Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

„Versace“ kolekcijos pristatymas: grandžo stilius ir praėjusio amžiaus supermodeliai

Italų mados namai „Versace“ visada išsiskyrė barokiška prabanga, drabužiai lyg nulieti „apglėbdavo“ modelių kūnus. Ir vargu ar iš šio prekių ženklo tikėtumės ko nors kita. Tačiau pristatydami savo naujausią – 2019 – 2020 m. rudens ir žiemos – kolekciją mados namai sugrįžo į praėjusio amžiaus devintąjį dešimtmetį ir pasirinko grandžo (angl. „grunge“) stilių.
„Versace“ 2019–2020 m. rudens ir žiemos kolekcijos modeliai
„Versace“ 2019–2020 m. rudens ir žiemos kolekcijos modeliai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai, kaip šiandien gyvename, – internete ir „Instagrame“, nėra visiškai teisinga. Reikia šiek tiek netobulumo“, – sakė dizainerė Donatella Versace.

Grandžo stilius, kalbant apie muziką, dar vadinamas purvinuoju roku, o štai patį aprangos stilių išpopuliarino „Nirvanos“ lyderis Kurtas Cobainas, buvusi jo žmona, dainininkė ir aktorė Courtney Love bei amerikiečių roko grupė „Pearl Jam“.

Skambant „Nirvanos“ garso takeliui, visi „Versace“ kodai buvo perleisti per grandžo stiliaus filtrą: nuo seksualių suknelių, dėvimų su nėriniuotomis pėdkelnėmis ar šlaunis dengiančiomis kojinėmis, iki žymiųjų mados namų raštų, įkomponuotų į švarkus, skirtus mamoms, ir itin ryškių pėdkelnių dukroms, kaip rašo wwd.com.

Reikia nepamiršti, kad Donatella yra mados namų ikona, kolekcijoje matėme marškinėlius su jos atvaizdu. Tą nuotrauką 1995-ųjų „Blonde“ kvepalų kampanijai darė amerikiečių fotografas Richardas Avedonas. Per 20 metų jis yra padaręs 30 šio prekių ženklo kampanijų.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Versace“ 2019–2020 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Versace“ 2019–2020 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis

Mados namai visada buvo neatsiejami nuo praėjusios amžiaus devintojo dešimtmečio supermodelių. Taigi pristatant ateinančio šaltojo sezono kolekciją, „Versace“ podiumu žengė ne tik šių dienų žymiausios manekenės – Cindy Crawford dukra Kaia Gerber, seserys Gigi ir Bella Hadid, Kendall Jenner, bet ir 45-erių Shalom Harlow bei 50-metė Stephanie Seymour – viena Gianni Versace mūzų.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Shalom Harlow
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Shalom Harlow
AFP/„Scanpix“ nuotr./Stephanie Seymour
AFP/„Scanpix“ nuotr./Stephanie Seymour

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius