Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

„Chanel“ ir „Fendi“ memorialiniu renginiu Paryžiuje pagerbė Karlą Lagerfeldą

Paryžiuje prancūzų mados namai „Chanel“ ir italų mados namai „Fendi“ bendru memorialiniu renginiu pagerbė šių metų vasarį anapilin iškeliavusį savo dizainerį – mados korifėjų Karlą Lagerfeldą. Ketvirtadienio popietę vykusį renginį „Karl for Ever“ režisavo teatro ir operos režisierius Robertas Carsenas, rašo fashionista.com.
Karlo Lagerfeldo memorialinio renginio svečiai
Karlo Lagerfeldo memorialinio renginio akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paryžiaus didžiųjų rūmų (pranc. Grand Palais), kuriuose amžinatilsį K.Lagerfeldas pristatė daugybę „Chanel“ kolekcijų, sienos buvo išpuoštos milžiniškomis dizainerio nuotraukomis, scena padengta juoda, raudona ir balta kilimine danga, siekiant atvaizduoti K.Lagerfeldo kabinetą, o svečiai pakviesti užimti salėje tarsi mozaika išdėliotas juodas ir baltas kėdes.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karlo Lagerfeldo memorialinio renginio svečiai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karlo Lagerfeldo memorialinio renginio svečiai

„Norėjau ko nors kupino gyvenimo ir netikėto“, – WWD sakė renginio režisierius R.Carsenas.

Pagerbti K.Lagerfeldo susirinko žymiausi mados pasaulio vardai: supermodeliai Claudia Schiffer, Gigi Hadid, Anja Rubik, dizaineriai Valentino Garavani, Tommy Hilfigeris, Stella McCartney, mados žurnalų redaktoriai Anna Wintour ir Stephenas Ganas ir kiti.

Paryžiuje vykusiame memorialiniame renginyje dalyvavo ir daugybė dizainerio draugų iš muzikos ir kino pasaulio, tokie kaip atlikėjas Pharrellas, scenoje taip pat pasirodė supermodelis Cara Delevingne ir aktorė Tilda Swinton, prancūzų aktorė Fanny Ardant.

85-erių K.Lagerfeldo gyvybė užgeso šių metų vasario 19 d. vienoje Paryžiaus ligoninių. Mados namams „Chanel“ dizaineris atidavė 35-erius savo gyvenimo metus, o italų mados namuose „Fendi“ jis dirbo nuo 1965-ųjų iki mirties. Po K.Lagerfeldo mirties „Chanel“ kūrybos vadovo pareigas pradėjo eiti ilgametė jo bendražygė Virginie Viard.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius