-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Flamenko suknelių kolekciją Sevilijoje pristačiusi Rima: paskutinį modelį įkvėpė Barbora Radvilaitė

Ispanijoje jau devyniolika metų gyvenanti lietuvė Rima Pocevičienė kuria įstabaus grožio flamenko sukneles, kurias jau šešerius metus pristato tarptautiniame flamenko mados festivalyje SIMOF. Sevilijoje vykstantis festivalis šiemet mini savo gyvavimo 25-metį, ta proga, dizainerės teigimu, norėjosi sukurti ką nors ypatinga. „Pamaniau, kad tokia proga reikia uždėti karūną, – juokdamasi sako ponia Rima ir priduria: – Pirma šovusi mintis buvo sukurti Barboros Radvilaitės įvaizdį.“
Rimos Pocevičienės 2019 m. flamenko suknelių kolekcijos modeliai
Rimos Pocevičienės 2019 m. flamenko suknelių kolekcijos modeliai / „Flamenca.moda“ nuotr.

R.Pocevičienės teigimu, šiųmetė flamenko suknelių kolekcija, kurią sudaro 36 modeliai, – jos lietuviškos prigimties ir ispaniškojo flamenko derinys.

Asmeninio archyvo nuotr./Rimai Pocevičienei įteiktas Auksinis antpirštis
Asmeninio archyvo nuotr./Rimai Pocevičienei įteiktas Auksinis antpirštis

„Kalbant apie pačią kolekciją, išlaikiau tai, ką darau visada, – vienos suknelės labiau tinka romerijoms (religinė šventė Romería de El Rocío – red.), kitos – grynai ferijai (Balandžio mugė – red.). Pirmosiose gal daugiau lietuviško kraujo – jos romantiškesnės, šioms suknelėms naudojau liną, o antroji dalis – labiau ispaniška, čia vyrauja juoda, raudona spalvos, stipresnis flamenkiškas akcentas“, – pasakoja dizainerė.

„Flamenca.moda“ nuotr./Rimos Pocevičienės 2019 m. flamenko suknelių kolekcijos modeliai
„Flamenca.moda“ nuotr./Rimos Pocevičienės 2019 m. flamenko suknelių kolekcijos modeliai

Dizainerė sako norėjusi paversti moteris karalienėmis, tad ėmė ir jas išpuošė. „Suknelės lengvos, originalios, skirtingos, daug įvairių detalių. Norėjau pabrėžti savo išskirtinį bruožą – drabužio išbaigtumą, nes visada girdžiu atsiliepimų, kad, pamatę flamenko sukneles, žmonės atskiria, kuri jų yra mano. Visada stengiuosi jas išdirbti – įdedu daug rankų darbo, naudoju daug detalių, raukinukų, sukneles išpučiu, kitaip tariant, aš su jomis žaidžiu“, – šypsenos balse neslėpdama džiugiomis naujienomis dalijasi R.Pocevičienė.

„Flamenca.moda“ nuotr./Rimos Pocevičienės 2019 m. flamenko suknelių kolekcijos modeliai
„Flamenca.moda“ nuotr./Rimos Pocevičienės 2019 m. flamenko suknelių kolekcijos modeliai

Kolekcijos pristatymo pabaigoje flamenko mados festivalio gerbėjai ant podiumo išvydo modelį, įkvėptą Barboros Radvilaitės. „Kadangi prigimtis šaukia, norėjosi sukurti ką nors tokio, artimo mūsų šaliai“, – sako dizainerė.

„Flamenca.moda“ nuotr./Rimos Pocevičienės 2019 m. flamenko suknelių kolekcijos modelis
„Flamenca.moda“ nuotr./Rimos Pocevičienės 2019 m. flamenko suknelių kolekcijos modelis

Pašnekovės teigimu, flamenko mada tampa vis paklausesnė, rinka plečiasi, šįmet festivalyje flamenko suknelių kolekcijas pristatė net apie 50 dizainerių.

„Norint, kad sektųsi, kad tave pastebėtų, turi būti išskirtinis, – sako R.Pocevičienė ir pasidžiaugia, kad pati skųstis negali: – Gerai mane priima, ir šiemet gerai priėmė, esu patenkinta. Keletą suknelių pardavėme iškart po kolekcijos pristatymo, buvo atvykusios kelios klientės iš Paryžiaus, iškart ir įsigijo.“

Paklausta apie neišblėstantį įkvėpimą, ponia Rima sako, kad, jos nuomone, flamenko suknelių mada yra ypač palanki, nes čia – neišsenkantys kūrybos aruodai.

„Čia nėra jokių ribų, flamenko suknelei neegzistuoja jokie rėmai – ir medžiagų, ir spalvų, ir detalių panaudojimo atžvilgiu. Pavyzdžiui, šiemet net ir dirbtinę odą panaudojau. Galima naudoti ir džinsą – juk visos moterys skirtingos. Jos nori jaustis laisvai, vilkėdamos šią suknelę, ir vilkėti tokią, kuri joms patinka.

Flamenko suknelei neegzistuoja jokie rėmai – ir medžiagų, ir spalvų, ir detalių panaudojimo atžvilgiu.

Viena labiau mėgsta žirnelius, kita – kutus, trečia – raukinius. Šių suknelių neprikursi masinei publikai, jos yra skirtos tam tikram moterų ratui. Taigi, kol nepriėjau galo, tol ketinu kurti, ir kol kas – tik pabaigiu vieną kolekciją ir jau turiu minčių kitai.

Dabar jau galvoju apie kitus metus, nors prieš tai sakiau, kad gal jau nebedalyvausiu, kad per sunku – labai pavargstu, pusę naktų nemiegota, darbo išties daug, nes ne tik flamenko sukneles kuriu. Tačiau dalyvauji, pamatai tą skleidžiamą šilumą, palaikymą, visus atsistojusius ir tau plojančius, tie gražūs žodžiai vėl įkvepia kurti, dalyvauti, vėl atsiranda jėgų“, – šypsodamasi sako R.Pocevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius