Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kam reikalingas plaukų kondicionierius ir kodėl juo negalima tepti plaukų šaknų

Norint, kad plaukai būtų sveiki ir blizgėtų neužtenka tik reguliariai jų plauti šampūnu. Užtikrinti puikią plaukų būklę reikia pasitelkti ir papildomas priemones, viena iš jų – kondicionierius. Tai puikus kosmetikos gaminys, papildantis šampūno veikimą. Būtent kondicionierius atstato galvos odos pH, suteikia plaukams blizgesio, palengvina plaukų iššukavimą. Siekiant pastebimo naudojimo poveikio, svarbu pasirinkti tinkamo tipo kondicionierių, kuris atitiktų jūsų plaukų tekstūrą ir žinoti plaukų kondicionierių naudingą sudėtį bei naudojimo ypatybes.
Plaukų balzamą galima panaudoti įvairiai
Plaukų balzamą galima panaudoti įvairiai / Fotolia nuotr.

Kuo plaukų kondicionierius skiriasi nuo plaukų balzamo?

Klaidinga manyti, jog kondicionierius ir balzamas yra vienas ir tas pats. Tai priemonės, turinčios esminius skirtumus.

Plaukų kondicionierius – tai papildomos priežiūros priemonė, o balzamas yra priemonė, kuri gali išspręsti konkrečią problemą. Kondicionieriaus struktūra kreminė, balzamo – klampi. Taip pat skiriasi ir jų naudojimas, kondicionieriai tepami visam plaukų ilgiui, išvengiant šaknų, balzamai – taikomi visam plaukų ilgiui bei šaknims.

Skirtingo poveikio kondicionierių tipai:

Drėkinantys. Tokių kondicionierių paskirtis – išlaikyti plaukų drėgmę, jie skirti normaliems, sausiems, linkusiems į trapumą plaukams prižiūrėti.

Atkuriamieji. Šių kondicionierių tiklas – atkurti pažeistus plaukus, toks kondicionierių tipas labiausiai tinkamas pažeistiems ir nualintiems plaukams.

Apsaugantys nuo karščio. Tokie kondicionieriai suteikia plaukams apsaugą nuo žalingų aukštų temperatūrų poveikio, šį plaukų kondicionierių rekomenduotina rinktis dažnai naudojant plaukų džiovintuvą, garbanotuvą ar tiesintuvą.

Dažytiems plaukams. Skirti tam, kad dėl dažno plovimo dažyti plaukai ilgiau išlaikytų sodrią spalvą.

Garbanotiems plaukams. Į garbanotumą linkusiems plaukams skirtas kondicionierius formuoja garbanas, suteikiant joms apibrėžtumo, todėl jos tampa elastingesnės, lengviau iššukuojamos.

Kondicionieriaus pasirinkimo atrankos taisyklės pagal sudėties ingredientus ir jų savybes:

Silikonai ir aliejai – plaukų kondicionieriaus dalis. Dažnai silikonai pristatomi kaip apgaulingo efekto kūrėjai – neatkuriantys plaukų, tik maskuojantys problemą, tačiau verta atkreipti dėmesį į tai, kurioje sudėties vietoje jie žymimi. Jeigu silikonai yra nurodomi pačiame etiketės gale, silikonų sudėtyje nėra daug. Pagrindinė silikono naudojimo paskirtis yra apsauga nuo temperatūros, išorinių poveikių, mechaninių pažeidimų ar drėgmės praradimo. Įvairūs aliejai, įeinantys į plaukų kondicionierių sudėtį, nuo šių faktorių neapsaugo, tačiau dėl jų plaukai po naudojimo tampa minkšti ir blizgūs Taigi, silikonai ir aliejai kartais reikalingi, tačiau svarbu pirmenybę teikti plaukų kondicionieriams su maža lakiųjų silikonų koncentracija.

Baltymai – užpildo plaukų kamieno ertmes. Baltymai prisideda prie sugadintų plaukų atkūrimo. Lyginant baltymus su silikono produktais, baltymai turi pranašumą – jie įsiskverbia giliai į plaukus. Svarbu žinoti, jog dažnas ir per didelės koncentracijos kondicionieriaus, turinčio baltymų, naudojimas gali lemti plaukų sausėjimą. Norint to išvengti svarbu plaukams leisti pailsėti ir kiekvieną kartą plaunant plaukus nenaudoti kondicionieriaus, savyje turinčio baltymų.

Natūralumas. Geriausia rinktis plaukų kondicionierius, kuriuose yra kokosų, gyvulinės kilmės pieno, kiaušinio, bananų, avokadų ar medaus sudėties. Priemonės iš gamtos geriausiai drėkina plaukus bei palengvina jų iššukavimą.

Naudojant kondicionierius pravartu žinoti:

1. Kondicionieriai drėkina plaukų folikulus. Tai ypatingai aktualu šaltuoju metų laiku, kuomet galvos oda išsausėja. Atstatyti bendrą plaukų būklę ir plaukus paversti minkštais, slidžiais puikiai padės drėkinantis kondicionierius.

2. Kondicionieriaus nepatartina naudoti ant plaukų šaknų. Jį rekomenduojama tepti nuo plaukų galiukų iki maždaug vidurio plaukų ir griežtai vengti naudojimo prie plaukų šaknų.

3. Kondicionierių galima naudoti ir be šampūno. Trinkti galvą kasdien šampūnu nerekomenduojama dėl polinkio juos išsausinti ar paskatinti galiukus skilinėti, tačiau kondicionierių naudoti kasdien galima. Tai plaukus apsaugos nuo išsausėjimo ir lūžinėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius