Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moderniausiais europiečiais pripažintiems lietuviams – ypatingos optikos srities naujienos

„Lietuvos žmonės – vieni išmaniausių, technologijas labiausiai vertinančių europiečių“, – didžiuojasi optikos kompanijos „Fielmann Lietuva“ viešųjų ryšių ir komunikacijos vadovė Jūratė KERSNAUSKĖ (44). Tai patvirtina faktas, kad būtent mūsų šalyje sparčiausiai auga susidomėjimas moderniausiais pasaulyje fotochrominiais akinių lęšiais „Transitions“.
Moderniausiais europiečiais pripažintiems lietuviams – ypatingos optikos pasaulio naujienos
Moderniausiais europiečiais pripažintiems lietuviams – ypatingos optikos pasaulio naujienos / Fielmann Lietuva nuotr.
Temos: 2 Akiniai Fielmann

Jūratė vis dar gyvena profesinės kelionės į Jungtines Amerikos Valstijas prisiminimais. Floridoje, Orlando mieste, vasarą vyko konferencija „Transitions Academy 2023“, susirinko 1100 optikos profesionalų iš penkiasdešimties pasaulio šalių. Ten „Fielmann Lietuva“ apdovanota už didžiausią „Transitions“ lęšių pardavimo augimą Europoje, o Jūratės paprašyta su kolegomis pasidalyti patirtimi, kaip pavyko tokios mažos šalies žmonėms įskiepyti tokią didelę meilę fotochrominiams „Transitions“ akiniams.

„Mūsų sėkmė – neatsitiktinė. Daug dėmesio skiriame ne tik darbuotojų edukacijai. Jiems leidžiame patiems išbandyti naujausias technologijas ir savo patirtimi pasidalyti su klientais. Tai duoda rezultatų. Todėl šis apdovanojimas yra skirtas ne vadovybei, o visiems mūsų darbuotojams, kurie atsakingai rūpinasi klientų akimis“, – sako Jūratė.

Fielmann Lietuva nuotr./Moderniausiais europiečiais pripažintiems lietuviams – ypatingos optikos pasaulio naujienos
Fielmann Lietuva nuotr./Moderniausiais europiečiais pripažintiems lietuviams – ypatingos optikos pasaulio naujienos

Mūsų šalies „Fielmann“ optikos specialistai žmonėms daug pasakoja apie naujausius – aštuntos kartos – fotochrominius lęšius, akcentuodami, kad tai jau ne tie nepatrauklaus gelsvo ar rudo atspalvio akiniai „chameleonai“, kurių reakcija į aplinkos šviesą būdavo labai lėta. „Šių lęšių gaminimo technologijos tobulintos jau aštuonis kartus, atrastos naujos spalvos, apsauga nuo mėlynos šviesos, papildoma poliarizacijos danga. Naujausios kartos lęšiai net triskart greičiau nei pirmtakai reaguoja į šviesos pokytį. Taigi, per kelerius metus pasiekta tokia pažanga, kaip senutėlius žigulius pakeitus į „Teslą“, – juokiasi Jūratė.

Nešioti akinius su fotochrominiais lęšiais darosi madinga. Daugelį vilioja galimybė pasirinkti lęšius daugiau nei iš septynių spalvų ar net turinčių veidrodinį efektą. Tiesa, šį efektą optikos specialistai rekomenduoja ne pagrindiniams akiniams, o antrai porai, nes labiau tinka kaip stiliaus detalė ar saulės akiniams. Dar viena džiugi žinia – fotochrominius lęšius jau gali rinktis ir vairuotojai. Su tokiais akiniais komfortiškai matomas kelias vakarėjant ar netikėtai įvažiavus į tunelį.

„Fielmann Lietuva“ atstovė džiaugiasi, kad „Transitions“ akinius vis dažniau renkasi jauni žmonės, vaikai. „Stengiamės tėvus edukuoti, kad draugautų su naujausiomis technologijomis ir pirkdami atžaloms lęšius per daug netaupytų. Na, o rėmelius skatiname rinktis pačius vaikus: patinkančius jie noriau nešios, labiau saugos. Tam skiriame daug dėmesio: juk vaikai – mūsų ateitis. Akys galutinai susiformuoja, kai žmogus subręsta. Iki tol jos labai pažeidžiamos. Todėl vaikams ir jaunimui fotochrominiai „Transitions“ ypač tinka, nes suteikia ir regos korekciją, ir apsaugą nuo mėlynos šviesos bei saulės. Tai – akiniai, apie kuriuos nereikia galvoti: užsidedi, o jie viską atlieka patys.“

Jūratė atskleidžia, kad, matyt, yra ir dar viena priežastis, kodėl pastaruoju metu Lietuvoje pradėti dar labiau vertinti itin modernūs ir komfortiški akiniai. „Fielmann Lietuva“ dalyvavo Prancūzijos mokslininkų sukurto įrenginio „Lumiz“ bandymuose. Įrenginiu matuojamas akių jautrumas įvairiems šviesos šaltiniams: ne tik saulei, bet ir išmaniesiems ekranams, kaip akys reaguoja į drastiškus šviesos pokyčius išeinant iš tamsios aplinkos į šviesią. „Tai – didžiulė technologinė optikos pasaulio naujovė, Paryžiuje, pasaulinėje optikos inovacijų ir dizaino parodoje SILMO, pelnė aukso medalį. Džiaugiamės, kad mums pavyko įtikinti gamintojus leisti „Lumiz“ vienus metus testuoti savo salonuose, – sako „Fielmann Lietuva“ viešųjų ryšių ir komunikacijos vadovė. – Iš Europos šalių šis įrenginys dar buvo bandomas Jungtinėje Karalystėje, Portugalijoje, taip pat.

Fielmann Lietuva nuotr./Moderniausiais europiečiais pripažintiems lietuviams – ypatingos optikos pasaulio naujienos
Fielmann Lietuva nuotr./Moderniausiais europiečiais pripažintiems lietuviams – ypatingos optikos pasaulio naujienos

Japonijoje, Singapūre, Meksikoje. Dabar žmonėms akių jautrumą su „Lumiz“ galime per keletą minučių nemokamai ištirti didžiausiuose „Fielmann“ optikos salonuose. Norime, kad jie apie savo akis žinotų viską ir laiku jomis pasirūpintų.“

Kodėl šis tyrimas toks aktualus? Pasirodo, pasaulyje devyni iš dešimties žmonių skundžiasi, kad akys itin jautriai reaguoja į dirbtinio apšvietimo, išmaniųjų ekranų ar drastiškai besikeičiančią šviesą, ir galbūt nežino, kaip joms padėti. Čia nepakeičiami inovatyvieji „Transitions“ lęšiai, kurie lengvai prisitaiko prie kintančios aplinkos šviesos. „Šių lęšių privalumų sąrašas – ilgas, jais žavėtis galima dėl įvairiausių priežasčių. Tačiau aišku viena: jie leidžia pamiršti apie varginantį jautrumą šviesai ir pasaulį pamatyti visiškai naujomis spalvomis, – sako Jūratė. – Todėl išmanūs „Transitions“ akinių lęšiai turėtų būti ne viena iš galimybių, o kasdienio gyvenimo dalis ar siekiamybė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius