-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plastinė chirurgija, keičianti gyvenimus: naujovės ir tendencijos, apie kurias verta žinoti planuojant operaciją

Nors plastinė chirurgija gali būti apipinta mitais ir įvairiomis teorijomis – tai, kad ji keičia gyvenimus ir ne tik padeda atkurti kūną fiziologiškai, bet ir pamiršti fizinį skausmą bei emocinį diskomfortą – nenuginčijama. Visgi natūralu, kad aplankius mintims apie plastinę operaciją, kyla ir daug klausimų
Nordclinic chirurgų komanda
Nordclinic chirurgų komanda / Nordclinic nuotr.

Didžiausio plastinės chirurgijos klinikos Baltijos šalyse ,,Nordclinic“ plastikos chirurgai atsakė, ką svarbu žinoti mąstant apie operaciją ir kokios naujovės plastinėje chirurgijoje padeda pasiekti geriausių rezultatų.

Pirmas tikslas – identifikuoti problemą ir lūkesčius

Pirmas tikslas, pasak ,,Nordclinic“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo Andriaus Pajėdos, yra problemos išgryninimas – kurios kūno sritys, pokyčiai kelia diskomfortą, kokios aplinkybės pakeitė kūną – nėštumas, trauma, svorio netekimas? Atvykus pas chirurgą su problema, jis galės pasiūlyti efektyviausią sprendimą.

Nordclinic nuotr./Mantas Kievišas ir Audrius Pakulis
Nordclinic nuotr./Mantas Kievišas ir Audrius Pakulis

Renkantis kliniką bei chirurgą svarbu įvertinti jų patirtį, atliekamas procedūras ir jų metodikas, kokia priežiūra pacientui siūloma pooperaciniu laikotarpiu. Chirurgas taip pat skatina nesivaikyti grožio tendencijų, kadangi kiekvieno paciento atvejis yra individualus, tad plastikos chirurgo kompetencija yra parinkti geriausią sprendimą įvertinus rizikas, gijimo procesą ir paciento lūkesčius.

„Nordclinic“ per metus padaroma daugiau nei 3.000 plastinių operacijų, o klinikoje dirba net 13 plastikos chirurgų, kurie kasdien atlieka tiek estetines veido atjauninimo, tiek kombinuotas operacijas po gimdymo ar kūno kontūravimą netekus daug antsvorio.

VIDEO: „Nordclinic“ – pažangi medicina, keičianti gyvenimus

Naujovės, apie kurias verta žinoti

,,Nordclinic“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas, mokslų dr. Gediminas Samulėnas sako, kad vienos populiariausių yra kūno kontūravimo ir liposkulptūros operacijos. Dabar riebalų siurbimo metu gali būti taikoma ir moderni ,,Vaser“ technologija, kai ultragarsiniu prietaisu suskaidomi riebalai dar prieš juos siurbiant. Su šia įranga galima atlikti ir aukštos raiškos liposukciją, išryškinti raumenų kontūrus. ,,Nordclinic“ vieni iš pirmųjų Lietuvoje įsigijo ,,Vaser“ ir sėkmingai taiko atliekant operacijas.

Dar viena naujovė, pripažinta pasaulyje, bet vis dar naujiena Baltijos šalyse – hiperbarinė oksigenacijos kamera. Metodas ypatingas tuo, kad išoperuoti audiniai yra prisotinami dideliu slėgiu deguonies, tad pagerėja jų kraujotaka, greičiau praeina patinimas, paspartinamas atsistatymas po operacijos, mažėja komplikacijų rizika.

,,Nordclinic“ plastikos chirurgai pažymėjo, kad svarbu ne tik pasiūlyti naujoves, kurios paspartintų atsistatymą bei užtikrintų sėkmingą rezultatą, bet ir ryšys su pacientais. Pirmosios konsultacijos metu suteikiama informacija, išgryninami lūkesčiai ir potencialūs rezultatai. Ekspertų komanda, pažangios medicinos priemonės, naujausios kartos įranga sukuria sinergiją, kuri ir leidžia pasiekti geriausią rezultatą.


„Nordclinic“ – lyderiaujanti chirurgijos klinika Baltijos šalyse plastinės chirurgijos, ortopedijos ir bariatrijos srityse. Kasmet klinikoje atliekama daugiau nei 4.000 operacijų ir 10.000 procedūrų, o pacientai atvyksta iš daugiau nei 30 valstybių. Kasdien patyrusių virš 300 savo srities specialistų komanda prisideda prie gyvenimą keičiančių pokyčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius