-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gera savijauta stilingu ritmu!

Nors spinta kone lūžta nuo drabužių, kiekviena moteris sutiks – nėra kuo apsivilkti, o ir kolegė prie gretimo stalo kasdien stebina naujais stiliaus viražais. Tačiau galima lažintis, kad aplinkiniai gyrė ir dailius batelius, ir naują šukuoseną ar puikiai tinkančią suknelę. Atsimenate? Tą dieną buvote pati gražiausia, gražiausia pati sau. Kuo čia dėta gera savijauta, klausiame stilisto Kęsto Rimdžiaus.
Gera savijauta stilingu ritmu!
Gera savijauta stilingu ritmu! / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Mada

Ar stilius svarbus gerai savijautai?

 

Stiliaus svarba gerai savijautai – individualus dalykas, tačiau, patikdamas sau pačiam, žmogus visada labiau pasitiki savimi, todėl jaučiasi geriau. Kartais girdime žmones sakant, kad jiems nerūpi, kaip jie atrodo. Deja, su tuo sutikti nenorėčiau. Visiems smagu gražiai atrodyti ir sulaukti komplimentų, tik kartais pritrūkstame laiko tam skirti daugiau dėmesio, o kai kuriems pritrūksta ir noro.

 

Sakoma, kad, norint atrodyti stilingai, visai nebūtina išleisti krūvos pinigų...

 

Viena svarbiausių gero stiliaus aksiomų – kokybiški pagrindiniai drabužiai: geros kokybės bateliai, tiesūs mėlyni džinsai, lengva palaidinė, švarkelis, pieštuko formos sijonas. Juos dėvime kasdien, todėl renkantis šiuos drabužius nereikia gailėti nei laiko, nei pinigų. Stilius kuriamas ir detalėmis, todėl keisdami aksesuarus kasdien galime atrodyti vis kitaip – tas pats drabužių derinys gali atrodyti visai kitaip, pakeitus tik batelius ir rankinę ar šukuoseną. Todėl verčiau turėti patinkantį rinkinį kokybiškų drabužių ir daugiau vietos spintoje palikti aksesuarams, kurie gali būti ir pigesni: dirbtinės odos dirželis, skrybėlaitė, šalikėlis.

 

O ką daryti toms, kurios vaikosi mados?

 

Mados tendencijos keičiasi akimirksniu, todėl gero stiliaus paieškos prasideda pirmiausia mūsų galvoje. Suprantama, kad visi norime atrodyti nepriekaištingai, tačiau verta gerai apgalvoti, ko mums iš tiesų reikia, o kas tėra vienadienė užgaida. Svarbu nepasimesti prekių gausybėje ir nepamiršti to, kas išties patinka, kuo apsivilkę jaučiamės gerai. Stilius – tai individualumas, o ne naujausi mados klyksmai.

 

Vis dėlto be kokių drabužių šią vasarą nevalia žengti iš namų?

 

Šią vasarą mados kūrėjai ragina į savo spintą įsileisti ryškias spalvas, ypač geltoną ir žaliosios citrinos. Nuo galvos iki kojų vilkėti akį rėžiančiais drabužiais tikrai nebūtina, tačiau spalvinga detalė suteiks išskirtinumo ir pagyvins kasdienių drabužių derinį. Pabandykite kakavos arba „nude“ spalvos suknelę pagyvinti ryškiai nusilakuodama nagus – neonine geltona ar oranžine spalva, taip pat šią vasarą populiarus ir prigesintos žalsvos – „mėtų“ spalvos – nagų lakas. Labai ryškios spalvos turi būti teisingai „dozuojamos“ – spalvų perteklius gali paversti moterį neskoninga papūga. Tačiau šios spalvos atrodys tikrai įspūdingai jeigu bus naudojamos su saiku, kaip akcentai, norint pagyvinti pilkos, juodos, baltos, samanų ir kitų neutralių atspalvių ansamblius.

 

Tiesa, nemažiau madingi bus ir kontrastingi ryškių spalvų deriniai, pavyzdžiui: mėtų spalvos suknelė gali būti derinama su persikų atspalvio švarkeliu. Tačiau geriau neperlenkti lazdos ir pasiriboti dviejų spalvų deriniu –  eksperimentuoti su trimis nepatartina, jei nesate labai patyrusi stiliaus srityje.

 

Dievinančioms klasiką mados kūrėjai siūlo pasipuošti juodos ir baltos spalvų deriniu, išraiškingais grafikos piešiniais. Aksesuarų pasaulyje įsivyravo jaunatviška plastiko tendencija, tad ketinančioms sutaupyti papuošalams, progų tikrai bus.

 

Jei dar neturite, K. Rimdžius šiai vasarai siūlo įsigyti masyvius ryškius auskarus, apyrankę ar kaklo papuošalą. Tiks ir dar vis madingo retro stiliaus iš mamos ar močiutės spintos.

 

Kas Jums yra graži moteris?

 

Tai savimi pasitikinti, stipri ir charizmatiška asmenybė. Tokia moteris puikiai žino, ko nori, todėl elgiasi natūraliai, nebijo pasijuokti iš savęs ar pasirodyti moteriškai naivi. Manau, kad graži moteris yra ta, kuri puikiai jaučiasi savo kūne ir žino kaip paryškinti gražiausius savo bruožus. Ši moteris spinduliuoja užburiančia ramybe, nors spėja lėkti pašėlusiu šiuolaikinio gyvenimo ritmu.

 

Trys Kęsto Rimdžiaus nepriekaištingo stiliaus taisyklės:

 

1. Kad sužavėtumėte kitus nepriekaištingu stiliumi, pirmiausia, turite gražiai atrodyti pati sau. Tik jausdamasi natūraliai graži, kiekvieną dieną pasitiksite aukštai iškelta galva, o pasitikėjimas savimi yra svarbiausia nepriekaištingo stiliaus detalė.

 

2. Kokybė, o ne kiekybė. Svarbu ne tai, kiek batelių ar suknelių jūsų spintoje, ir ne tai, kiek kreminės pudros ir blakstienų tušo rūšių vonios kambaryje. Geriau turėti mažiau, bet kokybiškų drabužių ir kosmetikos nei turėti gausybę nekokybiškos produkcijos. Patikėkite - tai matosi.

 

3. Įvertinkite tai, kas jums labiausiai tinka. Atradusios savo figūros tipą rinkitės tuos drabužius ir aksesuarus, kurie geriausiai pabrėžia jūsų figūros privalumus. Nepamirškite, kad labiausiai jums tinka tai, ką vilkėdama jaučiatės gerai.

 

Stilius – tai harmonija

 

Tai išties individualus dalykas, tuo labiau, kad retai esama moterų, kurios 100 proc. atitinka kurį nors vieną tipą. Nepaisant to, tam tikros taisyklės egzistuoja. Anot stilisto Kęsto Rimdžiaus, kuriant stilių svarbu harmonija. Reikia įvertinti ne vien tai, kas atrodo gražu, tačiau pagalvoti ir apie savo ūgį, svorį, taip pat, kokie progai skirti drabužiai.

 

Kriaušės tipo figūros moterims netiks raukiniai, ekscentriškos detalės ar raštai klubų srityje. Tokios detalės klubams pridės tik daugiau papildomos apimties. Tačiau tokie  sprendimai idealiai tinka moterims, kurių klubai siauri – ryškesni akcentai klubų srityje pavers figūrą moteriškesne.

 

Siekiant susikurti unikalų stilių reikia turėti omenyje, kad drabužiai turi ne užgožti, o padėti išreikšti Jūsų asmenybę, vidų. Turite gerai apgalvoti, kas jums yra svarbu, kokiomis vertybėmis vadovaujatės. Jeigu esate iš prigimties linkusi maištauti, nepaklusti normoms, mėgstate sėdėti sukryžiavusi kojas ant grindų ar pagalvėlių, greičiausiai nelabai jaukiai jausitės įsispraudusi į dalykinį kostiumėlį ir aukštakulnius – jums turbūt bus mielesni jūsų charakterį pabrėžiantys laisviau krentančių švelnių medžiagų rūbai, plazdančio šilko sijono ir grubesnio mezgimo megztuko ir panašūs deriniai. Ir atvirkščiai – dievinančios griežtą klasikinį stilių vargu ar gerai jausis išėjusios į miestą su hipių laikus primenančio audinio suknele ir basutėmis.

 

Kaip pagyvinti aprangą dirbant ofise?

 

Moteris visada nori puoštis, eksperimentuoti ir nepamiršti kas ji tokia yra, tačiau neretai dirbant formalioje aplinkoje ji yra įspraudžiama į tokius etiketo rėmus, kurie priverčia tokių norų atsisakyti. Suderinti reikalavimus darbe atrodyti tvarkingai ir  poreikį išlikti stilinga nėra taip ir sunku. Vis dėlto yra svarbu žinoti kokie reikalavimai egzistuoja jūsų firmoje tam, kad moteris atrastų naujovių savo aprangoje.

 

Niekieno nešokiruodama ir sėkmingai eksperimentuodama galite drąsiai rinktis įvairius sijonus. Vasarą puikiai tiks švelnių pastelinių atspalvių sijonai taip pat šį sezoną vis dar madingas “peplum” stilius, kuris padės atrodyti ne vien madingai, bet kartu ir paslėps moteriškus apvalumus. Vienintelis reikalavimas biure dėvint sijoną yra ilgis. Siūlau rinktis ne ilgesnius nei blauzdų vidurys ir netrumpesnius kaip iki šlaunų vidurio. Darbe moteris privalo mūvėti pėdkelnės, tad jos netūrėtų būti raštuotos ar ryškių spalvų, margos. Prie sijonų rinkitės šilkines palaidines, lengvus megztukus taip pat galima dėtis kontrastuojantį dirželį.

 

Formalią darbo aplinką tikrai pagyvinsite devėdama klasikines sukneles, kurių ilgis vos nesiekia kelių. Rinkitės šviesios smėlio, kreminių atspalvių, lengvos vilnos arba medvilnės sukneles, prie jų galite derinti ryškesnius švarkus. Darbe svarbu neatrodyti iššaukiančiai, tačiau tai neabejotinai Jus išskirs iš juodos ir pilkos kolegų minios.

 

Renkantis aksesuarus tikrai nesuklysite pasirinkdama lengvas šifono ar margaspalvio šilko skareles, kokybiškus ryškių spalvų akinių rėmelius ar akinius nuo saulės.

 

Straipsnis yra parengtas bendradarbiaujant su kampanija „Sugrįžk į ritmą su Activia!“

 

Activia
Activia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAMA

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius