Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skandinaviškas stilius: ką dėvi estetikos ir minimalizmo gerbėjai

Kas kelerius metus naujos tendencijos užvaldo visuomenės sąmonę, taip užimdamos viešpataujančias pozicijas tiek ant podiumų, tiek socialinių tinklų įrašuose. Pastaraisiais metais buvo galima matyti daugybės dizaino krypčių pakilimą: kaimiškos stilistikos, bohemiškumo, modernumo, eklektikos, chaotiško įvaizdžio, tačiau, atrodo, nė viena jų nepasižymėjo tokiu populiarumu ir ilgalaikės perspektyvos prognozėmis kaip skandinaviškas stilius.
Skandinaviškas stilius
Skandinaviškas stilius / Vida Press nuotr.

Skandinaviškas dizainas pasižymi minimalizmu

Dažnai šalims ar regionams yra priskiriami temperamento nulemti stiliaus, spalvų, siluetų, drabužių ypatumai. Būtent skandinaviško stiliaus konceptas savo šviežumu traukia dažną mados mylėtoją.

Skandinavijos siūloma psichologija puikiai rezonuoja su bendrame mados lauke figūruojančiomis taisyklėmis ir tendencijomis. Nuo dizaino subtilybių iki gyvenimo būdo terminų – skandinaviško koncepto brėžiama trajektorija artima šiandieniam žmogui.

Nors kartais Skandinavijos šalių grupei priskiriamos ir Islandija bei Suomija, visgi tai – Šiaurės šalys, o skandinaviškų valstybių yra trys: Norvegija, Danija, Švedija.

Skandinaviškas dizainas pasižymi ypatingu ir subtiliu dėmesiu švariai linijai, minimalizmui, funkcionalumui. Pirmą kartą ši koncepcija ryškėti pradėjo šeštajame dešimtmetyje, kai Amerikoje ir Europoje ėmė įsigalėti modernus stilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius