Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje pristatyta 2019 m. „Max Mara Resort“ kolekcija

Noras atrasti tobulą pusiausvyrą ir sukurti harmoniją bei inovacijos, kurios išreiškia pagarbą istorijai: Italijos meno tradicijai būdingi bruožai yra aktualūs ir kalbant apie itališkos mados filosofiją. Mados namų „Max Mara“ įkūrėjas puikiai išmanė tiek meno, tiek mados pasaulius, todėl jo žinios ir instinktai natūraliai suvedė šį prekių ženklą su įdomiausiais ir įtakingiausiais abiejų sferų kūrėjais, rašoma pranešime žiniasklaidai.
2019 m. „Max Mara Resort“ kolekcijos modeliai
2019 m. „Max Mara Resort“ kolekcijos modeliai / „Max Mara“ nuotr.

Šios kolekcijos pagrindas – naujas žvilgsnis į „Collezione Maramotti“ meno kolekciją, kurios pradininkas – prekių ženklo įkūrėjas Achille Maramotti. Ruošiant kolekcijos sezono kryptį ypatingas dėmesys buvo kreipiamas į ankstyvuosius meno kolekcijos elementus, avangardinius Milano, Romos ir Turino menininkų, tokių kaip Burri, Fontana, Manzoni, Novelli, Twombly, Kounellis, PasCALI, Calzolari, Anselmo, kūrinius.

Jų ryškus stilius, pagarba medžiagai, subtili energija, poetiškas požiūris ir prasmingi simboliai įkvepia modernumą perteikti dekonstruotą, gryną, pritaikytą prisilietimui.

Kolekcijos spalvų paletė pabrėžia medžiagų faktūras ir jų natūralias spalvas. Nebalinto lino spalva, cinko balta, geležies pilka, džiuto rusva, vidurnakčio tamsi mėlyna ir anglies juoda. Tai kuklių medžiagų įsimintini tonai, kuriuos savo kūryboje naudojo tiek konceptualūs menininkai, tiek minimi mados namai, kurdami klasikinių siluetų drabužius iš natūraliausių audinių. Naująja prabanga taip tampa iš pažiūros kuklus, grynos drobės spalvos kostiumas, iš tiesų idealiai pritaikytas figūrai ir pasiūtas iš aukščiausios kokybės kupranugario vilnos ir šilko mišinio.

Tiesa, šios kolekcijos paletėje vyravo ne tik neutralumo idėjos. Pažvelgę į Novellio „Dizzy“ pamatysime kreidos pigmentus – ultramarino, smaragdo žalią, citrino geltoną, blyškią pudrinę kadmio. Kolekciją pristačiusio prekių ženklo dizaino komanda šias spalvas sudėliojo į tapybiškas kombinacijas, kurios atspindi pavasario nuotaikas ir entuziazmą.

Ypatingas dėmesys skirtas tekstūroms – audinių koliažams, adymui, klostymui kaip Manzonio „Achrome“, skulptūriškiems raukiniams kaip Burrio „Ferro“. Mazgus, pynimus ir audinio sukimus įkvėpė Anselmo skulptūra „Torsione“, laikoma viena svarbiausių jo karjeroje.

Twombly, Novelli ir Kounellis buvo susižavėję teksto ir šrifto nešama galia. Net jei atskiriame raides nuo konteksto ir formuojamos žinutės, pačios raidžių formos gali virsti elegantiškais, tarsi šokančiais simboliais, dailiai nugulančiais ant drobės, atnešančiais kaligrafinį įkvėpimą. Tai irgi tapo kolekcijos dalimi – subtiliais, įdomiais raštais.

„Max Mara“ nuotr./2019 m. „Max Mara Resort“ kolekcijos modelis
„Max Mara“ nuotr./2019 m. „Max Mara Resort“ kolekcijos modelis

Mados namai ant pjedestalo užkelia laukui skirtą aprangą. Dvigubo sluoksnio audinys iš kupranugario vilnos, apsiausto formos įkvėpti erdvūs siluetai, dvipusiai paltai – iš vienos pusės kašmyras, iš kitos – tekstūruotas nailonas. Novatoriškiausias sprendimas – šilkinė organza, panaudota vyriško stiliaus paltui su kupranugario vilnos pašiltinimu. Perregimi drabužio sluoksniai – subtili užuomina į Burrio „Sacco e Rosso“, paliekama kaip žavus akcentas meno gerbėjams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius