Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Iniciatyvos „Dydis nesvarbu“ įkūrėja Giedrė: skelbiu raudoną manifestą!

„Tik išvydusi, kaip praėjusią žiemą dizaineriai savo podiumus mados savaitėse nudažė raudona spalva, mano širdis pasruvo laimės tvinksniais. Ir kaip smagu, kuomet raudona dabar nusės ne tik ant lūpų, bet palies ir apkabinimus kolekcionuojančius pečius, lankstųjį liemenį, glotnius klubus bei ilgąsias kojas“, – rašo Giedrė Valavičiūtė iš „Dydis nesvarbu“.
Giedrės Valavičiūtės drabužių derinys
Giedrės Valavičiūtės drabužių derinys / Agnės Katmandu nuotr.

Taip, būtent, šį rudenį ryškioji raudonoji įsiskverbia nepalikdama jokių prošvaisčių kitiems akcentams. Derinkite raudoną su raudona, o tuomet priderinkite dar šiek tiek raudono atspalvio – ir voilà.

Galbūt, aš šiek tiek per daug jums sūdau savo meilę šiai spalvai, bet kitaip negaliu. Nes mano asmenybė visuomet reikalauja savo ryškumą išreikšti drabužių deriniais. Ir tai man kuo puikiausiai pavyksta, pasitelkiant spalvas. Jau daug kartų esu užsiminusi, kad seniai sumindžiau taisykles, reikalaujančias didesnį kūną mažinti tamsesnėmis spalvomis.

Kodėl? Bent dvi priežastys:

  • aš jo nenoriu mažinti ir įsprausti į kitų siaurą matymo kontūrą,
  • visos kūnų linijos gali atrodyti stilingai su bet kokia spalva ar jos atspalviu. Taip, kartais jos praplečia, kartais įspraudžia, bet jeigu mane džiugina mano atspindys veidrodyje ir aš jį savo galvoje priimu tokį, koks jis šią akimirką yra su visais savo netobulumais, tuomet spalvinu ir rengiu jį taip, kaip man patinka, o ne taip, kaip kam nors tai tinka.

Ir tik su raudona spalva aš įkvepiu giliau, žengiu į priekį drąsiau ir... ją renkuosi visuomet, kai noriu būti pastebėta – pati savęs.

Siunčiu jums keletą įkvėpimų, kaip galima su šia spalva sužaisti dienos metu ir vakare, pavyzdžiui, einant į O.Koršunovo spektaklio „Tartiufas“ premjerą.

Žinoma, tai nėra taisyklė, kad savo drąsai išreikšti, jūs turite lipti per save ir šį rudenį garderobe naudoti tik ryškiąją raudoną. Ne, tai tik viena iš galimų priemonių.

Visų pirma, jūs turite jaustis komfortiškai su tuo, ką dėvite. Jeigu derinys kertasi su jūsų asmenybe, tai tikrai keistis turėtumėt ne jūs. Bet, jeigu visgi jums patinka ši spalva, tai galite pradėti ir nuo smulkių akcentų, pvz.: raudona rankinė, pėdkelnės, už megztinio besislepiantys marškiniai, o gal tiesiog tas pats lūpdažis gali pagyvinti visą derinį.

Aš pati labai mėgstu turėti kelis arba bent vieną ryškesnį akcentą, kai renkuosi ramesnių spalvų derinius. Kaip ir šis „mėlynasis aksomas“: raudona rankinė ir lūpos tampa mėlyną spalvą išryškinančiais aksesuarais.

Agnės Katmandu nuotr./Giedrės Valavičiūtės drabužių derinys
Agnės Katmandu nuotr./Giedrės Valavičiūtės drabužių derinys

Dar vienas šio rudens žavesys – derinti tos pačios spalvos (gali būti skirtingų atspalvių) drabužius tarpusavyje. Keista, kaip gali pradėti patikti tai, kas anksčiau rodėsi kaip didžiausia nesąmonė. Bet tai tik dar kartelį įrodo, kokį poveikį mūsų protui daro masiškumas.

Juk prieš keletą metų vienetų nešiojami tokie vienspalviški deriniai nedarė didelio įspūdžio, ir dažniausiai mes jų nematydavome, o štai dabar, kai juos gali sutikti kiekvienoje vitrinoje, ant žurnalų viršelių bei mados tinklaraštininkių nuotraukose, tai vertinimo skalėje jų balai šoktelėjo į viršų.

Pati asmeniškai derindama tos pačios spalvos rūbus stengiuosi, kad jie skirtųsi savo audinių faktūromis. Tada rezultatas – lyg ir viskas vienoda, bet kartu ir kiekviena dalis turi savo vaidmenį tame spektaklyje.

Būkite laisvos rengtis taip, kaip jums patinka. Atsipalaiduokite nuo „ką kiti pagalvos“ minčių ir mėgaukitės savimi bei aplinkinių skleidžiamu pozityvumu kiekvieną mielą dieną.

Stilius – dydisnesvarbu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius