Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką apie jus pasako mėgstamos ir dažniausiai dėvimos spalvos?

Išlindusi saulė kviečia tvarkyti spintas – žieminius megztinius nugrūdus giliau, ištraukti pavasarinį garderobą. Berūšiuodami gerai peržvelkite savo spintos turinį. Ar yra spalvų, kurios išsiskiria? Ar turite konkrečią spalvą, kurią linkę rinktis labiau nei kitas? Psichologai sako, kad drabužių, kuriuos dėvite, spalvos gali daug ką pasakyti apie jus.
Spalvos
Spalvos / Unsplash nuotr.

Spalvų psichologija rodo, kad spalvos turi įtakos įvairioms mūsų gyvenimo sritims, todėl natūralu, kad spalvos, kurias dėvime, yra susijusios su tuo, kokie esame, rašo Msn.com.

Galima netikėti, bet pasmalsauti visada įdomu. Kviečiame sužinoti ir palyginti, ar spalvų psichologų įžvalgos sutampa su jūsų savijauta.

Unsplash nuotr./Juoda
Unsplash nuotr./Juoda

Juoda

Tai – elegancijos, rimtumo ir intelekto spalva. Juoda taip pat signalizuoja apie prestižą, valdžią ir autoritetą.

Jau ne vieną dešimtmetį juodos spalvos rūbai vadinami klasika. Sakoma, kad dėvintys juodos spalvos rūbus mėgsta eleganciją, tačiau tuo pačiu ir labai aiškiai parodo, kas čia vadovauja.

Tai tvirtai ant žemės stovinčių žmonių spalva. Be to, juodą spalvą dėvintys žmonės dažnai labiau rūpinasi savo asmenybe, o ne išvaizda. Jie linkę būti kompetentingi ir įžvalgūs.

Unsplash nuotr./Mėlyna
Unsplash nuotr./Mėlyna

Mėlyna

Mėlyna – tai lojalumo, intelekto, efektyvumo ir pasitikėjimo spalva. Neatsitiktinai ji mėgstama einant į pokalbį dėl darbo. Be to, dažna uniforma yra būtent mėlynos spalvos.

Šią spalvą nuolat dėvintys žmonės dažnai būna ramūs, malonūs, mandagūs, o kartais net drovūs.

Unsplash nuotr./Raudona
Unsplash nuotr./Raudona

Raudona

Raudona spalva yra aistros ir romantikos išraiška. Ji perteikia galią ir gyvybingumą. Žmonės, mėgstantys dėvėti raudoną spalvą, paprastai yra įdomūs ir energingi.

Unsplash nuotr./Balta
Unsplash nuotr./Balta

Balta

Balta spalva asocijuojasi su tyrumu ir nekaltumu, taip pat su laisve ir nauja pradžia.

Žmonės, kurie dėvi baltą spalvą, paprastai būna organizuoti, optimistiški. Tačiau neretai jiems būdingas perfekcionizmas, o klaidos gąsdina.

Unsplash nuotr./Geltona
Unsplash nuotr./Geltona

Geltona

Geltona spalva mums paprastai asocijuojasi su saule, kuri reiškia šviesą, laimę ir juoką. Ji taip pat didina susikaupimą (ne veltui daugumoje šalių būtent tokios spalvos yra kelio ženklai).

Geltona – tai aktyvių, kūrybingų ir įkvepiančių žmonių spalva.

Unsplash nuotr./Pilka
Unsplash nuotr./Pilka

Pilka

Nors kai kurie linkę tikėti, kad pilka – jokia spalva, spalvų psichologija skelbia kitaip. Teigiama, kad pilka spalva simbolizuoja pusiausvyrą ir brandą. Ši spalva yra gana subtili ir rami.

Ją dažnai renkasi žmonės, kuriems nereikia nieko įrodinėti – jie žino, kokie yra, ko nori iš gyvenimo. Mėgstantys dėvėti pilkos spalvos drabužius nori neatkreipti į save pernelyg daug dėmesio ir būti santūresni.

Unsplash nuotr./Oranžinė
Unsplash nuotr./Oranžinė

Oranžinė

Tai – linksma, džiugi ir energinga spalva. Oranžinės spalvos drabužius dėvintys žmonės paprastai būna vakarėlių siela. Jie mėgsta dominuoti, lyderiauti, bendrauti. Dėmesys jiems būtinas kaip oras.

Unsplash nuotr./Ruda
Unsplash nuotr./Ruda

Ruda

Tai stabilumo, tikrumo, žemės spalva. Žmonės, kurių garderobe daug rudos spalvos, paprastai yra patikimi ir stabilūs. Jie taip pat stiprūs, protingi ir racionalūs.

Unsplash nuotr./Rožinė
Unsplash nuotr./Rožinė

Rožinė

Nors pastarasis laikmetis rožinę pavertė sinonimu infantilumui ir mergaitiškumui, spalvų psichologijoje ji reabilituojama. Teigiama, kad rožinė spalva turi raminamąjį poveikį: ji švelni ir guodžianti.

Žmonės, mėgstantys dėvėti rožinės spalvos drabužius, paprastai yra malonūs ir vertina komfortą.

Unsplash nuotr./Violetinė
Unsplash nuotr./Violetinė

Violetinė

Violetinė spalva mums asocijuojasi su prabanga ir turtais, nes ją šimtmečius naudojo karališkieji asmenys ir dvasininkai. Tačiau ši spalva taip pat siejama su mistika ir dvasingumu.

Violetinę spalvą dėvintys žmonės paprastai yra kūrybingi, svajingi, aistringi ir emocionalūs.

Unsplash nuotr./Žalia
Unsplash nuotr./Žalia

Žalia

Gamtoje gausiai paplitusi žalia spalva yra raminanti ir guodžianti. O apie žmones, kurie pamėgę žalią savo aprangoje, sakoma, kad jie yra dėmesingi, rūpestingi ir malonūs.

Unsplash nuotr./Auksinė
Unsplash nuotr./Auksinė

Auksinė

Auksas – tai pasitikėjimas savimi. Jis simbolizuoja teisingumą, prabangą ir prestižą. Žmones traukia šios savybės, todėl dėvėdami aukso spalvos aprangą atrodote kaip žmogus, nevengiantis dėmesio ir mėgstantis kažką duoti.

Unsplash nuotr./Sidabrinė
Unsplash nuotr./Sidabrinė

Sidabrinė

Sidabras yra rafinuotas, stilingas ir futuristinis. Sidabras apšviečia ir atspindi šviesą, turi šiek tiek metafizinės energijos. Kaip ir auksas, jis spindi, o žmonės, kurie jį nešioja, taip pat mėgsta spindėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius