Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Westwood kolekcija imituoja protestą: pasitikėkite panku, o taisykles meskite pro langą

Šiomis dienomis Londone vyksta mados savaitė, per kurią pristatomos 2021 m. pavasariui ir vasarai skirtos kolekcijos. Tiesa, koronavirusas šiek tiek pakoregavo vieno didžiausių metų renginių strategiją – mados namai savo naujausius darbus pristato ne surengę šou, kaip įprasta, o sukūrę filmą. Savuoju kolekcijos pristatymo filmu viena žymiausių pasaulio dizainerių Vivienne Westwood imituoja protestą: modeliai vilki languotus kostiumus, o jų veidus dengia kaukės su užrašu „True Punk“ (liet. „Tikrasis pankas“).

Dizainerė V.Westwood visada turi ką pasakyti apie laikotarpį, kuriuo gyvename.

Pagrindinė šios kolekcijos žinutė – „Pasitikėk panku“ ir mesk taisykles bei konvencijas pro langą, rašo wwd.com.

Naujausios mados namų „Vivienne Westwood“ kolekcijos tikslas – aprangos kodus ir tradicines lyčių sampratas padėti į šalį ir rinktis optimistinius, dėmesį patraukiančius kūrinius, kuriuos gali dėvėti bet kas ir bet kada.

„Mūsų kolekcijos yra „unisex “, mūsų mada visada remiasi angliškomis siuvimo tradicijomis. Pirk mažiau, puoškis, keiskis drabužiais. Tai visada yra gatvės teatras, mes žaidžiame detalių dydžiais, apykaklėmis, atsegimais, kišenėmis, sagomis, kaklaraiščiais, aksesuarais; grafikos dydžiais – milžiniškais smeigtukais, taškeliais, gėlėmis.

Renkitės dieną arba nesirenkite, dėvėkite savo vakarinius drabužius, eidami į biurą, jei grįšite į darbą, maišykite sezonus“, – sakė V.Westwood.

Kolekcijoje – spalvingi, dryžuoti, languoti, grafikos piešiniais (printais) nusėti drabužiai. Pastaruosius sukūrė dizainerės draugė Chrissie Hynde. Kaip sakė V.Westwood, Chrissie piešia, o jos kūrinius Andreasas Kronthaleris (dizaineris, V.Westwood vyras – aut.) sumanė paversti printais. Mainais už grafikos darbus dizainerė su vyru paaukojo Ch.Hynde labdaros organizacijai – ūkiui, kuris neskerdžia karvių.

Dizainerė V.Westwood, kurdama kitų metų šiltajam sezonui skirtą kolekciją, tęsė savo tvarumo misiją – naudojo organinę medvilnę, liną ir perdirbtą džinsinį audinį. Jos pagrindinis tikslas yra pristatyti vieną unisex kolekciją per metus.

VIDEO: Vivienne Westwood 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos pristatymo filmas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius