-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

20 legendinės aktorės Joanos Collins stiliaus patarimų

Ji atrodo nesenstanti, įkalinusi savo metus (81 m.), sustabdžiusi laiką. Moteris iš didžiosios raidės, žavinti įgimtu stiliaus pojūčiu, nesikeičiančia, tačiau vizitine kortele tapusia vešlių garbanų šukuosena, moteriška ir dailia figūra, atitinkamai parinktais stilingais ansambliais ir aksesuarais.
Joan Collins
Joan Collins / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Mada

Tačiau metams bėgant, kai kurios dailiosios lyties atstovės pervertina savo galimybes, t. y. rengiasi ne pagal amžių. Atrodo, kad garsiajai serialo „Dinastija“ žvaigždei tai tikrai negresia. Užtat ji dalinasi savo stiliaus patarimais – ką verta turėti drabužinėje, kodėl prastas skonis aklai kopijuoti kitus, ir kaip būti stilinga ir žavia dama sulaukus bet kokio amžiaus. Kai kuriems patarimams pritarsite, o kitiems galbūt norėsis paprieštarauti, tačiau sužinoti, ką mano ši aktorė, tikrai verta.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Joan Collins
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Joan Collins

1. Būtinai įsigykite aptemptą glaustinukę (t. y. kūną formuojančius apatinius) ant petnešėlių. Šis drabužis padės meistriškai paslėpti figūros trūkumus, tačiau paryškins privalumus.
2. Jeigu nesate paauglė, geriau venkite trumpų ir labai pūstų sijonėlių. Jie atrodo nederamai ir tikrai prideda ne vieną kilogramą. 
3. Jeigu jums daugiau kaip 40 metų, tuomet pamirškite sijonus ir kelnes pažemintu liemeniu, net jei jūsų figūra ir atrodo tobulai.
4. Nėra nieko labiau nemadingo ir neglamūriško nei tatuiruotės ar auskarų vėrimas į visas įmanomas vietas. Vienintelė išimtis – auskarai ausyse. Visa kita palikite baikeriams.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Joan Collins
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Joan Collins

Taip pat skaitykite: Raudonojo kilimo deivės: kokių juvelyrų kūrinius jos vertina?

5. Trumpas palaidines, atidengiančias nuogą pilvą, ir berankoves suknias atiduokite vaikams ir jaunoms merginoms. Ir jau tikrai nedėvėkite aptemptų suknių, jeigu jūsų dydis didesnis nei 10!
6. Ryškios palaidinės aukštu kaklu labiausiai tinka moterims, kurių krūtinė nėra pernelyg didelė. Visos kitos atrodo, švelniai tariant, nekaip.
7. Juoda – magiška spalva, padedanti sukurti itin elegantišką įvaizdį. Ji lieknina, gražina bet kokią figūrą, paslepia papildomus kilogramus ir traukia susižavėjusius žvilgsnius.
8. Jeigu jaučiate, kad prilipo vienas kitas kilogramas, tačiau norisi atrodyti žaviai ir dailiai, tuomet rinkitės juodą švarką, kelnes ar sijoną. Puikiai pagyvins juodutėlį įvaizdį, suteiks jam jaunatviškumo baltos spalvos prisilietimas – tai gali būti apykaklė, segė, gėlė.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Joan Collins
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Joan Collins

9. Jeigu negalite apsieiti be džinsų, tuomet pirmenybę teikite tamsiems modeliams paaukštintu liemeniu. Juos derinkite su juodomis palaidinėmis aukštu kaklu ir klasikiniais juodos spalvos švarkais. Tikrai neprašausite pro šalį.
10. Jeigu kalbėtume apie sukneles, tuomet visiems gyvenimo atvejams kuo puikiausiai tiks klasikinio stiliaus Diane von Furstenberg suknia.
11. Spintoje turėkite ir siaurią sijoną-pieštuką. Jis visada gerai atrodys derinamas su ilgu megztiniu. Toks derinys tikrai dailiai gula, o ir lieknina.
12. Galvos apdangalai – puikus aksesuaras, turintis sulaukti jūsų dėmesio. Tačiau nekalbu apie neskoningas puošmenas. Tegu klasika lieka klasika – fedoros, beretės visada atrodys puikiai. Tik rinkitės tai, kas labiausiai tinka prie jūsų veido formos.
13. Žiemą tikrai nepasigailėsite, jeigu rinksitės ilgus batus, siekiančius kelius, ir klasikinį paltą, sujuosiamą diržu. Kas gali dar geriau paryškinti jūsų proporcijas?

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joan Collins
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joan Collins

Taip pat skaitykite: Kosmetika su kamieninėmis ląstelėmis: ką svarbu žinoti?

14. Bateliai, kurių dirželiai ar raišteliai juosia kulkšnis, pasak Joanos Collins, visiškai nepatraukli garderobo detalė. Jie vizualiai trumpina kojas ir trukdo normaliai kraujo cirkuliacijai. Po tokios avalynės nešiojimo jūsų kojos atrodo lyg kiaulienos kumpis, perjuostas virvute.
15. Turėkite savo batų spintoje klasikinius „laivelius“, geriausia juodus. Juos pritaikysite bet kada! Dailiai atrodo ir kelių spalvų, pavyzdžiui, rusvi su juoda nosele bateliai.
16. Vadinamosios dizainerių rankinės – pervertinamos, bjaurios ir nepatogios. Kur kas dailiau atrodo rankinės iš lygios odos. Vakarui puikiai tiks nedidelė delninukė, kurioje tilptų pagrindiniai moteriški aksesuarai – lūpų dažai, raktai, telefonas, pinigai... Delninė gali būti iš bet kokios medžiagos, svarbiausia neryški, lakoniška. Kasdien aktorei labiausiai patinka nešioti klasikinę „Chanel 2.55“ rankinę, tačiau ji visad vertina vidutinio dydžio rankines, kuriose iškart matomi visi daiktai. 

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joan Collins
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joan Collins

Taip pat skaitykite: 10 faktų apie griežtąją ir įtakingąją mados deivę Anną Wintour

17. Būkite atidžios su aksesuarais. Šioje vietoje svarbiausia nepersistengti, todėl prieš žengdamos pro duris, atidžiai žvilgtelėkite į veidrodį. Čia, kaip ir makiaže, vyrauja viena klasikinė tendencija – mažiau yra daugiau.
18. Abejotinai siūlyčiau žvelgti į labai stambią bižuteriją, kaspinus, grandines, didžiulius šalikus su kabančiais papuošalais.
19.  Nebijokite eksperimentuoti su ryškiomis spalvomis.
20. V formos iškirptė puikiai tiks bet kokio sudėjimo moteriai, o atviri pečiai geriausiai atrodo vakaro iškilmėse. 

Ir svarbiausia – niekada aklai nekopijuokite! Tai, ką matome žurnalų puslapiuose, yra komandos darbas, dažniausiai pagražintas kompiuterinėmis programomis. Atrasti savo individualumą – štai puiki stiliaus pamoka. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius