Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Makiažo gudrybės: kaip suformuoti tobulai dailius antakius. Vaizdo pamokėlė

Kaukėmis uždangsčius veidus, antakiai tapo dar svarbesne veido bruožų dalimi ir komunikacijos priemone. Aštuonerių metų darbo su antakiais patirtį turinti meistrė Rūta Šapalienė pabrėžia, kad gražiausiai atrodo tie antakiai, kurie net ir paryškinti, vis dar atrodo natūraliai! Kaip teisingai juos formuoti, kokia kryptimi dailinti, kaip pasirinkti spalvą ir priemonę?
Antakiai
Antakiai / 123RF.com nuotr.

Kaip pasirinkti spalvą? R.Šapalienė atkreipia dėmesį, kad norint natūraliai atrodančių antakių, pirmiausia reikia nesuklupti renkantis spalvą: „Yra dvi antakių savininkių kategorijos, turinčius storus vešlius antakius ir turinčius plonesnius. Turinčioms plonesnius reiktų atidžiai rinktis spalvą, ji turi būti vienu tonu šviesesnė, nei antakiai“.

Kokią priemonę rinktis? Antakiams dažyti galima naudoti pieštuką, šešėlius arba vis labiau populiarėjančią priemonę, kuri yra šių dviejų miksas – kreminę antakių pomadą.

G.Žemaitytės nuotr./Makiažo gudrybės: tobulų antakių formavimas
G.Žemaitytės nuotr./Makiažo gudrybės: tobulų antakių formavimas

„Pomada turi privalumą, kad tiek šešėlis, tiek pieštukas yra viename indelyje – tai labai patogu. Be to, šios „Uoga Uoga“ pomados pagrindas yra natūralus vaškas, kuris leidžia plaukelius dažant, juos stabilizuoti toje pozicijoje, kurioje norime juos matyti“, – pastebi meistrė.

Kokį šepetėlį pasirinkti? R.Šapalienė pataria rinktis kuo aštresnio kirtimo šepetėlį, tam, kad jo šereliai geriau pasiektų odą tarp plaukelių. Taip pat jums prireiks ir spiralinių šukučių. Pabaigus dažyti antakius, juos visada rekomenduojama iššukuoti, kad priemonė pasiskirstytų geriau ir atrodytų natūraliau.

Nuo ko pradėti? Meistrė pataria pirmiausia pasižymėti tris taškus. Kaip tai padaryti – rasite mokomajame filmuke. O tuomet pradėti nuo tos vietos, kur atrodo, kad daugiausiai trūksta plaukelių.

Kokia kryptimi dažyti? Pasitaiko, kad nepatyrusios „dažytojos“ antakius dažo linijas brėždamos iš apačios į viršų visame antakio plote. Visgi reikėtų visada laikytis antakio augimo krypties. Pavyzdį taip pat rasite filmuke.

VIDEO: Makiažo gudrybės: kaip suformuoti tobulai dailius antakius

Ką daryti, jei antakiai asimetriški? R.Šapalienė patikina, kad visų mūsų antakiai daugiau mažiau asimetriški, tad ten kur plaukelių trūksta daugiau, produkto turėtų būti daugiau, kad sukurtumėte intensyvesnes linijas.

Auksinė taisyklė! Rūta pataria nepamiršti auksinės taisyklės, jei nenorite atrodyti lyg su nevykusiu permanentiniu makiažu ir tarsi flomasteriais nubrėžtais antakiais: artėjant prie antakio pradžios plaukeliai turi šviesėti ir retėti, todėl spalvos ten turime uždėti ne per daug! Antakio pradžia turi likti gyvybinga, matytis tarpai tarp plaukelių, nepersistenkite juos užpildydamos dažais.

Ar vešlūs, neišploninti antakiai dar ilgai liks „ant bangos“? Natūralios kosmetikos „Uoga Uoga“ įkūrėja Lena Sokolovska įsitikinusi – tikrai taip: „Tai nėra nauja tendencija, bet lyderio pozicijų ji, panašu, neapleis dar ilgai. Tą pastebi ir mūsų partneriai užsienyje, kur antakių priemonių poreikis didžiulis. Kai šiais metais pristatėme savo naujieną – antakių pomadas, sulaukėme tikrai didelio susidomėjimo. Beje, nemažiau populiarūs ir produktai plaukeliams stiprinti, nes moterys siekia pagerinti jų būklę, atsiauginti juos, kiek tai įmanoma. Mūsų serumas blakstienoms ir antakiams šiuo metu yra nuolat mūsų populiariausių produktų viršūnėse“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lena Sokolovska
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lena Sokolovska

Kosmetikos kūrėja įsitikinusi, kad sukurto produkto sėkmė – ne tik 100% natūrali sudėtis, bet ir labai natūraliai išgaunamas bei visą dieną išliekantis efektas. O taip pat – trys atspalviai, kurių vienas pritaikytas šviesiaplaukėms.

„Pati esu labai šviesių plaukų ir šviesių antakių savininkė, iki šiol rinkoje man būdavo sunku rasti tai, su kuo pasidažiusi aš atrodyčiau natūraliai. Todėl sukurti spalvą tinkamą ir šviesiaplaukėms man buvo garbės reikalas!”, – juokiasi kūrėja ir priduria: „Mes nuolat dirbame tam, kad moterims pasiūlytume natūralią dekoratyvinės kosmetikos alternatyvą, kad kasdien jos naudotų kuo natūralesnius ir švaresne sudėtimi produktus, o jų efektas nenusileistų sintetinėms priemonėms“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius