Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dušas ar vonia: kaip surasti kompromisinį variantą

Vyrauja nuomonė, kad voniai pirmenybę pirmiausia teikia moterys, nes dauguma jų mėgsta pasilepinti ilgomis vandens procedūromis. O štai vyrai labiau vertina dušą, nes neturi nei laiko, nei noro tokiems „niekams“. Jaunos šeimos taip pat renkasi vonią, nes joje labai patinka turkštis vaikams, o dušui palankesni senjorai, nes jiems gali kilti sunkumų įlipant ir išlipant iš vonios. Vonios kambariui negalintys skirti daug vietos, tiesiog neturi kitos išeities, dėl to yra priversti rinktis dušą.
„Grohe“ nuotr./„Smart Control“ dušo sistema
„Grohe“ nuotr./„Smart Control“ dušo sistema

Bet visa tai – mitai ir stereotipai. Santechninės naujovės vonios kambarį per keletą dešimtmečių pakeitė neatpažįstamai. Net ir dušo sistemos vonios kambarį gali paversti tikra patogumo, komforto ir poilsio oaze.

Santechninės įrangos inovacijų lyderių vardą galima suteikti Vokietijos gamintojams. Būtent jie diktuoja dizaino madas ir į serijinę gamybą įdiegia naujausias technologijas, o už gaminius gauna daugiausia prestižinių apdovanojimų. Šiemet net devynių tarptautinių dizaino konkursų komisijos nariai lyg susitarę už dizainą ir inovacijas į nugalėtojų sąrašus įtraukė Vokietijos santechnikos kompanijos „Grohe“ dušo sistemą „Smart Control“.

„Grohe“ nuotr./Potinkinė dušo sistema „Smart Control“
„Grohe“ nuotr./Potinkinė dušo sistema „Smart Control“

Ir nors dušo sistema – ne išmanus telefonas ar automobilis, bet technologijų entuziastai ar dizaino gerbėjai vonios kambaryje trokšta ne tik komfortiškai nusiprausti, bet ir atsipalaiduoti po dienos darbų rūpesčių. Tad už ką „Smart Control“ tokie audringi aplodismentai?

Ši dušo sistema priskiriama potinkiniam tipui. Svarbu atkreipti dėmesį, nes net ir renkantis dušo sistemą esmė slypi detalėse. Potinkinės mažiau vizualiai apkrauna vonios kambario erdvę, sutaupo kelis centimetrus, o jų priežiūra nuo nešvarumų ir kalkių žymiai paprastesnė. Minusai? Remontai ir piniginiai nuostoliai trūkus vamzdžiams ar prasidėjus vandens lašėjimui.

Santechninės naujovės vonios kambarį per keletą dešimtmečių pakeitė neatpažįstamai. Net ir dušo sistemos vonios kambarį gali paversti tikra patogumo, komforto ir poilsio oaze

Tačiau panašu, kad „Grohe“ laukė šito klausimo ir pasiruošusi garantuoti, kad tokios problemos labiau teorinės – o kad tikrai nekiltų jokių abejonių, „Smart Control“ įmontuota speciali sandarinimo sistema, kuri papildomai apsaugo nuo vandens nuotėkio ar dar blogiau – išsiliejimo.

Ar pasitikėti vokiečių garantijomis ir „Made in Germany“ garbės žodžiu – kiekvienam teks apsispręsti pačiam. Ir jei vis tiek neįtikino, ar nėra jokio noro iš naujo remontuoti prieš mėnesį įrengtą vonios kambarį, kompanija nuo spalio mėnesio pasiūlys ir ant sienos montuojamą „Smart Control“ versiją su kelių padėčių stacionaria dušo galvute, patogiu rankiniu dušu ir termostatiniu funkcionaliu lentynėlės formos maišytuvu.

Mygtukai, kurie gali daugiau

Bet vartotojui, ko gero, pirmiausia rūpi gauti atsakymus į du klausimus: ką ši dušo sistema gali ir kaip yra valdoma.

„Grohe“ nuotr./Vandens srovė reguliuojama mygtuko paspaudimu
„Grohe“ nuotr./Vandens srovė reguliuojama mygtuko paspaudimu

„Smart Control“, priklausomai nuo modifikacijos, turi kelis skirtingus dušo galvutės vandens srovės režimus ir atskirą rankinį dušą. Galimybė rinktis įprastinę ar masažinę vandens srovę turėtų suvirpinti net užkietėjusių vonios gerbėjų širdis – juk įmanoma ne tik nusiprausti, bet ir nuplauti susikaupusius dienos rūpesčius ar bent jau trumpam apie juos pamiršti. Ar ne dėl to dažniausiai taip ilgai ir mirkstama vandenyje?

„Smart Control“ kaip ir visos šiuolaikinės sparčiai populiarėjančios dušo sistemos valdoma mygtukais, kuriais žymiai patogiau nei svirtelėmis įjungti ir išjungti vandens srovę ar keisti režimus. Be to, taip sunaudojama ženkliai mažiau vandens.

Tačiau „Smart Control“ išsiskiria net ir tarp mygtukinių dušo sistemų. Kompanija įdiegė patentuotą „Grohe Rapido Smartbox“ modulį, su kuriuo galima ne tik paleisti ir sustabdyti vandens srovę, bet ir nustatyti jos stiprumą.

Šis modulis valdymą pavertė paprastu ir netgi intuityviu – tarsi reguliuotum ne vandens srovės stiprumą, temperatūrą, bet ieškotum mylimos radijo stoties dažnio sėdėdamas automobilyje.

Atrodo, kad kompanijos technologai ir dizaineriai kurdami „Smart Control“ nuolat kartojo garsaus vokiečių modernizmo pradininko, architekto ir dizainerio Mies van der Rohe‘aus frazę: „Mažiau yra daugiau“. Ir galiausiai sukūrė dušo sistemą ne tik dizaino gerbėjams ar technologijų entuziastams, bet ir kiekvienam iš mūsų. Net ir tiems, kurie vis dar svajoja ar neatsidžiaugia vonia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius