-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Injekcijos“ dalyvė R.Paula: „Kurdama kolekciją gyvenau „Titaniko“ istorija“

Kviečiame susipažinti su dar viena jaunųjų dizainerių konkurso „Injekcija“ finalininke Reda Paula. Gruodžio 7 d. ji pristatys kolekciją „Gražus pavasaris“, kurioje ji pasakoja savo proprosenelių istoriją. „Mane įkvėpė neseniai surasti ranka parašyti prisiminimai, kaip jų šeima 1912 m. tapo „Titaniko“ laivo tragedijos liudininkais“, – pasakoja Reda.
Reda Paula ir jos kolekcijos eskizai
Reda Paula ir jos kolekcijos eskizai / Redos Mickevičiūtės ir asmeninio archyvo nuotr.

Birštone gyvenanti jaunoji dizainerė yra baigusi kostiumo dizaino magistrą Vilniaus dailės akademijoje. Jau metus ji turi savo asmeninę kūrybinę studiją, kur su kolegėmis dalijasi susikurta mados patirtimi. Štai, ką pati Reda pasakoja apie save, savo šeimos istoriją, kūrybą ir tikslus.

Šiuo metu domiuosi savo giminaičių istorijomis, jos mane įkvepia ir sukelia įvairius jausmų antplūdžius.

Patirtis: Reikšmingiausios patirtys, padariusios įtaką mano kūrybai, tai – mokslai Vilniaus dailės akademijoje ir praktika Emilios Wickstead mados namuose Londone. Pastarojoje buvo įdomu iš arti pamatyti, kaip plėtojamas prabangus prekių ženklas, ir prisiliesti prie kūrinių, kuriuos mados namai pagal individualius duomenis siuva ir pačiai Kembridžo hercogienei Kate Middleton.

Kūryba: Kūryba yra mano veidrodis. Per kūrybą aš pažįstu save ir praplečiu akiratį. O kad taip nutiktų, man svarbu išlikti nuoširdžiai ir sąžiningai su savimi. Kurdama siekiu papasakoti savo jausmus ir išgyvenimus. Mano pačios atsidavimas ir pasiryžimas yra privalomas!

Prasmė – būtina kūrybai. Niekinių kūrinių šiuo metu yra tiek daug, net koktu darosi.

Andros Bulytės nuotr./Kolekcijos „Gražus pavasaris“ modelis  
Andros Bulytės nuotr./Kolekcijos „Gražus pavasaris“ modelis

Įkvėpimas: Įkvėpimo toli neieškau. Jis – labai asmeniškas, susijęs su manimi arba mano artimaisiais. Šiuo metu domiuosi savo giminaičių istorijomis, jos mane įkvepia ir sukelia įvairius jausmų antplūdžius – nuo ašarų iki juoko. Man labai įdomios senelio ir prosenelių tremties Irkucko regione Sibire bei tėčio tarnyba sovietiniais laikais kariniame jūrų laivyne Sevastopolyje istorijos.

Laikas: Viskam yra savas laikas kam nors atsirasi ir išnykti. Sunkiausia suvokti, kad mūsų laikas yra ribotas. Manau, kad dar mokausi savo laiką paskirstyti tinkamai, jo nešvaistyti. Svarbu, kad jo liktų svarbiausiems dalykams.

Šūkis: Jeigu sugebėjai sugalvoti, sugebėsi ir įgyvendinti.

Myliu: Tikrumą ir natūralumą.

Nekenčiu: Tuštybės ir dirbtinumo.

Mokytojas: Vieno mokytojo neturiu, tai mano draugai ir artimieji. Todėl labai įsiklausau į tai, ką jie sako. Nors ir banaliai skamba, bet tiesa, kad mokausi iš savo klaidų.

Tikslas: Mano tikslas yra kviesti žiūrėti į mano kūrybą ne tik kaip į pramogą, bet skatinti mąstyti. Jeigu bent vieną žmogų ji palies ir sujaudins, aš labai džiaugsiuosi.

Kolekcija: Kolekcijoje „Gražus pavasaris“ pasakoju savo proprosenelių istoriją. Mane įkvėpė neseniai surasti ranka parašyti prisiminimai, kaip jų šeima 1912 m. tapo „Titaniko“ laivo tragedijos liudininkais. Šis įvykis mano proprosenelius labai sukrėtė ir išliko „gyvas“ bei aktualus daugiau kaip 100 metų, kol atkeliavo iki manęs. Kurdama kolekciją kiekvieną minutę gyvendavau šia istorija, net sunkiai užmigdavau.

Asmeninio archyvo nuotr./Redos Paulos kolekcijos įkvėpimo lenta
Asmeninio archyvo nuotr./Redos Paulos kolekcijos įkvėpimo lenta

Šioje kolekcijoje man svarbu perteikti praeities ir dabarties santykį, nostalgiją dėl to, kas buvo, ir nežinią dėl to, kas bus. Aš skatinu domėtis savo šaknimis, protėvių istorija.

„Injekcija“: Apie „Injekciją“ jau seniai svajojau. Mados profesionalai mane įvertino ir leido suprasti, kad tinkamai dėlioju dalykus. Man tai galimybė, kad su mano kūryba susidurs daugiau žmonių.

Vieta: Geriausia vieta – automobilis. Ir juo važiuoti vienai, pamąstyti, nes tada į galvą šauna visokių idėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius