TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Raudonojoje „Agnes Krasauskas“ avalynės kolekcijoje – visi meilės atspalviai

„Agnes Krasauskas“ – batai ryškioms asmenybėms“ – tokiu šūkiu ne vienus metus Lietuvoje žinoma išskirtinių batų ir aksesuarų kūrėja Agnė Krasauskaitė, rašoma pranešime žiniasklaidai. Su naująja savo kolekcija dizainerė šią savo reputaciją pateisina su kaupu – visi nauji avalynės ir rankinių modeliai yra tik raudonos spalvos, o pačią kolekciją ji dedikuoja meilei – iš čia ir prancūziškas pavadinimas „L'amour rouge“ (liet. – raudonoji meilė).
„Agnes Krasauskas“ 2023 m. avalynės kolekcijos modeliai
„Agnes Krasauskas“ 2023 m. avalynės kolekcijos modeliai / Vaido Jokubausko nuotr.

„Ir ne bet kokiai meilei, o aistringai, – apie spalvos pasirinkimą pasakoja A.Krasauskaitė. – Nuo degančios oranžinės iki fatališkos purpurinės ar net brutalios kraujo raudonio – meilės išraiškų būna visokių, skirtingų prieskonių ir intensyvumo, ir visus juos matysite mano naujuose kūriniuose.“

Be to, sako avalynės dizainerė, aistringos meilės temai atskleisti ji naudojusi ne tik skirtingus raudonos spalvos atspalvius, bet ir įvairias medžiagas ir jų faktūras – nuo atlasinių šilkų, švelniausių aksomų ir santūraus tvido iki specialiai apdirbtos, grubios, tarsi krauju nutaškytos odos.

„Seksualumu trykštanti lakinė oda, žvilgantys žvyneliai, mano kūrybos skiriamuoju bruožu tapę kaspinai, taip pat tokios dekoratyvinės detalės kaip lūpos ar širdelės – visa tai kuria tiesiogines sąsajas su meilės ir aistros tema. Nenorėjau būti tik rimta – pažįstu savo klientes ir žinau, kad kartais net ir pačios rimčiausios moterys nori žaismingų aksesuarų, mėgsta praskaidrinti savo kasdienybę, galbūt kažkiek paprovokuoti aplinkinius,“ – įsitikinusi prieš šešerius metus savo vardo prekių ženklą įkūrusi A.Krasauskaitė.

Nors ir turi teisininkės diplomą, prieš beveik du dešimtmečius avalynės dizainu susidomėjusi moteris sako pamažu radusi savo nišą – tai išskirtiniai, rankomis gaminami, pagal klienčių norus ir poreikius, joms dalyvaujant kūrybiniame procese individualizuoti batai, o dabar – dar ir rankinės. Nors ir vadina juos meno kūriniais, A.Krasauskaitė užtikrina – visi jie avimi kasdien ir nėra skirti dulkėti drabužinėse, taupyti ypatingai progai.

„Tai nėra masinė gamyba. Tai yra savotiškas menas, galbūt net avalynės aukštoji mada. Man svarbu, kad bateliai būtų ne tik dailūs ir patogūs, bet ir išskirtiniai, unikalūs, – pasakoja dizainerė. – Be to, mano prioritetas yra kokybė, išbaigimas, rankų darbas. Dirbu su geriausiais konstruktoriais ir batsiuviais, pati dažnai batelius baiginėju, siuvinėju rankomis. Taip pat visus pavyzdžius pirmiausia aviu pati – taip įsitikinu, kad modelis patogus, nešiojamas. Galbūt ne visi mano modeliai yra praktiški, bet kokybiškai pagaminti, patogūs ir išskirtinio dizaino – tikrai visada.“

Tas, kurios dvejoja dėl ryškių aksesuarų, A.Krasauskaitė drąsina nebijoti ir išbandyti – net ir raudoni bateliai ar rankinė yra labai universalūs ir tikrai nereikalauja derinimo su likusiu garderobu.

„Ypač turint galvoje, kad Lietuvoje mėgstame rengtis ramesnėmis, tamsesnėmis spalvomis. Ryškesnis aksesuaras tik suteiks mūsų kasdienybei aštresnio prieskonio, „cinkelio“ – kartą pabandžius, kelio atgal nebėra. Pas mane sugrįžta net tos, kurios pirmąkart atėjusios sakė esančios introvertės ir visą gyvenimą vengusios išskirtinių daiktų“, – šypsosi kūrėja, pati savo kasdienėje, dažnai santūrioje aprangoje niekad nevengianti vieno kito ryškaus akcento.

Pasak vienos garsiausių Lietuvoje avalynės kūrėjų, ryškių detalių garderobe ypač norisi pavasarį, ir batai bei rankinė yra būtent tie aksesuarai, kurie padės susikurti pakilesnę nuotaiką po ilgų žiemos ir tamsos mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius