-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausias Baltijos šalių juvelyrikos su deimantais salonas įsikūrė Kaune: brangakmenis, kurį lietuvės pamilo

Įkurtuvių nuotaikos šiomis dienomis vyrauja Kauno prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ antrajame aukšte, kuriame duris atvėrė „The Factory Diamonds and Jewellery by Ribas“ deimantų namai. Įsikurdami istorinėje laikinojoje sostinėje, jie tapo didžiausią asortimentą Baltijos šalyse siūlančiu juvelyrinių papuošalų su deimantais salonu.
Lietuvos verslininkės Danos Ribas deimantų namuose
Lietuvos verslininkės Danos Ribas deimantų namuose / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Technologijų ir internetinės prekybos amžiuje vis dar svarbus išlieka bendravimas ir atmosfera, kurią pajunti užėjęs į mūsų deimantų namus. Kai kurie žmonės ateina vedini konkretaus tikslo, tačiau netrūksta ir norinčių tiesiog pasikalbėti, pasižvalgyti į natūralia šviesa žaižaruojančius deimantus“, – teigė deimantų specialistų ir pardavėjų kompaniją įkūrusi Lietuvos verslininkė Dana Ribas.

Tarp Izraelio ir Lietuvos

Gemologė D.Ribas – išskirtinė asmenybė ir tikras moterų įkvėpimas. Savo pačios pastangomis, užsispyrimu, ambicingumu ir noru nuolat tobulėti tautietė per penkerius metus Lietuvoje pasistatė deimantinę imperiją.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Didžiausio asortimento Baltijos šalyse deimantų salonas atidarytas Kauno „Akropolyje“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Didžiausio asortimento Baltijos šalyse deimantų salonas atidarytas Kauno „Akropolyje“

Viena geriausių Europos gemologių prasiskynė kelią į Izraelio deimantų biržą, tačiau tarp dviejų valstybių gyvenanti moteris kurti verslą galiausiai apsisprendė Lietuvoje.

„Vienas didžiausių malonumų – kuriant naują papuošalų kolekciją tiksliai jausti, kas lietuvėms moterims bus prie širdies. Kadangi pati esu lietuvė, aiškiai žinau, kokių kolekcijų reikia mūsų šalies moterims.

Nors modeliai ir keičiasi, nepajudinama išlieka tai, kad papuošalas turi atrodyti nepriekaištingai, kartu pernelyg neišsišokti, išlikti kuklus, estetiškas ir elegantiškas.

Nors modeliai ir keičiasi, nepajudinama išlieka tai, kad papuošalas turi atrodyti nepriekaištingai, kartu pernelyg neišsišokti, išlikti kuklus, estetiškas ir elegantiškas“, – pasakojo vienintelė Izraelio deimantų biržos narė Baltijos šalyse D.Ribas.

Vilniuje 2016 m. veikti pradėję „The Factory Diamonds and Jewellery by Ribas“ deimantų namai Lietuvos moterims įrodė, kad šiais brangakmeniais žėrintys papuošalai nėra mistiškas, neįperkamas dalykas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dana Ribas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dana Ribas

Narystė Izraelio deimantų biržoje D.Ribas kompanijai leidžia deimantus įsigyti geriausiomis kainomis, o vėliau juvelyrikos papuošalus Lietuvos rinkai pasiūlyti prieinama kainodara. Tarkime, apyrankių su auksu ir deimantu kainos prasideda vos nuo 55 eurų.

Mamos – dukroms: iš kartos į kartą

Per penkerius metus pasiektas įdirbis, pasak D.Ribas, leido Lietuvos žmonėms pajusti ne vien papuošalų su deimantais prieinamumą, bet ir jų praktiškumą. Verslininkė akcentuoja, kad pasitikėjimo savimi suteikiantys deimantai puikiai tinka kiekvienai dienai.

„Šie papuošalai tinka ne vien prašmatniame vakarėlyje fotografuojantis ant raudonojo kilimo. Papuošalai su deimantais lygiai taip pat, kaip spektaklio premjerai, dera ir vilkint džinsais bei marškinėliais sekmadienio pietuose su šeima. O geriausia tai, kad šie brangakmeniai taip pat puikiai atrodys ir po dvidešimties metų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Deimantai – amžinoji klasika
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Deimantai – amžinoji klasika

Beje, pastebime naują mūsų širdis glostančią tendenciją: klientai perka papuošalą sau, bet pasisako, kad ateityje jį perleis dukroms ar anūkėms. Vadinasi, iš mūsų salonų iškeliaujantis papuošalas pradeda savo gyvenimą, kurį, matome, tęs dar kelias kartas“, – kalbėjo D.Ribas.

Deimantų ekspertė taip pat pastebėjo, kad kompanijos salonų duris vis dažniau varsto save palepinti norinčios moterys. D.Ribas teigimu, lietuvės nebelaukia princo ant balto žirgo, nešino deimantiniu papuošalu – unikalaus papuošalo tautietės ieškosi pačios, kartais – netgi sužadėtuvių žiedo savo bevardžiam pirštui:

„Tokiose situacijose supranti, kad fizinio salono turėjimas – ne privilegija, o būtinybė. Deimantus maloniau įsigyti gyvai. Vien ko vertas jausmas matuojantis, renkantis iš asortimento sau tinkamiausią papuošalą, šiltoje ir jaukioje atmosferoje gurkšnojant kavą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Deimanto kainą lemia keturi vertinimo kriterijai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Deimanto kainą lemia keturi vertinimo kriterijai

Kita vertus, jeigu nesi patyręs deimantų pirkėjas, galbūt ne visada įsivaizduoji, apie ką eina kalba. Tam mūsų salonuose dirba profesionali komanda, pasakojanti, kokios yra deimantų formos, kodėl svarbu atkreipti dėmesį į karatus, formą, spalvą ir švarumą, galiausiai – padedanti išsirinkti ar suderinti papuošalus.“

Stulbinanti plėtra – jau kuriasi ir pajūryje

Netrukus žėrinčio malonumo Lietuvoje bus dar daugiau. Didžiausią asortimentą Baltijos šalyse siūlantis juvelyrinių papuošalų su deimantais salonas Kaune – antrieji, tačiau, pasirodo, ne paskutiniai D.Ribas įkurti deimantų namai.

„Po penkerių sėkmingų metų atėjo metas plėstis. Džiaugiamės, kad Kauno moterims nebereikės keliauti į Vilnių – nuostabių papuošalų su deimantais jos jau randa savo mieste.

Kitas svarbus mūsų istorijos žingsnis – tai, kad birželio mėnesį dar vieną saloną atidarysime Palangoje.

Kitas svarbus mūsų istorijos žingsnis – tai, kad birželio mėnesį dar vieną saloną atidarysime Palangoje. Vadinasi, apimame visą Lietuvą: nuo rytinės dalies, per centrą iki paties pajūrio“, – 15min teigė D.Ribas.

Žėrinti investicija į ateitį

„The Factory Diamonds and Jewellery by Ribas“ gaminiams taikoma penkerių metų garantija ir nemokama priežiūra. Vis tik papuošalai su deimantais gali tapti ne vien gera stiliaus bei savijautos investicija. Salonuose siūloma įsigyti ir investicijoms tinkančių laisvųjų deimantų.

„Deimanto kaina sudaroma atsižvelgiant į keturis kriterijus – karatus, spalvą, formą ir švarumą. Kuo šie duomenys geresni, tuo deimanto kaina didesnė. Išauš diena, kai bus iškasta paskutinė šio mineralo žaliava. Niekas nežino, kada tai nutiks, tačiau įsigijus gerais duomenimis pasižymintį deimantą, po kurio laiko parduoti jį pavyks dvigubai ar net trigubai brangiau.

Išauš diena, kai bus iškasta paskutinė šio mineralo žaliava.

Sandėliuojamas seife, deimantas tikrai nesudegs, nesuskils ir nesusibraižys, be to, nereikalaus papildomos priežiūros“, – pasakojo deimantų imperijos Lietuvoje vadovė.

Tad ar pelnytai deimantai tituluojami geriausiais moterų draugais? D.Ribas nė neabejoja: juvelyriniai papuošalai su deimantais yra autentiška, nenuvertėjanti, prie visko tinkanti amžina klasika. Juk kaip ir meilės, taip ir deimantų per daug nebūna, ar ne?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius