-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Odos senėjimas ir šaltis – kuo jie susiję ir kaip nesusenti anksčiau laiko

Ne veltui moterys vadinamos dailiąja lytimi – norime būti gražios, pasitikinčios savimi, spindėti ir jaustis gerai kiekvieną dieną. Deja, pirmieji senėjimo požymiai prasideda gana anksti – jau nuo 25-erių, o šaltasis sezonas odai – dar vienas iššūkis, toli gražu nepadedantis jai išlikti gražiai ir sveikai. Ką galime padaryti, kad oda atrodytų jauniau ir sveikiau?
Moteris žiemą
Moteris žiemą / 123RF.com nuotr.

Jau nuo 25-erių metų galima pastebėti veido odoje ryškėjančias smulkias raukšleles, kurios vis gilėja ir tampa labiau matomos. Tai – odos senėjimo procesų pradžia.

Prasidėjęs odos senėjimas turi įtakos ne tik raukšlių atsiradimui. Laikui bėgant pasikeičia ir odos tonusas – ji suglemba, praranda elastingumą, stangrumą ir švytėjimą. Nors odos senėjimo nesustabdysime, nes tai natūralus procesas, tačiau tinkamai prižiūrėdami odą galime sulėtinti senėjimą ir atrodyti jauniau.

Šaltasis sezonas – dar vienas iššūkis odai. Ji greičiau išsausėja, sudirgsta, gali atsirasti tempimo pojūtis, šerpetojimas. Dažnai odai ima stigti skaistumo, švytėjimo, labiau išryškėja raukšlės.

Gamintojo nuotr./„Eucerin“ „Hyaluron Filler“
Gamintojo nuotr./„Eucerin“ „Hyaluron Filler“

Ką galime dėl savo odos padaryti jau šiandien, kad netektų gailėtis rytoj?

Šaltuoju sezonu oda patiria daug streso dėl itin stipraus temperatūrų pokyčio – patalpoje ji sušyla, lauke – itin greitai atvėsta. Dėl temperatūrų skirtumų ir permainingo lauko oro oda parausta, šerpetoja, sausėja, jaučiamas tempimo pojūtis, ji gali net patinti.

Dėl šių priežasčių žiemą būtina odą pakankamai drėkinti, o nakčiai rinktis maitinančias priemones. Patepę odą priemonėmis neskubėkite į šaltą orą – rekomenduojama luktelėti bent pusvalandį, kad jos tinkamai susigertų.

Odą šveiskite rečiau, negu šiltuoju sezonu, rinkitės švelnesnes priemones, pavyzdžiui, kreminį prausiklį vietoj intensyvaus šveitiklio, tačiau šveitimo atsisakyti nevalia, nes negyvos odos ląstelės ir susikaupę nešvarumai trukdys pasisavinti naudingąsias priežiūros priemonių medžiagas, todėl ne tik šveitimas, bet ir apskritai kasdienis tinkamas odos nuvalymas – labai svarbus.

Kruopšiai nuvalę odą, atidžiai išsirinkite priemones, kurios gausiai drėkintų: puiku, jeigu jose yra hialurono rūgšties, kuri yra gyvybiškai svarbi odai molekulė, atsakinga už jos drėgmę, nes geba pritraukti nuo 1000 iki 10000 kartų didesnį vandens kiekį, nei sveria pati. Be to, hialurono rūgštis lemia odos elastingumą, tonusą, ląstelių metabolizmą, regeneraciją ir gijimą.

Gamintojo nuotr./„Eucerin“ „Hyaluron Filler“
Gamintojo nuotr./„Eucerin“ „Hyaluron Filler“

Kokybiškas odos drėkinimas padės jai įveikti ir kitą iššūkį – sausą patalpų orą. Šildymo sezonas neišvengiamai keičia drėgmės lygį patalpose, taigi oda praranda daugiau drėgmės negu įprastai. Tempimo jausmas ir išryškėjusios raukšlelės – tipiniai sausos odos požymiai, tad be jau minėtos kokybiškos drėkinančios kosmetikos nepamirškite vartoti pakankamai vandens.

Itin svarbi ir subalansuota mityba, kuri, be jokios abejonės, turi įtakos odos būklei: šaltuoju sezonu valgykite daugiau riebos žuvies (skumbrės, lašišos), vaisių ir daržovių, iš kurių oda gauna reikalingo vitamino E, kiaušinių.

Nepamirškite ir kitų svarbių faktorių, kurie gali nulemti priešlaikinį odos senėjimą – jeigu per mažai miegate, vartojate daug cukraus, piktnaudžiaujate alkoholiu ar rūkote, neskiriate dėmesio fiziniam aktyvumui, neturite odos priežiūros rutinos, nesisaugojate nuo kenksmingų UV spindulių, kurie itin aktyvūs ir žiemą, tuomet tikėtis atitolinti odos senėjimą ir nemalonius pojūčius beveik neįmanoma, kad ir kokia gera genetika galėtumėte pasigirti.

Jūsų odai patiks

„Eucerin“ „Hyaluron Filler“ veido odos priežiūros priemonės specialiai sukurtos kovoti su pirmaisiais odos senėjimo požymiais, tokiais kaip raukšlės ir smulkios raukšlelės.

Gamintojo nuotr./„Eucerin“ „Hyaluron Filler“
Gamintojo nuotr./„Eucerin“ „Hyaluron Filler“

Unikalus didelės ir mažos molekulinės masės hialurono rūgščių ir glicino saponino derinys veikia konkrečias vietas ir pastebimai užpildo net giliausias raukšles, todėl oda atrodo jauniau. Sudėtyje taip pat yra enoksolono, kuris apsaugo pačios odos hialuroną ir sulėtina jo irimo greitį daugiau nei 50 procentų.

„Eucerin“ „Hyaluron-Filler“ – tai puiki dovana draugei, mamai, sesei ar anytai – juk sveika ir graži oda yra kiekvienos moters siekiamybė. Geri pavyzdžiai įkvepia, tad nepamirškite palepinti pirmiausiai savęs!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius