-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalykinis garderobas: kaip išsirinkti idealiai jūsų figūrai tinkančią aprangą?

Neretai darbo apranga sukelia kasdienį galvos skausmą, kaip apsirengti stilingai ir neiššaukiamai. Tinkamai parinkta ir figūrai pritaikyta dalykinė apranga sukuria kompetentingumo, solidumo ir rimtumo įspūdį, o tuo pačiu – ir pasitikėjimo savimi.
Dirbanti moteris
Dirbanti moteris / 123RF.com nuotr.

Kai kuriose įmonėse privalu paisyti griežto aprangos kodo, o kai kur yra paliekama apsisprendimo laisvė, tačiau net ir tada darbdavys nurodo, kad apranga turi būti dalykinė. Tokiu atveju, garderobą galite formuoti dviem būdais – pasirinkdamos platesnę spalvinę gamą, įvesdamos raštus ir įdomesnius kirpimus arba tarpusavyje derindamos laisvalaikio stilių su laikui nepavaldžia klasika ir griežtesniais siluetais.

Neapsiribokite vien tik santūria spalvine gama. Ypač vasara, kai norisi lengvesnių audinių ir ryškesnių spalvų. Jūsų drabužinėje užtektų net ir kelių pagrindinių spalvų, jas papildant stilingais raštais ir spalvingais aksesuarais, taip jūsų komplektai kiekvieną kartą atrodys vis kitaip.

Jūsų drabužinėje užtektų net ir kelių pagrindinių spalvų, jas papildant stilingais raštais ir spalvingais aksesuarais.

Verta žinoti, kad norint atrodyti sėkmingai, būtina investuoti į kokybiškus audinius ir klasikinę bei patogią avalynę. Kiekviena šiuolaikinė moteris savo drabužinėje privalo turėti klasikinį griežto kirpimo švarką, solidų kostiumėlį, keletą klasikinių palaidinių, baltus marškinius, pieštuko formos sijoną ir vienspalvę prigludusią arba tiesaus kirpimo suknelę. Tai drabužiai, kurie sudaro kapsulę ir dera tarpusavyje, tad turėdamos šiuos pagrindinius drabužius neabejotinai galėsite juos pritaikyti ne tik darbe. Be to, jie puikiai tinka visiems figūros tipams.

Jei jūsų darbe nėra nurodytos tam tikros taisyklės, galite įsigyti madingą klostuotą midi sijoną, romantiško stiliaus suknelę ar kokybiškus tiesius džinsus ir juos derinti prie griežto kirpimo švarko – taip savo neįpareigojančiam darbiniam įvaizdžiui suteiksite griežtumo ir elegancijos. Jei darbe galite improvizuoti, nebijokite prie šio derinio apsiauti ir madingų sportinių batelių.

Taigi, kaip apsirengti darbe skirtingų tipų figūrą turinčioms moterims?

Obuolio tipo figūra

Jūsų tikslas – nebijoti parodyti lieknesnes rankas ir kojas bei sukurti prailginto liemens iliuziją. Atkreipkite dėmesį į V formos iškirptės palaidines, kurios vizualiai ilgina liemenį, taip pat į platesnius viršutinius drabužius, kurie nukreips dėmesį nuo išsikišusio pilvuko. Nevenkite diržų siauresnėse kūno vietose, kurie optiškai sukurs smėlio laikrodžio figūrą.

Ideali darbo apranga obuolio tipo figūrai – vienos spalvos arba stambių raštų kostiumėlis (svarbu, kad kelnės būtų platėjančios į apačią arba tiesaus kirpimo) arba pieštuko formos sijonas, derinamas su šiek tiek laisvesniais V formos iškirptės marškiniais. Prie šio derinio pasiriškite ryškią skarelę, apsiaukite aukštakulnius stambiu kulnu ir priderinkite nedidelę raudonos spalvos rankinę.

Kriaušės tipo figūra

Jūsų viršutinė kūno dalis yra siauresnė už apatinę, tad privalumas yra siauri pečiai ir liemuo. Rengiantis reikėtų stengtis praplatinti pečius ir pabrėžti liemenį, tačiau paslėpti stambesnes šlaunis, todėl venkite ryškių ir raštuotų apatinių drabužių.

Jums idealiai tinka laisvesni drabužiai, trapecijos formos sijonai, ovalios ar kvadratinės iškirptės palaidinės, trumpi švarkai ir įvairūs raukiniai viršutinėje dalyje, kurie vizualiai praplatins pečius. Geriausias variantas darbiniam stiliui yra kontrasto principas, t. y. derinti šviesesnius viršutinius drabužius su tamsesniais apatiniais. Rinkitės juodas platėjančias kelnes ir raštuotus viršutinius drabužius arba platesnę suknelę iki kelių.

Apversto trikampio figūra

Šiai figūrai būdinga tai, kad pečiai yra platesni už apatinę kūno dalį. Jūsų tikslas yra pabrėžti lieknas kojas ir nukreipti dėmesį nuo plačios viršutinės dalies, todėl labai svarbu vilkėti plačias, ryškesnes ir raštais margintas kelnes ar sijonus. Taip pat svarbu rinktis liemenį pabrėžiančias įliemenuotas vienspalves palaidines ir nebijoti aukštesnio liemens apatinių drabužių.

Idealus variantas darbiniam įvaizdžiui – paprasta vienspalvė palaidinė ir platus raštuotas pūstas sijonas, kuris taps viso derinio akcentu. Taip pat galite dėvėti A silueto suknelę ir sujuosti ją diržu ties liemeniu.

Smėlio laikrodžio figūra

Tituluojama, kaip pati dailiausia ir moteriškiausia figūra. Šiai figūrai būdinga tai, kad liemuo yra plonas, o šlaunys ir pečiai yra panašių proporcijų, tad jūsų privalumas – apvalumai. Rengtis reikėtų ne per laisvai, bet ir ne per daug aptemptai.

Šiai figūrai ypač tinka prigludusios suknelės, aptemptos ir tiesios kelnės bei diržai, pabrėžiantys liemenį. Ideali apranga darbiniam įvaizdžiui – prigludusi suknelė, kuri išryškins visus figūros privalumus, tačiau tam, kad suknelė neatrodytų vulgariai, rinkitės suknelę iki kelių ar šiek tiek žemiau kelių su uždara apykakle. Ant pečių užsimeskite griežto kirpimo švarką ir apsiaukite aukštakulnius batelius.

Stačiakampio tipo figūra

Šiam figūros tipui būdinga tai, kad pečiai, liemuo ir šlaunys yra panašaus pločio, tačiau nėra išraiškingo liemens. Jums svarbu nukreipti dėmesį į lieknas rankas ir kojas – reikėtų rinktis laisvesnius drabužius ties liemeniu, tiesias ir ilgas liemenes bei švarkus apvalia iškirpte, kurios optiškai suteiks figūrai apvalumų.

Norint sukurti apimtis nevertėtų pamiršti ir drabužių sluoksniavimo. Darbiniam įvaizdžiui rinkitės tiesius sijonus ar kelnes ir dailią palaidinę su raukiniais. Taip pat tiks ir apvalios iškirptės laisvo kirpimo suknelė ir griežtas ilgesnio kirpimo švarkas.

Turėkite omenyje, kad sėkminga apranga yra kelias į sėkmingą karjerą. Todėl skirkite laiko drabužių paieškoms, atraskite, kas tinka jūsų figūrai ir išdrįskite eksperimentuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius