-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvės sukūrė kolekciją biuro moterims: derino etiketo taisykles ir laisvę

Apie dalykinių drabužių etiketą girdėjo daugelis biure dirbančių moterų, bet vos jį išgirdus mintyse dažnai regimi griežti kostiumėliai ir balti marškiniai. Tačiau tai tik stereotipas, kurį pasiryžo laužyti ir kūrėjos iš Lietuvos. Aida Baranauskaitė ir Ernesta Pernavė, prisistatančios „Tauri Look“ vardu, sukūrė lengvumu ir laisve dvelkiančią vasaros kolekciją biuro moterims.
„Tauri Look“ kolekcija biuro moterims
„Tauri Look“ kolekcija biuro moterims / „Monika Penkūkū Photography“ nuotr.

Pasak drabužių kūrėjų, ši kolekcija skirta vertinančioms ilgaamžiškumą ir eleganciją.

„Tauri Look“ prekės ženklas gimė beveik prieš metus. Tai nutiko netikėtai, kai nutariau išeiti ilgų atostogų. Nemažai laiko svarsčiau, ar verta pradėti savo veiklą, ar tokia idėja pasiteisins. Tačiau kai išsigryninau drabužių kūrimo kryptį, kai šią idėją palaikė ir į komandą įsijungė Ernesta, tapo ramiau ir beliko startuoti. Nuolatiniai moterų atsiliepimai, jog būtent tokių drabužių trūko, dabar tik patvirtina teisingos krypties pasirinkimą. Kadangi pati didžiąją dalį laiko praleidžiu biure, žinau, kaip sunku rasti stilingų drabužių, kurie tiktų ne tik laisvalaikiu, bet ir darbo metu,“ – pasakojo A.Baranauskaitė.

Pasak jos, pristatoma 11-os vasarinių modelių kolekcija, skirta moterims, kurios vertina patogumą, rūpinasi savo išvaizda, dėmesį skiria kokybei, o ne kiekybei.

„Monika Penkūkū Photography“ nuotr. /Aida Baranauskaitė ir Ernesta Pernavė
„Monika Penkūkū Photography“ nuotr. /Aida Baranauskaitė ir Ernesta Pernavė

Kirpimai, spalvos ir ilgiai – paisant dalykinio etiketo

„Vasaros kolekciją įkvėpė ir jungia trys elementai – lengvumas, nuotaika, laisvė. Siekiame, jog kiekvieną vasaros rytą „Tauri Look“ rūbus vilkinti moteris rastų, kuo džiaugtis, kad kiekvieną dieną stengtųsi gyventi taip, kaip trokšta širdis. Be to, pasirūpinome, jog biuro drabužiai nebūtų tokie „sausi“ ir nuobodūs.

Pavyzdžiui, rudenį drabužius „paskaninome“ menininko pieštais augalų ornamentais, o vasaros kolekciją palengvinome šifonu, kuris kiekvienam modeliui buvo plisuojamas Lietuvoje, ilgus metus tą darančios menininkės rankomis. Taip, galbūt nemėgstamo projekto darbe ir nepavyks atsisakyti, tačiau tikime, jog tinkama apranga palengvins užduotis, pagerins savijautą, galbūt, net sumažins įtampą. Būtent dėl to šioje kolekcijoje atsirado nuotaiką keliančios spalvos ir drabužių formos. Visi siluetai – elegantiški, tačiau nevaržantys judesių, o ilgiai parinkti paisant etiketo taisyklių.“

Kūrėjos teigia itin didelį dėmesį skiriančios audiniams. „Pirma pamilstame audinį, negalvodamos, kas iš jo gims: tiesiog paliečiame ir nebegalime su juo skirtis. O vėliau lengvai gimsta ir pati šiam audiniui tinkamiausia drabužio forma. Vertiname moters grakštumą ir eleganciją. Mums tai didžiausias stimulas ir variklis kurti“, – pasakoja jos.

Svarbiausios taisyklės kuriant darbinį įvaizdį

Dalykinę madą ir jos taisykles išmanančios A.Baranauskaitė ir E.Pernavė dalijasi patarimais, kaip biure suderinti taisykles ir išraiškos laisvę, individualumą.

„Pirmiausia – eksperimentuokite. Nuolat matuokitės skirtingų spalvų, formų modelius, nes pasikeitęs kirpimas, plaukų spalva, kūno formos ar net pačios požiūris gali „prašyti“ skirtingų modelių. Antra – nedėvėkite to, kas jums netinka. Žinoma, daugeliu atveju vadovaujamasi taisyklėmis ir griežtais nurodymas, tačiau rasti įdomesnį drabužį įmanoma. Be to, jei moteris dėvi didesnius nei 38 dydžio drabužius, tikrai nereiškia, kad ji privalo slėptis „maiše“. Kiekvieną kartą su džiaugsmu nustembame, kaip prigludęs, žinoma, ne per mažas apdaras nuo moters iš karto „nuima“ keletą kilogramų.

„Monika Penkūkū Photography“ nuotr. /„Tauri Look“ kolekcija biuro moterims
„Monika Penkūkū Photography“ nuotr. /„Tauri Look“ kolekcija biuro moterims

Ir trečia – investuokite bent į vieną įvaizdžio detalę. Gal tai bus batai, gal suknelė ar švarkas. Prie aukštos kokybės drabužio derindami paprastesnius prekinius ženklus, lengvai sukursite stilingą, kokybe pulsuojantį derinį.

O esminis patarimas – kreipkite dėmesį į visumą. Svarbu, kad jūsų charakteris, asmeninės savybės, būdas ir troškimai atsispindėtų aprangoje. Tuomet kiekviena diena bus pilna lengvumo, nuotaikos ir laisvės“, – pataria „Tauri Look“ kūrėjos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius