Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kosmetologė: nebūtina keisti kosmetikos priemonių su kiekvienu gimtadieniu

Vis dažniau moterys nori, kad jų spintelėse būtų tokios kosmetikos priemonės, kurių kaskart nereikėtų keisti su kiekvienu gimtadieniu. Ar tikrai taip skiriasi odai reikalinga kosmetika bėgant metams, o gal universalios priemonės gali būti patogus sprendimas – atsako kosmetologė.
Kosmetologė Miglė Kavaliukienė
Kosmetologė Miglė Kavaliukienė / Asmeninio archyvo nuotr.

„Dažnai susiduriu su pasiteiravimu „ką naudoti mano metų?“. Išties dažnas ieško odos priežiūros gaminių priklausomai nuo amžiaus, tačiau tikrai nebūtina keisti visos odos priežiūros rutinos perkopus vieną ar kitą amžiaus skaičių. Jei teisingai pasirinksime bazines odos priežiūros priemones, tuomet jos galės mus lydėti ne vienerius metus“, – akcentuoja kosmetologė Miglė Kavaliukienė.

Universalios priemonės – patogus sprendimas

Moterys dažnai nori atrasti priemones, kurias galėtų naudoti kelerius metus. „Bazinės odos priežiūros priemonės – valikliai, prausikliai, pieneliai, tonikai, drėkinamieji kremai – tikrai gali būt ištikimi palydovai žengiant per metus, jei tik juos pasirenkame universalios sudėties“, – sako ji.

Pirmasis odos poreikis, anot kosmetologės, nepriklausomai nuo amžiaus kategorijos yra odos drėgmės palaikymas. Pasirinkus priemones, kurios padeda išsaugoti apsauginio odos barjero funkcijas ir išlaikyti bei prisotinti odą drėgmės, galima drąsiai jas pritaikyti tiek dukrai, tiek mamai ar močiutei. Taip pat negalima pamiršti ir vyrų odos, kurios struktūra ir poreikiai yra tokie patys, kaip ir moterų.

„Pasirinkus universalias priemones odos priežiūrai namuose, esame užtikrinti, jog priemonės tiks, bus saugios ir neerzins odos. Dažnai brandžiai odai skirtos kosmetikos priemonės turi stiprių aktyvių komponentų, didesnę medžiagų koncentraciją, kas gali iššaukti odos jautrumą, sudirgimą, tuo tarpu universalios priemonės dažnai būna ypač švelnios, raminančios“, – aiškina M.Kavaliukienė.

Viena iš visai šeimai skirtų odos priežiūros priemonių linijų – jau daugiau nei pusšimtį metų Prancūzijoje kuriama švelni ir ekologiška kosmetika „Corine de Farme“. Formulės sukurtos patiems mažiausiems, tačiau tinka visai šeimai, ypač jautriai odai puoselėti. Tai reiškia, kad odos priežiūros ir higienos priemonėmis be išimties gali naudotis visi šeimos nariai – tai supaprastina kasdienę rutiną ir praretina vonios spintelę paliekant tik tai, kas svarbiausia. Šiai kosmetikai naudojami šeimos ūkiuose auginamų augalų ekstraktai, pagrindiniai ingredientai yra medetkos, rugiagėlės, bijūnai ir Taičio gardenijų (Monoi) aliejus.

Asmeninio archyvo nuotr./Kosmetologė Miglė Kavaliukienė
Asmeninio archyvo nuotr./Kosmetologė Miglė Kavaliukienė

Nekeičia veido plovimo ir tonizavimo priemonių

Anot kosmetologės, kosmetikos priemonės pradedamos naudoti dar ankstyvoje paauglystėje – mergaitės su jomis susipažįsta ir pradeda naudoti sulaukusios 11-14-os metų. Tai metai, kuomet organizme jau vyksta hormoniniai pakitimai, dėl to aktyvėja riebalinių liaukų veikla, oda išskiria riebalinį sekretą, gali pradėti formuotis bėrimai.

„Šiuo laikotarpiu svarbu naudoti veido plovimui skirtas priemones su antibakteriškai veikiančiomis sudedamosiomis dalimis – puikiai tiks priemonės su alijošiumi, ramunėlių ekstraktu, alantoinu. Su amžiumi, nuo 25-30-ties metų odoje mažėja kolageno, elastino skaidulų, lėtėja ląstelių regeneracija, tad esminis tikslas – odos priežiūrą papildyti priemonėmis, kurios ne tik drėkintų odą, bet ir skatintų kolageno sintezę, stimuliuotų odos atsinaujinimo procesus. Tai antioksidantai, vitaminas C, retinolis ir peptidai“, – vardija M.Kavaliukienė.

Ji teigia pastebėjusi, kad klientams įdomu išbandyti naujas priemones, dažniausiai smalsu ištestuoti naujus serumus, kremus, kuriuos renkasi pagal savo amžių. Tuo tarpu veido plovimo ir tonizavimo priemones yra linkę rinktis ilgesniam laikui ir su amžiumi nekeisti.

Svarbiausia – valyti ir drėkinti

Nesvarbu, kokiai amžiaus kategorijai žmogus priklauso, odai svarbu tinkamas nešvarumų pašalinimas, tad odos valymo ir tonizavimo priemonės yra neatsiejama odos priežiūros dalis visais gyvenimo laikotarpiais. Odos drėkinimas ir maitinimas – taip pat.

„Bazinę priežiūrą sudaro prausiklis, tonikas ir kremas. Stipresnės priemonės, tokios kaip serumai ar ampulės, gali atsirasti pastebėjus pirmuosius senėjimo požymius“, – pažymi kosmetologė.

Pasak jos, šiuo metu kosmetikos pramonėje yra naudojama daugiau nei 10 tūkstančių skirtingų sudedamųjų dalių, mokslas eina į priekį ir šis sąrašas tik plečiasi. Kosmetikos gamintojai ieško universalių sprendimų derindami veikliąsias medžiagas taip, jog priemonė tiktų plačiai auditorijai.

„Pasirenkant jautriai odai tinkančias sudedamąsias dalis, turinčias raminančių savybių, jau yra paliečiama labai plati rinkos dalis, mat tokia kosmetika tinka visų tipų odai. Kadangi kosmetikos gamintojai dažnai į tai atsižvelgia, priemonių sudėtyje dažnai sutinkame gerai pažįstamas medžiagas: alijošių, alantoiną, ramunėlių ekstraktą, lanoliną, gliceriną ir pieno rūgštį“, – atkreipia dėmesį M.Kavaliukienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius