Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Vivienne Westwood“ kolekcijos modeliais tapo patys dizaineriai – V.Westwood ir jos vyras A.Kronthaleris

Naujausia – 2021 m. pavasario ir vasaros – Andreaso Kronthalerio kolekcija mados namams „Vivienne Westwood“, vykstant Paryžiaus mados savaitei, buvo pristatyta ne gyvu šou, o specialiai sukurtu filmu. Kolekcijos modeliais tapo patys dizaineriai – 79-erių Vivienne Westwood ir jos 54-erių vyras, kolekcijos kūrėjas A.Kronthaleris.
„Vivienne Westwood“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modeliai
„Vivienne Westwood“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modeliai / „Scanpix“/„ZUMA Press“ nuotr.

Tai yra pirmas kartas per tris dešimtmečius, kai A.Kronthaleris ir V.Westwood neatvyko į Paryžių gyvai pristatyti savo darbų. Šis ruduo, beje, ir turėjo tapti 30 metų, per kuriuos pristatyta 60 kolekcijų, jubiliejumi.

„60 kolekcijų ir aš niekada nepraleidau nė vienos, bet giliai viduje yra kažkoks džiugesio jausmas, nes mes visada norėjome nutraukti šį ciklą, bet kažkaip to nepadarėme“, – vogue.co.uk sakė dizaineris.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andreasas Kronthaleris ir Vivienne Westwood
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andreasas Kronthaleris ir Vivienne Westwood

A.Kronthatelis pasakojo iš pradžių turėjęs mintį tiesiog dviese su Vivienne visus kolekcijos modelis sufotografuoti studijoje, baltame fone. Bet sulaukęs britų modelio, aktorės Saros Stockbridge skambučio pakvietė prisijungti ir ją. Fotosesijoje, be jų trijų, dar dalyvavo ir airių modelis Vita Leandra.

Kitų metų pavasariui ir vasarai skirta kolekcija buvo pristatyta ne gyvai, o paties A.Kronthalerio telefonu nufilmuotu filmu, per kurį skaitoma daoistų poezija.

„Per karantiną neskaičiau jokių knygų, nežiūrėjau filmų ir neklausiau muzikos. Pradėjau keletą knygų, bet nepajutau su jomis ryšio. Tačiau kartais skaitydavau eilėraščius, o kartais mes su Vivienne vienas kitam juos deklamuodavome savo mažame sode.

Ji labai domisi šia kinų daoizmo poezija, tad pamaniau, kodėl nenufilmavus trumpo vaizdo įrašo, kuriame šios trys merginos ir aš dėvime drabužius ir deklamuojame poeziją?

Taigi, idėja buvo tiesiog nufilmuoti mus naiviai, naudojant mano „iPhone'ą“. Iš viso čia, įskaitant modelius, vizažistus ir plaukų stilistus, dalyvavo tik aštuoni žmonės. Nenorėjome, kad būtų per daug žmonių. Dėl Vivienne (jai – 79 metai), žinote“, – kodėl pasirinko tokį kolekcijos pristatymo būdą, papasakojo A.Kronthaleris.

VIDEO: 2021 m. pavasario ir vasaros Andreaso Kronthalerio kolekcijos mados namams „Vivienne Westwood“ filmas

Kalbėdamas apie pačią kolekciją, dizaineris teigė, kad norėjo, jog viskas būtų nesudėtinga, nepretenzinga, aišku ir švaru, nes būtent tai jam šiuo metu rūpi ir atrodo svarbu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius