Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavargote galvoti, ką rengtis? Patarimai, kokius drabužius būtina turėti

Tikriausiai daugelis nors kiek susidūrusių su mados pasaulio vidumi ir besidominčių aktualijomis yra girdėję terminą kapsulinė kolekcija. Tai savitas ir unikalus išsireiškimas, skirtas kolekcijų tipui, iškilusiam praėjusio amžiaus pabaigoje, apibūdinti.
Drabužių spinta
Drabužių spinta / 123RF.com nuotr.

Tokie drabužiai tinkami bet kokiai progai

Kapsulinių kolekcijų kūrybą pradėjo JAV dizainerė Donna Karan, kurios pirminė idėja buvo sukurti esminių drabužių spintą. D.Karan pristatė septynių gaminių liniją, kuriuos kaitaliodama, kūrė skirtingus įvaizdžius. Mados šou buvo sėkmingas, o pati idėja turėti lengvai keičiamus ir derinamus drabužius pasirodė praktiška, tad netrukus išpopuliarėjo.

Devintajame dešimtmetyje atsiradusi kolekcija netruko prigyti ir kitų mados kūrėjų darbuose.

Kapsulinė dizainerio kolekcija dažnai yra riboto leidimo, funkcionali ir beveik visada pritaikyta dėvėti. Šios kolekcijos daugiausia orientuojasi į konstravimą ir drabužių išvaizdos pateikimą – mažiau dėmesio kreipiama į teatrališkumą, ypatingą stilių, nesiekiama atitikti tendencijų.

Dar viena itin svarbi kapsulinės kolekcijos užduotis yra būti lengvai mainomai, vadinasi, drabužiai turi būti paprastai tarpusavyje keičiami, siekiant sudaryti kuo daugiau potencialių derinių. Tikslas, kad apranga būtų tinkama bet kokiai progai neturint aibės drabužių.

Kapsulė, galima sakyti, yra visiškas greitosios ir komercinės mados kūrimo etalonas. Ribotas leidimas suteikia galimybę pasiekti didelį funkcionalumą, o tai esant greitam mados tempui virsta milžinišku privalumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius