Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Madingosios skarelės: kaip jas dėvėti, kad paryškintumėte savo įvaizdį?

Įdomesnių akcentų pridėti prie įvaizdžio siekia kiekvienas, kuris bent kiek domisi ar žavisi mada. Ypač vasarą norisi atrodyti unikaliai dėvint aksesuarus, papildančius garderobą. Vienas tokių aksesuarų, išpopuliarėjęs pastaruoju metu, – skarelės. Tai itin naudinga detalė, kadangi ji leidžiasi įvairioms įvaizdžio manipuliacijoms, skirtingiems rišimo bei dėvėjimo būdams, o ir jų pačių tekstūros, audiniai, raštai yra itin plataus spektro.
Gatvės stilius
Gatvės stilius / Vida Press nuotr.

Vis dėlto kai skarelių įvairovė tokia didelė, kyla klausimas, kaip pasirinkti nepadarant klaidos ir išliekant originaliai bei žaismingai?

Visų pirma, derėtų atkreipti dėmesį, jog iš esmės šalius ir skaras galime skaidyti į du porūšius: šiltesnių audinių ir itin lengvų. Ši esminė skirtis taps lemtinga renkantis dėvėjimo būdus.

Šiltesnių audinių šaliai

Pradėkime nuo šiltesnių audinių (vilnos, viskozės, medvilnės) šalių. Jie šiek tiek sunkiau pasiduoda originaliems derinimo būdams, tačiau tai nereiškia, jog visiškai derėtų atsikratyti fantazijos renkantis, kaip užsirišti šaliką.

Galima išskirti kelis būdus. Pirma, šalikas be jokio rišimo uždedamas ant kaklo, o aplink jį ties liemeniu juosiamas diržas. Toks surišimas pabrėžia taliją, ją išryškina, todėl vertėtų atkreipti dėmesį ir į šios kūno dalies linkį, jeigu ryžtatės akcentuoti siluetą.

Taip pat galima šaliką dėvėti kaip skraistę – ištiesti per visą ilgį, vieną šoną pakišti po pažastimi, o kitu apgaubti priešingą kūno pusę. Šiuo atveju vertėtų turėti omenyje, kad šalis turėtų būti atitinkamų matmenų: gana ilgas ir platus, kad uždengtų visą korpusą ir dar liktų šiek tiek laisvės draperijoms.

Tai labai praktiškas būdas, kadangi vėsesnį vakarą neretai gaubiamės pledais, tad madingos skaros pasirinkimas šilumos siekį pavers dar ir stilingu bei konceptualiu.

Plonų ir lengvų audinių skaros

Plonų audinių skarelės gali pasiūlyti aibę variantų, kaip atrodyti išskirtinai bei madingai. Šilkas, satinas, šifonas – medžiagos, geriausiai tinkančios įvairiems rišimo būdams.

Derėtų akcentuoti kelis metodus, kaip, dėvint skarelę, kuri pati iš savęs kartais asocijuojasi su brandesniu amžiumi, atrodyti ne tik stilingai, bet ir jaunatviškai.

Pirmas tokio dėvėjimo pavyzdys – skarelė rišama ant kaklo. Tai klasikinis dėvėjimo būdas, tačiau jis nėra atsibodęs, kadangi atsižvelgiant į bendrą įvaizdį, gali atrodyti itin moderniai bei elegantiškai. Įvairovės dėvėjimo pasirinkimams apstu: mazgas gali būti rišamas kairėje pusėje, centre, dešinėje pusėje, labiau priglusti prie kaklo arba plevėsuoti laisviau.

Siekiančioms egzotiškesnių skarelių panaudojimo būdų, vertėtų atsiminti, kad jos nebūtinai turi atsidurti ant jūsų odos. Jeigu jūsų plaukų ilgis leidžia, nepabijokite jos įsirišti į plaukus – kaip supintos kasos dalį arba įriškite tik šiek tiek bei palikite plevėsuoti. Taip pat panaudokite aksesuarus – skarelė nesunkiai gali būti rišama ir ant rankinės petnešėlių, ir kartu su apyrankėmis ant riešo.

Jeigu norite pademonstruoti skarelės rašto grožį ar įmantrumą – riškite ją tarsi sijoną. Tai gali būti išgaunama dviem būdais: arba apjuoskite skara liemenį ir palikite nukristi vienai šalio pusei, arba skarelę užriškite ant kelnių kilpos.

Įdomu tai, kad tokiu atveju skara gali tapti ir aksesuaru ir atstoti diržą. Iš esmės šioje situacijoje didelė erdvė yra paliekama jūsų improvizacijoms ir fantazijai – griežtų taisyklių čia neturėtų būti laikomasi.

Na, ir dar vienas užsirišimo būdas – galvos apgaubimas skarele. Tai gali tapti ypač ryškiu, originaliu akcentu. Vis dėlto derėtų atkreipti dėmesį į skarelės spalvos/rašto suderinamumą su jūsų dėvimos aprangos tekstūra ar spalvine palete.

Nors pats rišimo būdas yra gana senamadiškas, tačiau šiandien didieji mados namai ir pasaulinių mados savaičių svečiai nevengia prikelti jį antram gyvenimui.

Jeigu skara rišama ant galvos, ji tampa itin pastebimu jūsų įvaizdžio akcentu, o pagrindinis fokusas krenta būtent į galvos ir veido sritį. Šiuo atveju reikšminga būtų apgalvoti ir šukuosenos subtilybes – ar siekiate, kad plaukai vėjavaikiškai išslystų iš skarelės, ar norite, kad jie būtų tvarkingai paslėpti.

Dar du svarbūs elementai, padėsiantys gerinti įvaizdį: ryškus lūpdažis ir akiniai nuo saulės. Dėvint skarą ant galvos, akinius patartina rinktis masyvios formos, o raudonas lūpdažis įvaizdį pavers fatališku, netgi kiek dramatišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje