-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukų specialistės įžvalgos šokiruoja: ar tikrai mokame plauti galvą?

Plaukų priežiūros specialistė, kirpėja Ugnė Kaminskaitė pranešime žiniasklaidai teigia, kad tik dešimtadalis klienčių žino, kaip teisingai prižiūrėti plaukus, galvos odą ir kaip ją išplauti. „Šią situaciją galima suprasti, nes kažkada buvo ribotas priemonių pasirinkimas ir jokių žinių, kaip jas naudoti. Tad tėvai teisingų įgūdžių mums perduoti tiesiog negalėjo, o dabar visko yra netgi per daug.“
Moteris plauna galvą
Moteris plauna galvą / Vida Press nuotr.

U.Kaminskaitė įsitikinusi – vien teisingai pradėjus plauti galvą galima išspręsti arba sumažinti daug problemų, tokių, kaip plaukų slinkimas, riebalavimasis, pleiskanojimas. „O svarbiausia – tai nieko nekainuos! Na, gal tik keletą papildomų minučių laiko sau duše“, – neabejoja plaukų priežiūros specialistė.

Pasak U.Kaminskaitės, įprastai plaudami galvą sušlapiname plaukus, užsidedame šampūno, o, kai jis suputoja, tuomet nuplauname.

„Bet… būtent tada formuojasi pleiskanos, riebaliniai sluoksniai, plaukų slinkimas. Kodėl? Nes pačios galvos odos nepasimasažuojame ir iki galo neišskalaujame šampūno. Pastarojo likučiai nusėda ant galvos odos – ji neprakvėpuoja ir pradeda visais įmanomais būdais šalinti tuos likučius – pleiskanomis, slinkimu ar gausiu riebaliuko sluoksniu“, – pastebi pašnekovė.

Jos teigimu, siekiant geriausio rezultato reikėtų kruopščiai masažuoti galvą pirmais pirštų sąnariukais atliekant sukamuosius judesius – taip ne tik teisingai išplausime galvą, bet ir suaktyvinsime kraujotaką naujų plaukučių augimui.

Specialistė jokiu būdu nerekomenduoja galvos odos ar plaukų agresyviau liesti nagais, nes tai ne tik įtakoja jų slinkimą, bet ir diskomfortą – niežulį, skausmą.

Tiesa, U.Kaminskaitės įsitikinimu, ne visada problemas pavyksta išspręsti pakeitus tik galvos plovimą. „Diagnostikos galimybės leidžia priežastį nustatyti ne tik iš patirties, bet ir pasitelkus mokslą“, – sako pašnekovė.

Anot jos, būna, kai kosmetikos priemonės pasirenkamos nepagalvojant apie jų naudojimo pasekmes. U.Kaminskaitė pastebi – neretai pasitaiko, kad moterys, išgirdusios, jog draugė naudoja tokias ir tokias priemones, viską įsigyja ir naudoja pati.

„Viskas būtų gerai, jei plaukas ir priežiūra sutaptų su draugės, bet dažniausiai būna atvirkščiai. Tada prasideda problemos. Plaukas gali išsausėti ar kaip tik – labai apsunkti, pradėti trupėti, šakotis, o galvos oda riebaluotis ar pleiskanoti“, – įspėja salone „Shade City“ dirbanti U.Kaminskaitė.

Ji pastebi, kad labai trūksta informacijos ir apie plaukus tausojančias procedūras, kurias pas specialistą rekomenduojama atlikti kas du mėnesius, o namie pasilepinti kartą per savaitę.

„Nekalbu apie ilgalaikio tiesinimo, garbanojimo, botokso, nanoplastikos ar panašias procedūras. Kalbu tik apie organiniu pagrindu sukurtus ritualus, tokius kaip atkuriamoji baltyminė, regeneruojanti ar vitaminų procedūra“, – sako plaukų priežiūros specialistė.

Anot jos, šaltuoju metu reikėtų atsisakyti drėkinančių ir pasirinkti maitinančias, regeneruojančias, rekonstruojančias ar atstatančias priemones bei procedūras.

„Būtų daug efektyviau ir ekonomiškiau, jei žinotume, ko plaukui tikrai reikia. Tuomet užtektų kelių, nebūtinai brangiausių priemonių ir išspręstume daugelį problemų. Tad pirmiausia pradėkime nuo teisingo galvos plovimo – juk tai mums nieko nekainuoja“, – sako U.Kaminskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius