Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

2021-ųjų vestuvinių suknelių tendencijos: ryškios, bohemiškos, drąsios

Vasaros sezonas daugeliui neatsiejamas nuo tokių įprastų šiam metų laikui dalykų kaip atostogos, paplūdimiai, pramogos, poilsis. Vis dėlto, be jau išvardytų, yra dar vienas aspektas, kuris ypač būdingas vasarai. Tai, žinoma, vestuvių šventė.
Vestuvinės suknelės
Vestuvinės suknelės / 123RF.com nuotr.

Ir nors kyla klausimų, kaip vestuvės bus švenčiamos vis dar neatsitraukusios pandemijos šešėlyje, tačiau dauguma ženklų rodo, kad šiemet jomis tikrai bus galima džiaugtis laisviau.

Natūraliai vienas esminių iškylančių klausimų yra įvaizdis, ypač nuotakos. Kviečiame žvilgtelti į didžiųjų mados namų diktuojamas pagrindines vestuvinių suknelių tendencijas.

Žaismingi raštai

Vienspalvė suknelė iš mados, žinoma, neišeis, tačiau kuo toliau, tuo labiau susidomėjimo sulaukia drąsūs sprendimai. Vienas jų – įmantrūs, žaismingi raštai.

Tokie mados namai kaip „Alexander McQueen“ ar „Miu Miu“ kviečia netgi į šią be galo reikšmingą jums dieną pasižiūrėti su lengvu humoro jausmu ir nuotaikingumu. Nuo taškučių iki gėlėtų raštų – visi bandymai bus pastebėti ir įsimintini.

Platūs pečiai

Pirmoji tendencija kalbėjo apie audinį, jo raštą, o štai šioje akcentuojama būtent suknelės konstrukcija.

9-asis dešimtmetis jau kurį laiką yra sugrįžęs ant podiumų ir vienas ryškiausių to laiko akcentų – išplatinti pečiai. Tendencija niekur nedings ir šią vasarą, anaiptol, taps tik dar aktualesne.

Siluetas suteikia kitokios laikysenos pojūtį, įvaizdį paverčia neeiliniu, traukiančiu akį.

Spalvos

Vestuvinių suknelių spalvinės paletės plėtimas jau kurį laiką buvo pastebimas. Todėl nenuostabu, kad ir šiemet galime pastebėti ne vien tik baltos atspalvių sužydėjimą dizainerių darbuose.

Tiesa, vyrauja ne pernelyg ryškios – ramios, pastelinės spalvos. Tai ir prigesinta pistacijų, imbiero ar šampano atspalviai, šaltesnės dangaus ar levandų spalvos.

Neaišku, kiek ši tendencija prigis mūsų šalyje, bet švelnūs tonai tikrai tinkami šiai ypatingai progai.

Nėriniai

Dar nuo karalienės Viktorijos laikų ši tendencija yra viena elegantiškiausių ir gracingiausių. Nėrinių motyvas suknelėje sukurdavo karališką pojūtį, užtenka prisiminti Kate Middleton vestuvinę suknelę.

Kai kurios kitos tendencijos itin inovatyvios, tačiau nesiekiančioms išradinėti dviračio nuotakoms nėrinys taps puikia atrama, juolab kad ir būdų, kaip jį dėvėti ar įkonstruoti suknelėje, yra apstu.

Nuo mažo nėrinių lopinėlio iki atskirų vien gipiūru dengtų suknelės dalių, pavyzdžiui, rankovių ar kaklo linijos – bet koks nėrinio panaudojimas bus rafinuotas ir madingas.

Bohemiškas įvaizdis

Jei atsibodo korsetai, griežti įliemenavimai ir kiti diskomfortą keliantys dizaino sprendimai – ši tendencija yra skirta jums. Boho dvasios inspiruotas stilius pasižymi laisvu siluetu, įdomiais rankovių kirpimais, plunksnų ar kitų netikėtų detalių įtraukimu. Meniškos sielos nuotakoms tai pati tinkamiausia tendencija.

Raukiniai

Kartu su nėriniais tai viena iš amžinųjų tendencijų. Raukiniai dažnai figūruoja nuotakos drabužio pasirinkimuose – ir ne veltui. Tai labai rafinuota tendencija, atrodanti svajingai bei romantiškai.

Vėlgi raukti galima minimalią suknelės dalį arba raukinį hiperbolizuoti, akcentuoti, paryškinti. Dar vienas privalumas – raukiniai yra labai fotogeniški ir tokios suknelės, plevenamos vėjo, puikiai atrodo nuotraukose.

Suknelės ilgis

Nenorite, jog suknelė vilktųsi žeme ir ją tektų nešti bei nuolat kilstelti – galite puikiausiai trumpinti suknelės ilgį ir vis tiek atrodyti tobulai. Nors tendencijų ekspertai spėja, kad kitais metais jau bus kalbama apie dar trumpesnes sukneles – virš kelių, tačiau šiemet madingas ilgis siekia blauzdas.

Kaspinai

Dideli, išraiškingi, kartais netgi hiperbolizuoti kaspinai taip pat gali pridėti žaismingumo ir šarmo jūsų pasirinktai suknelei.

Vėlgi toks akcentas neabejotinai išsiskiria, tad siluetas šiuo atveju turėtų būti paprastas, tolygus. Skirtingų kaspino atsiradimo būdų ir vietų yra daugybė – nugaroje, greta pečių, ant rankovės.

Kvadratinė kaklo linija

Geometrinės kaklo linijos iškirpimas pastebimas tendencijų stebėtojų ir mėgstamas jas formuojančių kūrėjų. Savotiška 10- dešimtmečio nostalgija užplūsta išvydus šią iš pirmo žvilgsnio paprastą kaklo liniją, tačiau nemažai dizainerių būtent ją akcentuoja šį sezoną.

Minimalizmas

Jau kelis sezonus podiumais pulsuojantis minimalizmas yra aktualus ir renkantis vestuvinę suknelę. Šalia kitų impozantiškų tendencijų, paprastumas neretai laimi ir išlieka geriausiu nuotakos draugu. Kai perdėtų ir išpūstų detalių tiek daug, jog sukasi galva, minimalizmas padeda sustatyti viską į vėžes. Tai tendencija, kuri buvo akivaizdi jau kurį laiką ir, matyt, liks tokia pati reikšminga ateityje, juoba kad jos patrauklumą pabrėžia ir kūrėjai, ir nuotakos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius