Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Makiažo meistrės patarimai: 4 procedūros, po kurių nereikės slėpti odos po storu pudros sluoksniu

Bent kelis kartus per metus, įvairiomis iškilmingomis progomis norisi suspindėti ir pasipuošti. Tuomet daug vilčių dedame į makiažą ir mus dažančio meistro gebėjimus. Tačiau žinoma makiažo meistrė Neringa Čukinienė pataria nuolat rūpintis savo veido oda ir dar prieš sėdant į vizažisto kėdę, atlikti porą ją atgaivinančių procedūrų. Tuomet nereikės šešėlių štrichais kažko putlinti ar pakelti – veido oda savaime atrodys sveika ir spindinti.
Neringa Čukinienė ir Erika Stasiulevičiūtė
Neringa Čukinienė ir Erika Stasiulevičiūtė / Monikos Sėdžiūtės nuotr.

Odai atgaivinti – dvi procedūros

„Iš tiesų viską įmanoma padengti ir užmaskuoti, tačiau ypač problematiška oda niekada neatrodys taip gerai tiesiog padarius makiažą, kaip iš anksto atlikus tam tikras procedūras ir tuomet padažius“, – teigė makiažo meistrė.

N.Čukinienė pabrėžė, kad putlumo ar vidinio švytėjimo odai nesuteiks net brangiausia pudra.

Šiuo metu daugelio lietuvių veido oda yra pavargusi, stinga vitaminų, ji išvarginta temperatūrų skirtumų ir šilto bei sauso patalpų oro (dėl šildymo sezono).

„Turint bent savaitę laiko jau galima paruošti odą. Paprasčiausia – palepinti ją veido kauke. Tačiau įprastai yra dvi procedūros, kurias rekomenduoju, ir jas galima pasidaryti netgi tą pačią dieną“, – sako pašnekovė.

Ramūno Tangurio nuotr. /Neringa Čukinienė
Ramūno Tangurio nuotr. /Neringa Čukinienė

Viena iš makiažo meistrės rekomenduojamų procedūrų yra veido valymas. Ir tie, kurie išgirdę šios procedūros pavadinimą įsivaizduoja raudoną, nuo spaudymo perštintį veidą, turėtų išdrįsti dar kartą praverti kosmetologijos ir grožio klinikos duris – šiandien ši procedūra atliekama visiškai kitaip.

Hydra peeling – tai veido valymo procedūra, kuri atliekama vakuumo principu. Oda lieka nesudirginta – pati ne kartą esu pasidariusi šią procedūrą prieš eidama į renginius. Po valymo oda prisotinama maitinančiu serumu“, – sakė N.Čukinienė. Prieš svarbius renginius ji tokią procedūrą rekomenduoja ir vyrams. Makiažo meistrės teigimu, pudra, maskuojamasis kremas daug geriau dengia odą tuomet, kai ji yra pamaitinta, sudrėkinta, nelieka išsausėjusių, šerpetojančių zonų.

„Grožio ir sveikatos klinika“ nuotr. /Procedūra „Hydra peeling“ - veido valymas
„Grožio ir sveikatos klinika“ nuotr. /Procedūra „Hydra peeling“ - veido valymas

„Kita procedūra, kurią nuoširdžiai rekomenduoju – tai „OXY facial“ deguonies infuzija arba odos prisotinimas deguonimi. Jos metu oda kartu su deguonimi papildoma įvairiais serumais – ji tampa putli putli. Šį pokytį ypač pajunta brandaus amžiaus moterys. Kai darau makiažą tokią procedūrą pasidariusiai klientei – atrodo, kad užtenka skaistalų ir lūpų dažų – viskas!“ – tikina N.Čukinienė.

Mezoterapijos procedūros metu adatėlėmis į odą galima įterpti į odą kokią nors medžiagą, pavyzdžiui, drėkinančią ar hialurono rūgštį. Ją galima įterpti į įvairius odos sluoksnius – su „Mezo-Pen“ – į paviršių, su mezoterapiniu pistoletu – giliau.

Procedūrų efektas – veido nebereikia „piešti“

Makiažo meistrė priminė, kad šiuo metu daugelio lietuvių veido oda yra pavargusi, stinga vitaminų, ji išvarginta temperatūrų skirtumų ir šilto bei sauso patalpų oro (dėl šildymo sezono). Nereikia stebėtis, kad šiuo metu atrodome prasčiau, nei baigiantis vasarai.

„Sveikos odos vaizdą galima išgauti procedūromis, kurios atliekamos specialiais aparatais, tačiau nėra invazinės, nepažeidžia odos“, – sako N.Čukinienė.

Jei turite daugiau laiko iki šventės ir norite ilgiau išliekančio poveikio, galima mėginti mezoterapiją (atliekamą „Mezo pen“ aparatu) ar PRP (trombocitais praturtintos plazmos) procedūras. Tačiau N.Čukinienė perspėja, kad dėl jų reikia pasitarti su savo kosmetologu – šios procedūros yra labiau invazinės, turi praeiti šiek tiek laiko, kol rezultatas bus geriausiai matomas.

„Injekcinės procedūros leidžia pasiekti gilesnius odos sluoksnius – todėl gerina odos būklę, stangrumą, formuoja veido kontūrus. Įprastai bandome tą vaizdą išgauti makiažo priemonėmis: kažkur vizualiai kilstelima, kažkur metamas šešėlis – tačiau procedūromis galima pasiekti, kad „piešti“ nereikėtų, oda ir veidas natūraliai gerai atrodytų“, – sako makiažo meistrė.

Asmeninio albumo nuotr./Neringa Čukinienė ir Erika Stasiulevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Neringa Čukinienė ir Erika Stasiulevičiūtė

Pašnekovė pati yra išbandžiusi mezoterapiją ir juokdamasi prisimena aplinkinių reakcijas.

„Žodžiais negalėtum apibūdinti, kaip pasikeičia oda, bet kai sulauki komplimentų: „O, atrodai pailsėjusi!“, supranti, kad vis tik tos procedūros veikia. Nes nesi pailsėjusi“, – šypsosi N.Čukinienė.

Makiažo meistrė yra pastebėjusi ryškų skirtumą ir dažydama klientę prieš bei po PRP (trombocitais praturtintos plazmos) procedūros – veido kontūras buvo sutvirtėjęs, oda daug geresnės būklės.

Pradėti rūpintis oda sulaukus brandaus amžiaus – jau per vėlu

N.Čukinienės teigimu, odos puoselėjimo procedūras reikia atlikti periodiškai ir šis patarimas skirtas ne tik brandaus amžiaus moterims.

„Jei 50-ies susizgribsime ir pulsime atlikti įvairiausias procedūras... Jei nebūsime rūpinęsi oda iki tol, gali prireikti net plastinės chirurgijos procedūrų. Jei nuolat valysite, drėkinsite, serumais papildysite odą – net smulkios raukšlelės žaviai atrodys“, – sakė N.Čukinienė.

„Grožio ir sveikatos klinika“ nuotr. /„Grožio ir sveikatos klinika“ Vilniuje
„Grožio ir sveikatos klinika“ nuotr. /„Grožio ir sveikatos klinika“ Vilniuje

Minėtos procedūros atliekamos „Grožio ir sveikatos klinikoje“, kuri jau daugiau nei du dešimtmečius veikia Šiauliuose, o ką tik atvėrė duris ir Vilniuje. Ilgametė Šiaulių klinikos vadovė Erika Čižiūnienė prisimena, kaip į Šiaulius atsivežė modernius raumenų stimuliacijos aparatus iš Italijos veido ir kūno procedūroms. Pradėjusi siūlyti grožio procedūras su modernia aparatūra klinika iki šiol išlaikė tokią kryptį. Šiuo metu dalis klienčių į „Grožio ir sveikatos kliniką“ dėl efektyvių procedūrų atvyksta iš Vilniaus, atokesnių Žemaitijos miestų. Tai paskatino E.Čižiūnienę priimti sprendimą atverti kliniką Vilniuje.

Moderni įranga leidžia išvengti skausmo

Naujai duris atveriančioje klinikoje Vilniuje dirbs tiek gydytojos dermatologės, tiek ortopedas-traumatologas, tiek kosmetologas.

Šiuo metu Prancūzijoje „Carboxi“ terapija tokia populiari, jog grožio klinikoms teko apsistatyti CO2 balionais.

N.Čukinienės minėta mezoterapijos procedūra padaro dūrius odoje, tuomet oda per artimiausias savaites atsikuria, atsinaujina. „Grožio ir sveikatos klinika“ yra įsigijusi įrangą, kuri mezoterapiją padaro neskausmingą ir daug tikslesnę.

„Mezoterapijos procedūros metu adatėlėmis į odą galima įterpti specialius mezo kokteilius ar hialurono rūgštį. Ją galima įterpti į įvairius odos sluoksnius – su „Mezo-Pen“ – į paviršių, su mezoterapiniu pistoletu – giliau, – sakė E.Čižiūnienė. – Galima teigti, kad tai yra invazinė procedūra, tačiau ji minimaliai invazinė, nes oda jau po kelių valandų atrodo visiškai normaliai. Procedūros, daromos mezoterapiniu šautuvu yra neskausmingos, todėl nereikalauja ir jokio nuskausminimo“, – sako E.Čižiūnienė.

Kodėl grožio klinikos apsistato CO2 balionais?

Pastaraisiais metais itin išpopuliarėjo PRP arba trombocitais praturtintos plazmos procedūra. Jos metu iš paciento kraujo atskiriama trombocitais turtinga plazma, o ši taip pat, kaip ir maži dūriai, skatina naujų odos ląstelių augimą.

„Visi metodai skirti tam pačiam tikslui – kad užaugtų naujos odos ląstelės. Ir tai sprendžia tiek raukšlių, tiek pigmentinių dėmių, randų problemas. Ypatingai gerai PRP procedūra skatina plaukų augimą, taigi, ši plazma leidžiama ir į galvos odą“, – sakė E.Čižiūnienė.

„Grožio ir sveikatos klinika“ nuotr. /„Grožio ir sveikatos klinika“ Vilniuje
„Grožio ir sveikatos klinika“ nuotr. /„Grožio ir sveikatos klinika“ Vilniuje

Viena naujausių odos atsinaujinimui skirtų procedūrų – tai „Carboxi“ terapija. Jos metu po oda suleidžiami nedideli CO2 – anglies dvideginio kiekiai. Kuo gali padėti anglies dvideginis (kurio ir taip mūsų organizme yra)?

E.Čižiūnienė paaiškina, jog CO2 įprastai randasi medžiagų apykaitos proceso metu. Suleistos po oda šios dujos ją šiek tiek pakelia, jaučiamas tempimo pojūtis. Tuomet į konkrečią vietą priplūsta daugiau deguonies, suaktyvėja kraujotaka, keičiasi jungiamojo audinio skaidulos. Ši terapija stangrina suglebusią odą, šviesina tamsius paakius, naikina celiulitą, strijas. Šiuo metu Prancūzijoje „Carboxi“ terapija tokia populiari, jog grožio klinikoms teko apsistatyti CO2 balionais.

„Grožio ir sveikatos klinika“ nuotr. /„Grožio ir sveikatos klinika“ Vilniuje
„Grožio ir sveikatos klinika“ nuotr. /„Grožio ir sveikatos klinika“ Vilniuje

„Manau, šis metodas toks populiarus nes į organizmą nėra leidžiama nieko, kas jam svetima. Tuo metu cheminių injekcijų ilgalaikio poveikio, manau, negalime prognozuoti“, – svarstė E.Čižiūniėnė.

„Grožio ir sveikatos klinikos“ Šiauliuose vadovė paaiškina, kaip Vilniaus klinikoje nuspręsta įkurdinti ir ortopedo-traumatologo kabinetą.

„Įdomu tai, kad traumatologijoje lygiai taip pat taikoma PRP arba trombocitais praturtintos plazmos terapija. Ji leidžiama į sąnarius, stuburą. Įvairių sporto šakų atstovai po traumų šia terapija naudojasi“, – sako E.Čižiūnienė. „Grožio ir sveikatos klinikoje“ PRP procedūrą bus galima atlikti ir galvos odai, ir veidui, ir kaklui ar dekolte sričiai vienu metu.

Naujoje klinikoje bus atliekamos ir visos kosmetologinės procedūros: veido valymas, kaukės, masažai, kūno įvyniojimai.

,,Sieksime, kad procedūros būtų kompleksinės: galbūt vienai kūno vietai reikia vienokios procedūros, kitai – kitokios. Dėl to surinkome itin profesionalių medikų komandą, kurie galės patarti ir atlikti šias procedūras“, – sako E.Čižiūnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius