-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jennifer Lawrence švyti – po sužadėtuvių pasirodė „Dior“ kolekcijos pristatyme

„Dior“ mados namų kūrybos direktorė Maria Grazia Chiuri šalia Paryžiaus Rodino muziejaus surengė naujausios kolekcijos pristatymą. Jame ryškiai švietė „Bado žaidynių“ žvaigždė Jennifer Lawrence, kuri neseniai susižadėjo su Cooke Maroney.
Aktorė Jennifer Lawrence (dvi vidurinės foto) ir „Dior“ kolekcijos modeliai
Aktorė Jennifer Lawrence (dvi vidurinės foto) ir „Dior“ kolekcijos modeliai / „Scanpix“ nuotr.

Mados renginyje pasirodžiusi aktorė, anot vogue.com, visiems pateikė spėlionių – ar ji vilkės būtent „Dior“ vestuvinę suknelę? Jei taip, kokia ji bus?

Na, o kol smalsuoliai kūrė istorijas ir jomis dalijosi, J.Lawrence kuo puikiausiai leido laiką su modeliais Cara Delevingne, Karlie Kloss.

„Scanpix“ nuotr./Aktorė Jennifer Lawrence su modeliu Cara Delevingne (rožine suknele)
„Scanpix“ nuotr./Aktorė Jennifer Lawrence su modeliu Cara Delevingne (rožine suknele)

Ji vilkėjo pilką liemenuotą suknelę platėjančiu trumpu sijonu, trijų ketvirčių rankovėmis, kairę aktorės ranką puošė sužadėtuvių žiedas su gigantišku brangakmeniu.

Su veidrodiniais saulės akiniais ir skrybėlaite ji atrodė tarsi modelis, nužengęs nuo „Dior“ podiumo, ant kurio buvo pristatoma 2019–2020 m. rudens ir žiemos kolekcija. Nieko nuostabaus – J.Lawrence yra „Dior“ prekės ženklo ambasadorė nuo 2012 m.

Štai čia galite apžiūrėti daugiau kolekcijos pristatymo svečių, ypač jų demonstruojamų įvairiausių „Dior“ rankinių modelių:

Na, o kalbant apie pristatymą kolekcijos, kurią sukūrė „Dior“ kūrybos direktorė M.G.Chiuri, jis buvo surengtas didelėje dėžėje, pastatytoje šalia Rodino muziejaus. Jos vidines sienas papuošė abėcėlė iš vaizdų, kuriuose – nuogi moterų kūnai. Tai buvo logiška sumanymo detalė.

VIDEO: „Christian Dior“ kolekcija – odė feministinėms idėjoms

Į pristatymą buvo pakviesta italų konceptualioji menininkė Tomaso Binga, kuri 8-ajame dešimtmetyje savo darbus pasirašinėjo slapyvardžiu – kaip protesto forma prieš vyrų privilegijas meno pasaulyje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Italų menininkė Bianca Menna (Tomaso Binga)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Italų menininkė Bianca Menna (Tomaso Binga)

Ji itališkai perskaitė eilėraštį apie feminisčių pažadą nugalėti patriarchalinę sistemą.

Amerikietės feminizmo aktyvistės ir rašytojos Robin Morgan darbo „Sisterhood Is Global“ pavadinimas atsirado ant kolekcijos marškinėlių. Taip dizainerė feminizmą pavertė „Dior“ dalimi. Tai tarsi deklaracija, kad moterys nepamirštų savęs, savo teisių, moteriškos bendrystės ir tarpusavio palaikymo – tos jėgos, kuri gali nuversti kalnus.

Tokiais marškinėliais pasipuošusi pirmoje eilėje sėdėjo ir modelis Karlie Kloss.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Modelis Karlie Kloss
AFP/„Scanpix“ nuotr./Modelis Karlie Kloss

Kalbant apie kolekcijos modelius, irgi matome moteriškos kovos liniją. Kolekcija sugrąžina mus į pokarį. M.G.Chiuri sėmėsi įkvėpimo iš britų darbininkų klasės merginų: kolekcijoje gausu ilgų sijonų, mėlynų džinsų, odos. Patogumo ir laisvumo.

Dizainerė taip pat nepamiršo ir Yves'o Saint Laurent'o indėlio į „Dior“ mados istoriją, įtraukusi vyrišką juodą odinį švarką, skirtą moteriai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Dior“ 2019–2020 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Dior“ 2019–2020 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis

Sijonai, suknelės, dekoruoti paltai dailiai atrodo su ypatingomis skrybėlaitėmis, kurios kuria vis kitokį įvaizdį, priklausomai nuo drabužių ansamblio.

Feminizmas ir avalynė – bene jautriausia mados tema. Tačiau kas nemėgsta dailių batelių?! Ar eidamos balsuoti, ar vaikštinėdamos po parduotuves, mes stengiamės atrodyti dailiai. Nes mes galime viską.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius