuo mažiau procedūrų reikia maksimaliam rezultatui pasiekti. Kuo šviesesni plaukai, tuo mažesnis lazerio terapijos efektyvumas, o tai reiškia, kad reikia atlikti daugiau procedūrų.

– Kiek reikia atlikti procedūrų, norint pasiekti geriausią efektą?

– Optimaliam ir ilgalaikiam plaukų pašalinimo efektui pasiekti reikia vidutiniškai 3–6 procedūrų, kartojamų kas 1–1,5 mėnesio. Pertraukos tarp procedūrų nustatomos pagal plaukų augimo ciklą, nes tik augimo fazėje esančius plaukus galima pašalinti. Bet kurioje kūno srityje yra matoma, t. y. augimo fazėje yra tik 20–30 proc. visų toje srityje esančių plaukų. Kartojant procedūrą, paveikiami vis naujai išaugę plaukai.

– Ar procedūros skausmingos?

– Procedūros neskausmingos, gali būti jaučiamas nežymus dilgčiojimas jautresnėse srityse, tokiose kaip veidas ar bikinio sritis. Plaukų šalinimas taikant IPL, radiodažnio ar elektroepiliacijos technologijas yra nepalyginamai skausmingesnis.

– Kas atlieka lazerinę epiliaciją?

– Lazerinę epiliaciją atlieka gydytojai dermatologai.

– Kaip reikia pasiruošti procedūrai?

– Prieš procedūrą rekomenduojama:

♦ nuskusti plaukus 1–2 dienas prieš procedūrą;

♦ nesideginti soliariume ar saulėje (pageidaujama, kad oda būtų kuo mažiau įdegusi);

♦ nedaryti anticeliulitinių procedūrų 4 savaites iki procedūros;

♦ 4–6 savaites nešalinti tos srities (-čių) plaukų vašku, elektroepiliatoriumi ir kitais būdais, kurių metu plaukai  išraunami;

♦ procedūros metu oda turi būti švari, be kosmetinių priemonių.

Straipsnio šaltinis – Kauno estetinės medicinos ir dermatologijos klinika „Grožio pasaulis“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius