Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingiausia 2018-ųjų spalva – ryškiai violetinė

Kaip ir kasmet, spalvų institutas „Pantone“ paskelbė, kuri spalva taps madingiausia kitais metais. Šiemet buvusią žalią šioje vietoje keičia provokuojanti, mąsli purpurinė, perteikianti originalumą, išradingumą, vizijomis paremtą mąstymą. Štai taip instituto pranešime apibūdinama ryškiai violetinė.
Madingiausia 2018 m. spalva
Madingiausia 2018 m. spalva / „Scanpix“/SIPA ir Vida Press nuotr.

Ši mistinė spalva siejama su kosmosu, jo paslaptimi, atradimais. Didžiulis ir beribis nakties dangus yra simbolis to, kas įmanoma, jis toliau skatina plėsti pasaulio suvokimo ribas.

Kalbant apie Vakarų populiariąją kultūrą, muzikos ikonos Prince'as, Davidas Bowie, Jimi Hendrixas ryškiai violetinę spalvą naudojo kaip individualios asmenybės išraišką.

Kaip sakė spalvų instituto vykdomoji direktorė Leatrice Eiseman, tai buvo mėgstamiausia architekto Franko Lloydo Wrighto spalva, norėdamas prisišaukti kūrybingumą, jis dėvėdavo violetinę peleriną. Kurdamas muziką savo aplinką purpurine paversdavo ir Ditto Wagneris.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prince'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prince'as

Sakoma, kad šios spalvos drabužius mėgstantys žmonės pasižymi stipria intuicija, yra dvasingi, meniški, kūrybingi ir jautrūs.

A post shared by La Ropería (@laroperiaa) on

„Ši spalva yra sudėtingiausia iš visų, nes ji sudaryta iš dviejų visiškai priešingų atspalvių – mėlyno ir raudono, kurie sujungiami, kad būtų sukurta kas nors nauja“, – Nytimes.com cituoja L.Eiseman.

Pasak moters, buvo siekiama išrinkti spalvą, kuri neštų viltį ir dvasiškai pakeliančią žinią.

Violetinė yra prabangos spalva. Tik jums nuspręsti, kokiais dalykais tikite, kokiais ne ir ar imsite dėvėti šią spalvą tikėdami jos galiomis. 2018-aisiais ji bus madinga visur: pradedant išvaizda – drabužiai, aksesuarai, makiažas, baigiant interjeru ir kitais dalykais.

„Instagram“ nuotr. /Madingiausia 2018 m. spalva – ryškiai violetinė
„Instagram“ nuotr. /Madingiausia 2018 m. spalva – ryškiai violetinė

A post shared by Ditex (@ditexpr) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius