Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veido odos priežiūra: 10 populiariausių klaidų, kurias daro moterys

Yra daugybė patarimų, kaip derėtų prižiūrėti odą, ką daryti ir ko vengti. Dalijamės su jumis odos priežiūros ekspertės, vienos prekių ženklo „Katherine Daniels Cosmetics“ įkūrėjos Kirsti Shubos patarimais, į ką atkreipti dėmesį ir kaip ištaisyti klaidas.
Moteris
Moteris / Vida Press nuotr.

1. Tinkamai nevalote odos

Tai viena didžiausių odos priežiūros klaidų, kurią daro daugelis moterų. Nevalydamos odos stabdome naujų ląstelių gamybą, to padarinys – prastai atrodanti veido oda, atsiradusios raukšlelės. Tačiau, kaip K.Shuba cituoja marieclaire.co.uk, nereikia nusiminti, dar tikrai ne viskas prarasta ir niekada nevėlu pradėti daryti tai, ką reikia.

Valykite odą dukart – tai užtikrins, kad tikrai pašalinote ir makiažo likučius, ir kitus nešvarumus. Ilgainiui tai puikiai atsilieps ir jūsų odai.

Vida Press nuotr./Kosmetika
Vida Press nuotr./Kosmetika

2. Einate miegoti nenusivaliusios makiažo

Visiems puikiai pažįstamas momentas, kai esi tiek pavargęs, kad vienintelis dalykas, kurio nori, – čia ir dabar griūti į lovą. Tačiau prieš tai tikrai derėtų pasvarstyti dukart ir galiausiai nutarti, kad būtina nusivalyti makiažą.

Mūsų kasdien naudojama dekoratyvinė kosmetika traukia laisvuosius radikalus, kurie stabdo kolageno gamybą mūsų odoje ir pagreitina senėjimo procesą. Mūsų oda tampa papilkėjusi ir dehidratuota. Kol miegame, mūsų oda „dirba“ – ji atsinaujina. Kai gaminamos naujos, sveikos ląstelės, veidas atrodo skaistesnis. Tad visada prieš eidamos miegoti priverskite save nusivalyti makiažą.

Vida Press nuotr./Antakiai
Vida Press nuotr./Antakiai

3. Nenuvalote akių

Būtina valyti ne tik visą veidą, bet ir akis. Nenuvalyti makiažo likučiai gali patekti į akis ir sukelti infekciją. Akys apskritai yra labai jautrios, tad geriausia būtų rinktis švelnų akių makiažo valiklį.

4. Pamirštate apsaugą nuo saulės

Apsauginį kremą nuo saulės reikėtų naudoti ne tik vasarą, bet ištisus metus, kad apsaugotume savo odą nuo UVA ir UVB spindulių. Naudodami apsauginį kremą saugome savo odą nuo žalingų saulės spindulių. Kuo didesnis SPF, tuo geresnė apsauga. Dermatologai rekomenduoja rinktis kremą, kurio SPF yra ne mažiau kaip 30.

5. Per dažnai šveičiate odą

Odą būtina valyti, reikia ją ir šveisti. Tačiau, kai tai darome per dažnai, kenkiame savo odos ląstelėms ir užkertame kelią sveikoms ląstelėms gamintis. Viso to padarinys – oda gali tapti labai jautri, paraudusi.

Taigi šveisti reikia, tačiau užtenka tai daryti kartą ar du per savaitę, kad panaikintume negyvas odos ląsteles, o kitoms leistume augti, o odai – kvėpuoti. O pats šveitimas dar reikalingas ir dėl to, kad kremai, serumai ir kitos priemonės taptų veiksmingesnės, geriau įsigertų į odą ir ją veiktų.

6. Naudojate netinkamas priemones jautriai odai

Jautriai odai būtina ypatinga priežiūra. Jei jūsų naudojamos kosmetikos priemonės yra netinkamos, sudirginsite ją, ji paraus. Šiuos padarinius gali sukelti ir per karštas vanduo maudantis, tad veido nereikėtų juo prausti. Labai pravers priemonės, kuriose yra odą raminančių ir minkštinančių medžiagų.

Vida Press nuotr./Kosmetika
Vida Press nuotr./Kosmetika

7. Negeriate pakankamai vandens

Puikiai žinome, kad per dieną turime išgerti pakankamą kiekį vandens. Tačiau ne visi taip darome. Vanduo palaiko reikiamą drėgmės pusiausvyrą organizme, neleidžia dehidratuoti odai, ji išlieka elastinga. Jis slopina apetitą, padeda organizmui metabolizuoti saugomus riebalus. Padidinsite išgeriamo vandens kiekį, sumažinsite riebalų.

8. Ar tokia tvarka naudojate priemones?

Veido priežiūros priemones reikia naudoti tam tikra eilės tvarka, kitaip jos neveiks taip, kaip turėtų.

Pirmiausia reikėtų naudoti produktus, kurių mažiausia molekulinė struktūra – tai įvairūs koncentratai ir paakių kremai. Paskui – tuos, kurių didžiausia molekulinė struktūra. Tai – įvairūs gydomieji kremai, kaukės. Šis „sluoksniavimas“ reikalingas kuo geresniam rezultatui išgauti.

9. Per mažai miegate

Ne veltui sakoma, kad miegas yra didžioji grožio paslaptis. Pats geriausias būdas išvengti ankstyvo odos senėjimo – gerai ir pakankamai miegoti. Kuo anksčiau nueisite miegoti, tuo geriau pailsės ne tik protas, bet ir oda. Kas naktį rekomenduojama miegoti apie aštuonias valandas.

10. Ar laikotės tinkamos mitybos?

Sakoma, kad esate tai ir atrodote taip, ką valgote. Sveikas maistas, reguliari mityba leis geriau funkcionuoti jūsų organams, taip pat ir odai. Ji atrodys sveikesnė, gražesnė.

Kraštuotosios malpigijos – raudonas vaisius, turintis daug vitamino C – 13 kartų daugiau nei apelsinas. Šis vaisius yra puikus pagalbininkas norint turėti skaisčią ir elastingą odą. Be to, jis yra puikus antioksidantas, stiprina kraujagyslių sieneles. Be vitamino C, jame yra vitamino A, taip pat keletas B grupės vitaminų.

Dar vienas puikus gėrimų – sulčių ar glotnučių – ingredientas yra vingrūnės ekstraktas. Jame yra vitaminų A, C, E ir B, taip pat mikroelementų ir mineralų, tokių kaip kalis, geležis, cinkas ir varis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius