Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Italų mados namai „Gucci“ oficialiai atsisako natūralaus kailio

Pasaulinio garso mados namai „Gucci“ oficialiai įsipareigojo atsisakyti gyvūnų kailio naudojimo. Nuo 2018-ųjų pavasario jų kolekcijose neišvysime jokių detalių, pagamintų iš ūkiuose augintų žvėrelių ar sumedžiotų gyvūnų kailių – taip ketvirtadienį įvairiose šalyse paskelbė aljansas „Be Kailio“ (Lietuvoje jam atstovauja ir aljanso programą „Prekyba be kailio“ vykdo organizacija „Tušti narvai“).
„Gucci“ 2018 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modeliai
„Gucci“ 2018 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modeliai / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Italų mados namų vadovo Marco Bizzarri pasirašytas įsipareigojimas atsisakyti gaminių su natūraliu kailiu – ilgamečio prekių ženklo bendradarbiavimo su minėtu aljansu, vienijančiu daugiau kaip 40 gyvūnų apsaugos organizacijų, rezultatas, rašoma pranešime spaudai.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Gucci“ 2018 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Gucci“ 2018 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Įsipareigojimas apims prekybą audinių, lapių, usūrinių šunų, lūšių, kojotų, triušių ir kitais kailiais, kurių gamybai gyvūnai specialiai auginami arba gaudomi spąstais. Taip pat bus atsisakyta ypač žiauriais metodais išgaunamo karakulių kailio.

Įsipareigojimas apims prekybą audinių, lapių, usūrinių šunų, lūšių, kojotų, triušių ir kitais kailiais, kurių gamybai gyvūnai specialiai auginami arba gaudomi spąstais.

Naujoji prekių ženklo politika išskiria avikailius ir ožkenas kaip išimtį, nes šių rūšių kailiai – šalutinis mėsos industrijos rezultatas, todėl jų vis dar gali pasitaikyti italų mados namų kolekcijose.

„Programos „Prekyba be kailio“ koordinatoriai ir toliau bendradarbiaus su „Gucci“. Stengsimės padėti atrasti būdų mažinti bet kokį neigiamą šios bendrovės veiklos poveikį aplinkai ir gyvūnams“, – sakė PJ Smith'as, JAV organizacijos „Humane Society“ („Humaniška visuomenė“) mados etikos specialistas, ir pridūrė, kad šis mados giganto sprendimas padės galutinai pakeisti „prabangos pasaulyje įsišaknijusį požiūrį į gyvūnus“.

Anot aktyvisto, socialiai atsakingų vartotojų segmentas, kuris „nenori būti siejamas su tokia atgyvenusia ir neišvengiamai žiauria produkcija kaip kailis“, vis auga.

1921 m. pradėję savo veiklą kaip kailio ir odos salonas Florencijoje, italų mados namai „Gucci“ šiandien prisidėjo prie ilgo sąrašo dizainerių ir prekių ženklų, kurie stengiasi kurti gyvūnams palankesnę madą.

„Mūsų sąraše jau rasite „Armani“, „Hugo Boss“, „Stella McCartney“ ir daugelį kitų“, – pasakojo programos „Prekyba be kailio“ koordinatorė Lietuvoje Gabija Enciūtė. – Nors pas mus kur kas vėsiau nei Italijoje, bet koks kailinių gaminių turėtas prestižas grimzta į praeitį ir čia prie minėtos programos prisijungia vis daugiau lietuvių mados kūrėjų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius