Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

19-ąją „Mados infekciją“ pristatė meniškose dėžutėse „įkalinti“ dizaineriai

Kovo 17–18 d. Vilniuje siautės jau 19-oji „Mados infekcija“. Savo kolekcijas pristatys rudenį vykusio konkurso „Injekcija“ nugalėtojai, buvę finalininkai, festivalio senbūviai, svečiai iš užsienio. Ypatingą dėmesį organizatoriai ir draugai žada neseniai anapilin iškeliavusiam dizaineriui Egidijui Sidarui – bus pristatyta jo specialiai festivaliui kurta kolekcija.
19-ojo festivalio „Mados infekcija“ pristatymas 2017 m. Vasario 21 d.
19-ojo festivalio „Mados infekcija“ pristatymas 2017 m. Vasario 21 d. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Artėjančio festivalio įvaizdžio įkvėpimo šaltiniu tapo vos 14 metų oficialiai Vokietijoje veikusi Bauhaus meno mokykla, ilgainiui peraugusi į vieną unikaliausių XX a. vidurio architektūros modernizmo srovių. Architektas ir Bauhaus meno mokyklos įkūrėjas Walteris Gropiusas kaip vieną esminių minčių įvardijo visų kūrybinių industrijų priklausomybę viena nuo kitos, nes tik bendradarbiaujant galima sukurti didingą meninį rezultatą.

„Nuo festivalio „Mados infekcija“ pradžios, siekiame sukurti tokį renginį, kuriame būtų svarbi visuma, o ją kurtų savo srities profesionalai. Išeities taškas – kas įdomu šiandien, nes rytoj tai bus nebeaktualu. Šių metų ženklai trys: kvadratas, trikampis ir apskritimas, kompozicija – nenuspėjama“, – apie sumanymą antradienį surengtoje spaudos konferencijoje pasakojo festivalio idėjinė vadė Sandra Straukaitė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sandra Sraukaitė ir Renata Mikailionytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sandra Sraukaitė ir Renata Mikailionytė

Bauhaus meno mokykla garsėjo įspūdingais uždarais vakarėliais ir karnavalais, padėjusiais suburti tvirtą bendruomenę. Ekspromtu gimusios idėjos tapdavo įkvėpimu vėliau kuriamiems darbams, spektakliams, baletui. Neatsitiktinai surengtas ir linksmas karnavalas per spaudos konferenciją.

„Mados infekcija“, kurioje kasmet dalyvauja daugiau naujų veidų, telkia vis didesnę ir įvairesnę bendruomenę. Kartu mes – galinga jėga. Intuityvūs, žaismingi eksperimentai be baimės suklysti kaskart veikia kaip naujas variklis ir draugystės lipalas. Festivalyje išlieka didžiausi užsispyrėliai ir drąsiausios asmenybės – laisvi žmonės“, – sakė S.Straukaitė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./19-ojo festivalio „Mados infekcija“ pristatymas 2017 m. Vasario 21 d.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./19-ojo festivalio „Mados infekcija“ pristatymas 2017 m. Vasario 21 d.

„Mados infekcija“ atsinaujina

Šiemet dvi dienas Šiuolaikiname meno centre vyksiantis festivalis vilioja jaunatviškomis idėjomis. Šviežienos įneš rudenį vykusiame konkurse „Injekcija“ nugalėję dizaineriai: 2RU2RA, Nikė Kotryna Kvedarauskaitė, Patricija Regesaitė, Pauliaus Leono ir Viktorijos Rosenberg tendemas, Vaida Januškevičiūtė, Živilė Aleknavičiūtė.

„Injekcijoje“ kasmet dalyvauja dešimtys kūrybingų, novatoriškais sumanymais stebinančių asmenybių. Šiemet konkurse atsiskleidė kaip niekada daug stiprių, talentingų kūrėjų, nebuvo paprasta išrinkti nugalėtojus. Todėl net šešiems stipriausiems buvo nutiestas kelias į „Mados infekcijos“ podiumą. Džiaugiamės jaunų žmonių talentais ir inovatyviomis idėjomis. Norime paskatinti juos kurti, drąsiai pristatyti savo standartus laužančią kūrybą“, – sakė S.Straukaitė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./19-ojo festivalio „Mados infekcija“ pristatymas 2017 m. Vasario 21 d.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./19-ojo festivalio „Mados infekcija“ pristatymas 2017 m. Vasario 21 d.

Žiūrovai galės įvertinti ir daugiau jaunų, nuosekliai kūrybinę veiklą tęsiančių ir mados virusą sėkmingai skleidžiančių dizainerių. Kolekcijas parodys buvę „Injekcijos“ finalininkai – Thom Bara, Ugnė Martinaitytė, Morta Nakaitė, Liucija Kvašytė.

Pristatys E.Sidaro festivaliui kurtą kolekciją

Festivalis pradžiugins ir žinomais vardais. Naujausias kolekcijas parodys ne vienus metus „Mados infekcijoje“ dalyvaujantys, garsūs šalies dizaineriai: Laura Dailidėnienė, Kristina Kruopienytė, Diana Paukštytė, Lina Gudavičiūtė ir Sandra Straukaitė.

Talentingo kūrėjo darbai nemirtingi. Jie gyvuoja, net jei kūrėjo ir nebėra. Artimiausi draugai padės sudėlioti paskutinius taškus, kad Egidijaus Sidaro festivaliui rengta kolekcija išvystų dienos šviesą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Egidijus Sidaras
Luko Balandžio / 15min nuotr./Egidijus Sidaras

Šių metų festivalyje bus ir svečių iš užsienio – iš Lenkijos atvyksiantys Jarosławas Ewertas ir Klaudia Markiewicz.

Nori išgarsėti – ateik į „Mados infekcijos“ kastingą

Tradiciškai prieš festivalį organizuojamas „Infekcijos kastingas“ kasmet sulaukia didžiulio stilingo jaunimo dėmesio. Per jį dizaineriai žada atsirinkti daugiau kaip 300 modelių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renata Mikailionytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renata Mikailionytė

„Kaip visada, į atranką kviečiame ne tik agentūrų modelius, bet visus, tikinčius, kad jie gali sudominti dizainerius ir gerai pasirodyti ant podiumo. Tai galimybė, kuri nieko nekainuoja, o sėkmės atveju gausite daug – neįkainojamų įspūdžių ir galimybę padirbėti su žinomais dizaineriais. O galbūt, žygiuodami podiumu, tapsite ir mylimiausiu fotografų modeliu? Laukiame pasitikinčių, energingų ir stilingų žmonių“, – kviečia festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė.

Neatsitiktinai renginio veidu šiemet pasirinktas žinomas modelis Rasa Ciūnė – unikalaus grožio ir stiprios gyvenimo istorijos savininkė. Iš pirmo žvilgsnio trapi asmenybė viduje slepia begalinę stiprybę. Ji atspindi festivalio deklaruojamą požiūrį – į viską žvelgti nestandartiškai, giliau.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rasa Ciūnė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rasa Ciūnė

Kosmetikos bendrovės „Avon“ meistrai R.Ciūnei sukurs specialų, pavasario makiažo mados tendencijas atspindintį, makiažą.

„Infekcijos kastingas“ vyks kovo 4 d., šeštadienį, 12 val., prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ I aukšto hole.

Atgimstanti „Inventorizacija“ – duoklė mados medžiotojams

„Mados infekcija“ nesiliauja stebinusi net ir pasibaigus festivaliui. Šiemet mados gerbėjams „Inventorizacijos“ renginyje bus suteikta išskirtinė galimybė savo garderobą papildyti ant podiumo matytomis kolekcijomis, jų atributais. Dizainerių per festivalį parodytos kolekcijos dviem dienoms – balandžio 1 ir 2 d. – persikels į „Pop Up“ parduotuvę prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“.

„Laužome rėmus ir neketiname sustoti. Prieš keletą metų „Mados infekcija“ pirmoji šalyje paskleidė „Pop Up“ parduotuvės virusą. Šiemet nusprendėme sugrąžinti šią idėją, kad mada galėtų užsikrėsti kuo daugiau žmonių. Laikinoje parduotuvėje bus galima ne tik įsigyti stilingų, naujausiomis tendencijomis alsuojančių daiktų, bet ir pabendrauti su kolekcijas pristatančiais dizaineriais“, – žada R.Mikailionytė.

Bilietai į 19-ąjį festivalį „Mados infekcija“ jau prekyboje. Kiekvienam renginio vakarui skirtas atskiras bilietas, jo kaina – nuo 15 iki 50 eurų. Bilietus į festivalį platina „Tiketa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius