Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką vilkėti biure vasarą, bet neatrodyti lyg pliaže?

Biuruose tyliai dūzgia kondicionieriai, todėl net kai už lango spigina saulė, galima ją pamiršti. Tačiau vasaros šiluma pasiveja pakeliui į darbą, keliaujant į susitikimus, pagaliau, kartais karštis tampa beveik ekstremalus ir kondicionieriai negelbsti. Tikėtina, kad karščių šią vasarą bus, o biure maudomukai ir pliažinės suknelės netoleruojami, tad kokius rūbus vilkėti, kad jaustumėtės vėsiai?
Vasara biure
Vasara biure / Shutterstock nuotr.

Gera žinia ta, kad pastarųjų metų mados tendencijos labai palankios karštiems orams. Ir kalba sukasi ne tik apie laisvalaikio drabužius, bet ir tokius, su kuriais stilingai, tačiau korektiškai atrodysite biure. Štai keli rūbai, kurie galėtų išgelbėti – traukite juos iš spintos ar dairykitės parduotuvėse (taip, jau prasidėjo ir vasaros kolekcijų išpardavimas!).

Ir dar vienas bendras patarimas – kai karšta, pamirškite storą denimą; nesvarbu, kokio madingo silueto džinsus beturėtumėte, kai kepina saulė, verčiau jau jie pailsi.

Erdvi balta palaidinė ilgomis arba trumpomis rankovėmis

Taip, balti marškiniai ir palaidinės yra tikra biurų klasika, tačiau palaidinė palaidinei nelygu. Karštomis dienomis venkite aptemptų, siaurarankovių, ypač jei jos dar pasiūtos iš dirbtinio pluošto audinio.

Tinkami pasirinkimai – plačios lakoniško silueto palaidinės ar primenančios vyriškus marškinius, tinkamai priderintos prie kitų rūbų tiks ir kiek puošnesnės subtiliai nėriniuotos, siuvinėtos, žinoma, su sąlyga, kad neatsisagstysite jų kone iki bambos, o per ploną medžiagą iš tolo nešvies apatiniai marškinėliai.

Susiaučiamas A silueto sijonas

Biurų klasiką – pieštuko silueto sijoną verčiau pamiršti; siauras, dažnai dar ir su pamušalu - tai tikrai ne pats geriausias pasirinkimas. Verčiau dairykitės A silueto sijono, kuris būtų pasiūtas iš standžios, o gal puikiai krentančios, tačiau ne pernelyg storos medžiagos.

Puiku, jei jis bus susiaučiamas – toks rūbas turės vasariško lengvumo, o jūs gausite daugiau vėsos (žinoma, teks kiek atidžiau sekti savo laikyseną ir eiseną, kad sijonas pernelyg neatsilapotų). Derinkite su aukščiau paminėta balta palaidine ir nebesukite galvos dėl karščio.

It's all in the details. New @apieceapart arrivals in stores and online. #kickpleat #apieceapart #wrapskirt #ss17

A post shared by shopkickpleat (@shopkickpleat) on

#silkskirt #walkingskirt #wrapskirt #vintage #saksfifthavenue #sparvvintage #linkinbio

A post shared by Sparv Vintage (@sparv_vintage) on

Lengvos medžiagos sijonkelnės

Jau ne pirmus metus madingi kiulotai ir sijonkelnės – dar vienas idealus rūbas per karščius. Vėlgi, rinkitės lengvesnes, natūralaus audinio kelnes, o pasiūtas iš denimo ar panašaus tipo medžiagos verčiau kuriam laikui pamirškite. Tai puiki alternatyva moteriškoms kostiuminėms kelnėms ar klasikiniams džinsams, o derinių galimybių plačkelnės atveria nė kiek ne mažiau.

A fresh palette of optic whites and bold colours for the season ahead… Link in bio #cosstores

A post shared by COS (@cosstores) on

Erdvus ir lengvas kimono stiliaus švarkas

Kai biure dūzgia kondicionierius, kartais prireikia ką nors užsimesti ant pečių, be to, ant palaidinės vilkimas švarkas figūrai suteikia struktūros, verčia pasitempti. Tiesa, klasikinis švarkas per karščius gali tapti tikra kančia, tad geriau vilkėti lengvą drabužį be pamušalo, plačiomis rankovėmis, gal net susiaučiamą – pavyzdžiui, primenantį kimono.

Žinoma, toks švarkas turi šiek tiek bohemiškumo, tad atkreipkite dėmesį į audinį ir spalvas – tebūnie jis ne toks margas, kiek santūresnis, o išmargintas ryškiais atogrąžų paukščiais labiau tiks atostogoms ir paplūdimiui.

Kombinezonas trumpomis rankovėmis ar ant petnešėlių

Kombinezonas – dar vienas į spintas grįžęs drabužis, jų dizaineriai ir prekių ženklai pristatė pačių įvairiausių – nuo infantilių ar ne itin skoningų sexy iki elegantiškų modelių, tinkamų biurui ar net iškilmingam vakarui. Darbinei aplinkai geriau rinktis lengvos medžiagos kombinezoną ilgomis ar pusilgėmis kelnių klešnėmis, jei petnešėlės plačios, viršus nėra itin atviras, vilkėkite jį tiesiog ant apatinių, o jei petnešėlės itin siauros, iškirptė labai atvira, tvarkingiau atrodysite po apačia apsivilkusi lengvą palaidinukę ar marškinėlius trumpomis rankovėmis.

Oversized stiliaus suknelė

Kai karšta, mažiausia, ko norisi, - tai aptemptų, prie odos prilipusių rūbų, todėl oversized tendencija – kaip tik tai, ko reikia. Suknelė – visada pasiteisinantis rūbas, nes prie jos belieka priderinti avalynę (jokių viršaus-apačios derinimo dilemų), o kai karšta, drąsiai vilkėkite lengvos ar kiek standesnės medžiagos, plačią suknelę, pasiūtą iš vienspalvio ar neįkyriai marginto audinio.

Įsispiriami bateliai (mules)

„Gucci“ paskleista įsispiriamų batų (mules) bacila pasklido labai plačiai – gal tik sportinių batelių prekių ženklai tokių neturi naujausiose kolekcijose. Žinoma, jei nemėgstate avėti to, ką avi beveik visi, rinkitės basutes ar mokasinus, tačiau akivaizdu, kad mules tiesiog idealiai tinka karštai dienai prie kiek griežtesnių, ne laisvalaikio stiliaus drabužių. Jūsų valia, rinksitės bekulnes ar su pakulne, svarbu tik, kad avalynė derėtų prie drabužių, o jūsų kojos būtų išgelbėtos nuo uždarų batų košmaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius