-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėti faktai apie bambą

Tik gimusiam kūdikiui gydytojai nukerpa virkštelę ir suformuoja bambą – nuo šiol ji lydės vaikelį visą gyvenimą. Nors šiai kūno vietai neskiriame per daug dėmesio, ji mums gali pažerti netikėtų faktų ir įdomybių. Pavyzdžiui, ar susimąstėte, kokia bambos forma pati patraukliausia?
Bamba
Bamba / Fotolia nuotr.

► Forma. Dažniausiai bamba būna įdubusi, tačiau yra ir iškilusių. Tiesa, tokių kur kas mažiau – apie 4 procentus. Beje, kaip ir pirštų atspaudų, taip ir bambų vienodų pasaulyje tikrai nerasime. Misūrio universiteto atliktame tyrime, kai vyrams ir moterims buvo rodomos bambų nuotraukos, paaiškėjo, kad patraukliausia yra T formos, nedidelė, vertikali ir įdubusi bamba.

► Bakterijos. Dar 2011 m. Šiaurės Karolinos valstijos universiteto mokslininkai ėmėsi projekto Belly Button Biodiversity ir nusprendė išsiaiškinti, kiek bakterijų gyvena mūsų bamboje. Nenustebkite – jų ten su kaupu! Kaip teigia mokslininkas Jiri Hulcras, „Bamba – ideali vieta bakterijoms kauptis“. Kodėl? Teigiama, kad žmonės paprasčiausiai neskiria pakankamai dėmesio bambos higienai, palyginti su kitomis kūno dalimis. Bamboje buvo aptikta net 1 400 bakterijų rūšių, tačiau dauguma jų nepavojingos.

► Nėštumas. Besilaukiančios moterys paliudys, kad bambos forma kinta drauge su augančiu pilvu. Dažniausiai ji išsiverčia, tačiau po gimdymo praėjus kuriam laikui, tampa tokia, kokia buvo. Taigi neišsigąskite pokyčių!

Manekenė Karolina Kurkova
Manekenė Karolina Kurkova

► Yra pasaulyje žmonių, kurie neturi bambos. Pavyzdžiui, garsi manekenė Karolina Kurkova. Visa tai, kas matoma blizgančių žurnalų puslapiuose ir viršeliuose, yra visagalio Photoshopo nuopelnas. Tačiau net ir po vaikystėje patirtos operacijos ji atrodo puikiai ir, žengdama podiumu, džiugina įspūdinga savo figūra.

► Nepatinka bambos forma? Nieko baisaus! Plastinės chirurgijos specialistai visada pasiūlys išeitį. Tarkime, gydytojas Richardas Chaffo teigia, kad šiuolaikinė mada, kai dėvimos pilvo nedengiančios palaidinės ar žeminto liemens džinsai, ir skatina moteris keisti bambos formą. 2002–2005 m. Amerikoje buvo atlikta daugiau kaip 8 000 bambos operacijų ir dažniausiai jas darėsi moterys (net 92 proc.). Pasitaikė atvejų, kai iškilusias bambas buvo norima pakeisti į įdubusias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius