Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klasikinio stiliaus ABC

Žinote, kodėl klasikinis stilius visada madingas ir aktualus? Jis asocijuojasi su tvarka, elegancija, harmonija ir saiku – formų, aksesuarų ir spalvų. Be to, jis puikiai tinka daugelio profesijų atstovėms: ir pedagogėms, ir politikėms ir įvairaus rango įstaigų darbuotojoms.
Klasikinis stilius (iš kairės į dešinę: Delphine Batho, Michelle Obama, Najat Vallaud-Belkacem)
Klasikinis stilius (iš kairės į dešinę: Delphine Batho, Michelle Obama, Najat Vallaud-Belkacem) / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Mada

Audiniai

Manoma, kad idealiausia klasikiniam stiliui – juodos ar kitų tamsių spalvų vilna ar tvidas. Drabužis turėtų būti vienspalvis. Vos dryžuotas, languotas ar vadinamasis „šarkos kojelės“ taip pat tiks, svarbu, kad motyvų spalvos būtų kuo nuosaikesnės ir tarpusavyje derėtų.

Aksesuarai

Romių spalvų skarelės, kaklaskarės, griežtų formų akiniai, nedidelės patogios rankinės kaipmat išsklaidys klasikinio kostiumo nuobodulį. Verta atkreipti dėmesį ir į fetro skrybėlę – ji išskirtinis šio stiliaus aksesuaras. Tačiau jeigu jums mielesnė elegantiška beretė, taip pat puiku.   

Detalės

Griežtų formų švarkelių, lietpalčių ir palaidinių apykaklės, tinkamai parinktos nedidelės sagos, paslėptos, įleistos ar viršutinės rėmelio formos kišenės, saikingo ilgio sijonų skeltukai – tai pagrindinės taisyklės, kurių privalu paisyti renkantis klasikinio stiliaus drabužius.

Deriniai

Mėgstančios klasikinį stilių dažniausiai renkasi tiesaus silueto kelnių ir švarkelio arba kelnių ir sijono kostiumus, kurie paprastai derinami su palaidinėmis. Taip pat populiarūs deriniai – suknelė ir švarkelis, liemenė, kelnės ir švarkelis.

Elgesys

Reikėtu pastebėti, kad klasikinis stilius įpareigoja ir deramai elgtis. Juk tai tikros damos stilius. Vilkėdama klasikinius drabužius, išties keistai atrodysite keikdamasi ir burnodama it vežikė, strimgalviais lakstydama po įstaigos koridorius, vaikščiodama milžiniškais žingsniais ar darbo vakarėlyje padauginusi alkoholio. Šis stilius tarsi įsako visa galva pasitemti. Taip pat ir pasirūpinti savo išvaizda. Jei kelias dienas neplautais plaukais, nepasidažiusi ir apkramtytu manikiūru įsisprausite į dalykinį kostiumėlį, ir sau ir aplinkiniams atrodysite tarsi ne savo kailyje.  

Formos

Klasikinio stiliaus drabužių siluetas – pusiau prigludęs arba tiesus, forma – stačiakampė. Jokių pernelyg laisvų švarkelių, tabaluojančių palaidinių ar nuo viršaus platėjančių suknelių. Sijonas tiesus, nevaržantis judesių. Trumpai tariant, drabužis jūsų figūrai turi tikti ir būti nei per daug aptemtas, nei perplatus – turi gulėti kaip nulietas.    

Kilmė

Apibūdinimas „klasikinis stilius“ ilgai buvo taikomas tik kalbant apie vyrišką aprangą ir detales. Kiek vėliau į mados virtuvę įsisukusios feministinės pakraipos moterys garsiai išrėžė: „Mes irgi jo norime!“ ir moterišku žavesiu nutvilkė šio stiliaus gerbėjų gretas. Iš tiesų klasikinio stiliaus tėvyne galima vadinti XVll a. Angliją, o klasikinio stiliaus pavyzdžiu – angliškąjį kostiumą. Tikinama, kad šis stilius yra vienas seniausių. 

Liemuo

Kaip ir klasikinio stiliaus, saikingai paryškintas, bet būtinas. Liemenį pabrėšite pasirinkusi įliemenuotą švarkelį su įsiuvais, sijoną paaukštintu liemeniu ar sujuosusi juos elegantišku dirželiu. Tik „neperspauskite“ savęs mėgindama išgauti vapsvos liemenį – pamenate, šis stilius mėgsta saiką ir patogumą. O koks patogumas, jei negali laisvai kvėpuoti.  

Nuogybės

Nenuostabu, kad leistinos jų ribos labai griežtos. Šiek tiek atidengtas kaklas, gali būti nuogos rankos ir kojos žemiau kelių, griežtai fiksuotas drabužio ilgis ir net vakare nepamirštamas funkcionalumas – taip sakant, jokių „tralialia“. Jeigu su tokiomis žaidimo taisyklėmis nesutinkate, akivaizdu, jog klasikinis stilius ne jums.   

Suknelė

Klasikinio stiliaus suknelės tinka bet kokio amžiaus ir figūros moteriai. Svarbu, kad tiktų drabužio modelis ir spalvos. Suknelė turi idealiai tikti ir nešokiruoti – tinkamiausia tiesaus kirpimo, uždaru kaklu ar nedidele iškirpte. Jei esate solidaus amžiaus, rinkitės įsiūtomis rankovėmis, jei trykštate jaunyste – gali būti ir su nuosaikiomis petnešėlėmis.    

►Klasikinio stilius pavyzdžiais ir didžiausiomis propaguotojomis, be jokios abejonės, galime laikyti politikes arba politikų bei valstybių prezidentų žmonas. Nagi užmeskime akį į keletą klasikinio stiliaus interpretacijų. Beje, madų kritikai šių metų pradžioje stilingiausiomis įvardijo Prancūzijos politikes. Na, o amerikiečiai dalykinio stiliaus ikona vadina JAV prezidento žmoną Michelle Obama (bent jau kol kas ).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius