Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grožio ekspertai – apie 6 ryškiausias makiažo tendencijas: ką išbandyti šiemet?

Šiais metais laukia daugybė makiažo tendencijų, kurios atgaivins jūsų kasdienybę ir suteiks naujametinio įkvėpimo. Nesvarbu, ar mėgstate natūralų makiažą, ar ryškią lūpų spalvą, ar išraiškingą akių žvilgsnį, 2023-ieji įneš įdomių ir netikėtų dalykų, kuriuos privalote išmėginti.
Makiažas
Makiažas / 123RF.com nuotr.

Pasiruošę prisisegti diržus ir pasinerti į spalvingą makiažo pasaulį? Štai ką rekomenduoja „Who What Wear“.

Vampyriškas žavesys

„2023 m. matysime aksominio matinio ir blizgaus atspalvio lūpas, – sako „Chanel“ vizažistė Ninni Nummela. – Lūpų pieštukas atgimsta, kad ne tik patobulintų ryškias lūpas, bet ir išsiskirtų pats savaime, kai yra pasitelkiamas šiek tiek tamsesnio tono nei lūpų dažai“, – sako ji. Kalbant apie spalvas, svarbiausia – nuotaikingi atspalviai. „Madingi bus rafinuoti vampyriški atspalviai, tokie kaip tamsiai vyšninė, slyvų ir rouge noir, derinami su nuoga oda.“

Pirmiausia naudokite lūpų pieštuką, kad sukurtumėte tobulai aiškią formą, o tada pasitelkite reikiamo atspalvio lūpdažį, kad įvaizdis taptų išskirtinis.

Padūmavusios akys

Kalbant apie akis, matysime atgimstantį dūminį akių efektą, kuris kažkada buvo itin populiarus. „Išsklaidytas akių pieštukas ir švelniai padūmavusios akys yra būtent tai, ko reikia“, – sako N.Nummela.

Ji pataria pamiršti apie tobulumą ir verčiau sukurti paslaptingą padūmavusių akių žvilgsnį. „Užtepkite pieštuką palei vidinį akių kraštelį ir teptuku arba pirštu išsklaidykite jį ant vokų ir po jais“, – priduria ji.

Rausvas atspalvis

„Skaistalai yra ta makiažo tendencija, kuria visada buvau apsėstas, ir ji išliks ir šiais metais, – sako „Chanel“ vizažistas Marco Antonio. – 2023 m. skaistalai bus dar labiau pastebimi ir pasitelkiami įvairiais būdais“, – sako jis. Skaistalais galima įvairiai paryškinti ir suteikti žavaus dėmesio skruostikauliams, taip pat galima rinktis „saulės pabučiuotą“ makiažą, kai skaistalai tepami ant skruostų ir perbraukiami per nosies nugarėlę.

M.Antonio sako, kad pirmenybę teikia kreminėms skaistalų formulėms. „Mėgstu naudoti kreminius skaistalus, nes jie atrodo natūraliausiai, susilieja su oda ir suteikia gaivų, rausvą atspalvį, – sako jis. – Jei naudojate pudrinius skaistalus, pabandykite juos užtepti taip pat, kaip ir bronzantą – per kaktą, skruostikaulius ir smilkinius. Be to, skaistalus galite naudoti net akių vokams, kad sukurtumėte harmoningą efektą.“

Švytinti oda

Sveika oda visuomet madinga, tačiau 2023 m., kai produktų sudėtis taps vis rafinuotesnė, bus dar lengviau sukurti gaivią veido išvaizdą. „Nauji produktai yra lengvesni ir pasižymi akimirksniu atsirandančiu poveikiu, todėl atrodysime lyg be makiažo, bet natūraliai švytintys, – sako makiažo meistrė Lan Nguyen-Grealis. – Viskas panašu į odą – galvokite apie odos atspalvius, o ne apie visiškai dengiantį makiažo pagrindą.“

„Chanel“ makiažo meistrė Mary Greenwell sutinka su tuo ir sako, kad šiuo atveju svarbiausia tai, kaip makiažas padengiamas. „Tai nereiškia, kad reikia naudoti mažiau makiažo pagrindo. Tinkamai užteptas makiažo pagrindas nebeatrodys kaip makiažo pagrindas – jis atrodys kaip oda, – sako ji. – Svarbiausia, vengti makiažo pagrindo ant vokų, kad būtų matomos natūralios tamsesnės akių vokų spalvos. Galiausiai įsitikinkite, kad pagrindą nuvalėte nuo antakių, jog atrodytumėte švariai“, – priduria ji.

Lūpos, kurios traukia akis

Po ilgo neutralių atspalvių vartojimo laikotarpio, ryškūs atspalviai sugrįžta su dideliu trenksmu. „Drąsios, ryškios lūpos bus madingos 2023 m., – sako M.Greenwell. – Gilių juodųjų serbentų, intensyvių uogų atspalvių ir ryškių apelsinų spalvos bus labai populiarios. Prie jų derinkite daug blakstienų tušo, kad išvaizda būtų subalansuota“, – sako ji.

Spindintis žvilgsnis

Žavėjimasis švytinčia oda niekur nedings ir 2023 m. „Šį sezoną palikite matinius makiažo pagrindus ir rinkitės serumo pagrindus bei skystas švytėjimo suteikiančias priemones, kurios suteikia odai drėgnumo efektą, tarsi ji atrodytų nežemiškai švytinti iš vidaus, – sako M.Antonio. – Pagalvokite apie kremines, skystas ir blizgias formules, kurios padeda panaikinti matiškumą ir padidinti švytėjimą.“

Tačiau tarp švytėjimo ir riebumo yra plonytė riba, todėl tinkamai paruoškite odą. „Norėdamos pasiekti tokią išvaizdą, dosniai naudokite šviesinančias priemones. Švytėjimo suteikiančio makiažo pagrindas – naudoti jūsų odai tinkamą drėkiklį ir makiažo bazę“, – sako jis.

123RF.com nuotr./Graži veido oda
123RF.com nuotr./Graži veido oda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius