-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 madingiausi paltai ir striukės šį pavasarį: kokius rinktis ir kaip derinti?

Šį pavasarį savo madingą drabužį atras ir mėgstančios minimalizmą bei mažiau išsiskirti, ir tos, kurioms gyvenimas be ryškių spalvų atrodo itin niūrus. Taigi, kokie viršutiniai drabužiai – paltai ir striukės – bus madingi netrukus į duris pasibelsiantį šiltąjį sezoną ir ką reikėtų žinoti apie kitų drabužių ir avalynės derinimą prie jų?
Gatvės stilius
Gatvės stilius / Vida Press nuotr.

Paprašyta įvardyti madingiausius pavasario viršutinius drabužius, stilistė Greta Kukštaitė juos išskyrė septynis: odiniai paltai ir lietpalčiai, dygsniuotos striukės, pūstos striukės, ryškiaspalviai klasikiniai ar sujuosiami paltai, niekada iš mados neišeinantys juoda odinė striukė ir tiesaus arba šiek tiek oversize kirpimo kupranugario atspalvio lietpaltis, verstos odos striukė su kailiu.

Asmeninio archyvo nuotr./Greta Kukštaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Greta Kukštaitė

Stilistė plačiau papasakojo, kokius tuos drabužius rinktis ir ką prie jų derinti – nors čia išskirtinių taisyklių ir nėra, bet šie patarimai galbūt pravers kuriant savo stilių.

Odiniai paltai ir lietpalčiai

Vieni madingiausių artėjantį pavasarį bus odiniai paltai ir lietpalčiai. Pasak G.Kukštaitės, odinis paltas gali tapti tuo pagrindiniu, išraiškingu drabužiu moterims, kurios labiau mėgsta minimalizmą.

Tad norint susikurti šiuolaikišką stilingą derinį, stilistė rekomenduoja prie odinio palto derinti plačius ar platėjančius džinsus ar kelnes, kaubojiško stiliaus aulinukus ant kulno ar grubaus pado aulinukus arba sportinę avalynę. Taip pat – raštuotą skarelę ar neutralios spalvos šaliką.

„Drąsesnės gali žaisti ir su ryškiomis detalėmis, pavyzdžiui, dideliu ryškiaspalviu šaliku, beisbolo kepuraite, ryškia rankine ar apskritai rinktis ryškią aprangą“, – patarė stilistė.

Renkantis odinį lietpaltį, pasak G.Kukštaitės, galima miksuoti kelis skirtingus stilius viename ir taip išgauti itin išraiškingą derinį, pavyzdžiui, vilkėti romantiško stiliaus gėlėtą suknelę iki kelių ar žemiau jų ir priderinti kaubojiško stiliaus batus iki kelių ar žemiau jų.

Vida Press nuotr./Kopenhagos mados savaitė: gatvės stilius
Vida Press nuotr./Kopenhagos mados savaitė: gatvės stilius

Dygsniuota striukė

Renkantis dygsniuotą striukę (madingos tiek trumpesnio modelio, tiek ilgesnio) stilistė patarė kurtis modernų įvaizdį – nesirinkti itin prigludusių drabužių. O, jei renkatės siaurus džinsus, prie jų avėti grubesnius aulinukus, geriausia iki kelių. Prie jų taip pat tiks platūs ar mom stiliaus (viršuje platesni, apačioje – siauresni) džinsai, o orui labiau atšilus – sportbačiai su ilgesnėmis kojinėmis.

Pūsta striukė

„Pūstos striukės tapo tokiu universaliu drabužiu, kad jas galime vilkėti, kaip tik norime: tiek prie laisvalaikio / sportinių derinių, tiek derinti prie suknelės ir ilgaaulių aukštakulnių. Tad šiuo atveju viskas priklauso nuo fantazijos“, – sakė stilistė.

Odinė striukė

Sunku įsivaizduoti šiltąjį sezoną be odinės striukės, kuri kuo puikiausiai tinka ir mėgstančioms minimalizmą, ir drąsesnius įvaizdžius. O ir tinka ji prie visko: tiek prie kasdienių, laisvalaikio derinių, tiek prie elegantiškų – taigi prie jos galite avėti tiek sportbačius, tiek aukštakulnius.

Tiesa, stilistė pabrėžė, kad dabar madingos tiesaus kirpimo odinės striukės, o įliemenuotos ir trumpos jau nebeaktualios.

Kupranugario atspalvio lietpaltis

Kupranugario atspalvio lietpaltį stilistė įvardijo kaip drabužį, kurį privalu turėti šį pavasarį. Prie jo, kaip ir prie odinės striukės, tinka ir laisvalaikio, ir elegantiški deriniai.

Ryškūs paltai ir puspalčiai

Mėgstančioms spalvas, o ypač – ryškias, gera naujiena – pavasarį jų tikrai netrūks. Ryškus paltas (ar puspaltis) gali tapti jūsų įvaizdžio akcentu.

„Ryškios spalvos paltą galite derinti su kreminio ar juodo atspalvio kelnėmis ir palaidine ar megztuku. Arba monochrominiu principu, t. y. pasirenkant tos pačios spalvos drabužius, tarkime, violetinės, bet skirtingų atspalvių.

Arba, jei itin mėgstate spalvas, ryškų paltą galite derinti su tarpusavyje derančių spalvų drabužiais ir aksesuarais“, – patarimus dalijo stilistė.

Verstos odos striukė su kailiu

Dar vienas madingas viršutinis drabužis pavasariui – verstos odos padidinto modelio striukė su kailine apykakle ir rankogaliais. Tokia striukė puikiai tinka ir prie plačių kelnių ar džinsų, kurie derinami tiek prie grubesnio pado aulinukų, tiek prie sportbačių.

Šią striukę taip pat galima derinti ir su sijonais bei suknelėmis – net su ilgomis, laisvo stiliaus, plevėsuojančiomis, taip pat su megztomis ir labiau prigludusiomis ar tiesaus kirpimo. Avalynę galima rinktis tiek paprastus aulinukus, tiek ant kulno ar kaubojiško stiliaus batus.

Derinimo klaidos

Nors viršutinis drabužis, pasak stilistės, yra pagrindinis aprangos akcentas ir nėra kokių nors ypatingų taisyklių, kaip jį derinti, vis dėlto ji išskyrė porą dažniausiai daromų klaidų, kalbant apie paltus: viena jų – prie viršutinio drabužio pasirenkamas netinkamas sijono ar suknelės, taip pat ir avalynės ilgs, o didžiausia klaida, G.Kukštaitės teigimu, yra kūno atspalvio pėdkelnės:

„Dėl jų įvaizdis beveik niekada neatrodys stilingai. Todėl reikėtų išmokti tinkamai pasirinkti ilgius, nes netinkamai pasirinkti jie gali ne tik sugadinti įvaizdį, bet ir išdarkyti proporcijas, pavyzdžiui, trumpinti siluetą ar stambinti kojas.“

Paprašyta pasidalyti patarimais, kaip tai padaryti, stilistė sakė: „Geriausia, jei, tarkime, paltas nebūtų trumpesnis nei sijonas ar suknelė. O jei taip nutinka, reikėtų stengtis nepalikti neuždengtų kojų – t. y. pasirinkti ilgesnius batus. Aišku, yra ir išimčių, kai sijoną ar suknelę derinate prie pūstos, dygsniuotos, odinės ar verstos odos striukės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius