Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įdomūs faktai apie K.Lagerfeldą: nemėgo technologijų ir pasisakė už kailius madoje

Antradienį mados pasaulis neteko vieno iškiliausių ir kūrybingiausių dizainerių – Karlo Lagerfeldo. Ilgametis „Chanel“ mados namų kūrybos vadovas mirė būdamas 85 metų. Dizainerio, kuris žavėjo savo aktyvumu ir išskirtiniais darbais, gyvenimas taip pat labai įdomus. Žemiau – įdomūs faktai apie K.Lagerfeldą.
Dizaineris Karlas Lagerfeldas
Dizaineris Karlas Lagerfeldas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Karlas Lagerfeldas pasikeitė savo originalią pavardę – Lagerfeldt – pašalindamas raidę „t“ po to, kai išleido knygą „The Karl Lagerfeld Diet“ („Karlo Lagerfeldo dieta“). Anot dizainerio, naujoji pavardė skambėjo geriau ir buvo naudingesnė komerciškai.

K.Lagerfeldas gimė Vokietijoje, tačiau, būdamas 14 metų, išvyko į Paryžių ir pradėjo mokytis dailės bei istorijos. Vėliau tapo Pierre'o Balmaino asistentu, po kurio laiko – Jeano Patou. Tai jam suteikė progą dirbti su aukštosios mados kolekcijomis.

Dizaineris puikiai kalbėjo keliomis kalbomis, be to, jam priklausė knygynas Paryžiuje. K.Lagerfeldas išleido ir savo meninės fotografijos albumą.

Kūrėjas prisijungė prie mados namų „Chanel“ 1983 m., praėjus dešimčiai metų nuo Coco Chanel mirties.

Žinoma, kad K.Lagerfeldas sugebėjo numesti daug svorio. Tai paskatino jį parašyti ir išleisti knygą „The Karl Lagerfeld Diet“. K.Lagerfeldas yra pasakęs, kad mada – geriausia ir sveikiausia motyvacija mesti svorį.

2011 m. K.Lagerfeldas pripažino nesantis aktyvus išmaniųjų technologijų naudotojas. „Nenaudoju mobiliojo telefono. Aš skaitau, rašau, mėgstu laiškus ir žinutes lapeliuose. Negaliu pakęsti kalbėjimo telefonu. Kai piešiu, skaitau, nenoriu būti trukdomas, o telefono skambutis – tikras įsibrovimas“, – teigė dizaineris.

K.Lagerfeldas pasisakė už tikrų kailių naudojimą mados industrijoje, nors pats kailių nedėvėjo ir beveik nevalgė mėsos.

Dizaineris sukūrė kostiumus maždaug 16 filmų, tarp kurių – ir „Oskaro“ apdovanojimą pelniusi 1988 m. juosta „Babetės puota“.

VIDEO: Karlas Lagerfeldas – mados pasaulio grandas, kūręs „intelektualų seksualumą“

Pagal užsienio spaudą parengė Virginija Sližauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius