Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvių įspūdžiai iš mados savaitės: „Mada Kopenhagoje yra gyvenimo būdas“

Kopenhagos mados savaitė – tai ne tik skandinaviškos mados renginys, bet ir kai kas daugiau. Pasak komunikacijos agentūros „A/D“ įkūrėjų Agnės Skripkinaitės ir Dovilijos Torrau – tai dienos, kurios reprezentuoja visa, ką Kopenhaga turi geriausio: madą, gastronomiją, meną, architektūrinius objektus, inovacijas ir kūrybingumą, konceptualius kokteilių barus ir, žinoma, rytojaus pojūtį. Specialiai Elaima.lt – lietuvių įspūdžiai iš Danijos sostinės.
Kopenhagos mados savaitė
Kopenhagos mados savaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Puošnus minimalizmas, taip galėčiau apibūdinti šiuo metu vyraujančią Danijos kūrėjų kryptį.

„Minimalizmas ir daniška mada yra sinonimai, kurie neįsivaizduojami vienas be kito. Tačiau, mano pastebėjimu, jau kelis sezonus iš eilės Danijos mados kūrėjai bando prisijaukinti prabangios mados kryptį – daugiau detalių, daugiau spalvų, daugiau subtilesnių audinių. Puošnus minimalizmas, taip galėčiau apibūdinti šiuo metu vyraujančią Danijos kūrėjų kryptį“, – savo pastebėjimais dalijasi neseniai su kolege iš Kopenhagos mados savaitės grįžusi A.Skripkinaitė.

asmeninio albumo nuotr./Agnė Skripkinaitė Kopenhagos mados savaitėje
Asmeninio albumo nuotr./Agnė Skripkinaitė Kopenhagos mados savaitėje

Į spaudos atstovus, mados pirkėjus, stilistus ir kitus industrijos dalyvius orientuota Kopenhagos mados savaitė šį sezoną vyko tris dienas. Visos jos buvo pripildytos naujų kolekcijų pristatymų bei mados renginių.

Kaip pasakoja A.Skripkinaitė, visas veiksmas vyko įspūdingo grožio miesto vietose, tad keliaujant iš vieno pristatymo į kitą, jauteisi lyg aukščiausio lygio ekskursijoje po Kopenhagą. Negalėjai likti abejingas karališkiems sodams, muziejų kiemams, konceptualumu dvelkiančioms industrinėms vietoms.

asmeninio albumo nuotr./Kopenhagos mados savaitė
Asmeninio albumo nuotr./Kopenhagos mados savaitė

„Lala Berlin“ pristatymas vyko Carlsbergo muziejaus kieme prie dramblių, įstabus „Henrik Vibskov“ mados performansas – dizainerio mėgstamame Kopenhagos rajone „Meatpacking district“, „Lovechild 1979“ gėlėse skendusiam pristatymui buvo pasirinktas muziejaus „Carlsber Gglyptotek“ kiemas, o šiaurietišką avangardą kuriantis mados ženklas „Barbara i Gongini“ svečius sukvietė į miesto užkaboryje esantį industrinį laivininkystės sandėlį, kuris vienam vakarui tapo įstabia muzikos ir mados sintezės sale. Sparčiai kylantis ir daug žadantis kūrėjas Markas Kenly Domino Tanas pakvietė į leidinio „Kinfolk“ redakciją, kuriame pristatė avalynės kolekciją, kurtą kartu su aksesuarų kūrėjais Yvonne Konné ir Orit Elhanati.

Bene laukiamiausiu įvykiu tapo vyrišką madą kuriančio dano dizainerio Asgerio Juelo Larseno kolekcijos „Burned not Fried“ pristatymas. Kovo mėnesį dizaineris su savo komanda išgyveno dramatišką įvykį – jų studijoje, esančioje pačiame miesto centre, kilo gaisras, sunaikinęs visa, kas ten buvo: dar tik būsimos kolekcijos eskizus, medžiagas, dokumentus ir t.t. Visgi, per kelis mėnesius sukurta kitos vasaros kolekcija sulaukė aplodismentų. „Testosterono kiekis Asgerio kolekcijoje buvo pakankamas“, – taip jo kolekciją apibūdino vienas mados apžvalgininkas.

Mados savaitės lankytojai – dar vienas svarbi renginio sudedamoji, kurios negalima nepaminėti. Tikrasis mados ir tendencijų uraganas sukosi būtent čia, šį kartą Kopenhagos gyventojai ir svečiai atrodė išties įspūdingai – netikėti, kitokie aksesuarai, ypač didelis dėmesys įdomiai avalynei, drabužiuose vyraujantys ir drąsiai derinami raštai: burbuliukai, dryžiai, palmių lapai, pop art figūros ir t.t. Žinoma, nebuvo pamiršti ir originalūs saulės akiniai, įvairių prekių ženklų ir formų rankinės.

Pasak A.Skripkinaitės, danai nebijo ir mėgsta miksuoti, tad čia nesunkiai pastebėsi „Miu Miu“ ir „Zara“, „Acne Studios“ ir „H&M“ ir panašius duetus.

asmeninio albumo nuotr./Kopenhagos mados savaitė
Asmeninio albumo nuotr./Kopenhagos mados savaitė

„Kopenhaga visuomet randa kuo nustebinti, sužavėti. Ji visuomet turi pasiūlyti naujienų, niekada netampa nuobodi, netinginiauja – šis miestas man padeda lavinti estetikos suvokimą, todėl jau šešerius metus nepraleidžiu nė vienos šiame mieste vykstančios mados savaitės. Tai buvo nuostabios, skandinaviško grožio kupinos dienos. Jų metų netrūko mados renginių, vaišių, pasivaikščiojimų po parduotuves, o kartu dar spėjome aplankyti „GLStrand“ meno muziejuje vykstančią Mario Testino parodą. Mada yra gyvenimo būdas!“ – savo įspūdžių pliūpsnį užbaigia A.Skripkinaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius