-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miesto moterys: tinklaraštininkė Gabija Varnaitė – apie stilių ir madingą kasdienybę

Gabija Varnaitė – mados tinklaraštininkė, savo stiliumi įkvepianti nemažą skaitytojų būrį. Ją drąsiai galima pavadinti viena iš Lietuvos „it“ merginų: tą liudija 24 tūkst. sekėjų „Instagram“, įdomūs projektai, bendradarbiavimas su įvairiais prekių ženklais ir žurnalais. Ir visa tai – vos kiek daugiau kaip per metus, būtent tiek skaičiuoja jos tinklaraštis „Eyes Mast“. „Rent Boutique“ svečiavosi pas Gabiją ir kalbėjosi apie tai, kuo ji šiuo metu gyvena.
Gabija Varnaitė
Gabija Varnaitė / Deimantės Dubauskaitės nuotr.
Temos: 1 Mada

– Gabija, kokia buvo tavo vaikystė?

– Mano paauglystė buvo pilna įvairovių ir veiklos. Nuo mažens mokiausi muzikos mokykloje, taip pat buvau lengvaatletė bei verslo klubo narė. Tėvai visuomet spaudė gerai mokytis, todėl daug laisvo laiko neturėdavau – visai kaip ir dabar. Džiaugiuosi, jog būdama paauglė, išbandžiau begalę dalykų ir sričių, todėl tikiu, kad būtent dėl šių priežasčių atsidūriau ten, kur esu dabar.

– Kada tavo interesų lauke atsirado mada?

– Meilė madai augo palaipsniui. Visada jutau potraukį madai, tačiau niekuomet neįsivaizdavau, jog tai taps mano gyvenimu. Iš pradžių gavau pasiūlymą tapti modeliu, taip susipažinau su mados rinka, supratau, kad tai sritis, kurioje noriu dirbti. Modelio darbas įdomus, bet mane labiau domino mados prodiusavimas. Taigi, džiaugiuosi atradusi tai, kas mane labiausiai jaudina, tai, kuo kiekvieną minutę gyvenu.

Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Gabija Varnaitė
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Kaip kilo idėja sukurti blogą „Eyes Mast“?

– Visuomet mėgau kaupti gatvės stiliaus ir mados pristatymų nuotraukas, kuriomis ir dalindavausi socialinėse medijose, taigi „Eyes Mast“ pradžioje buvo kažkas panašaus į „Pinterest“ – pavienės gatvės stiliaus nuotraukos, užkulisių momentai. Niekuomet nebūčiau pagalvojusi, kad „Eyes Mast“ pavirs į tokį Lietuvoje populiarų tinklaraštį. Esu dėkinga draugei Vikai, kuri mane pastūmėjo tai daryti. Ji visuomet žavėjosi mano stiliumi ir sakė, jog tai turi išeiti į viešumą. Taigi, šiek tiek daugiau nei prieš metus, mudviem kartu vakarieniaujant, ir prasidėjo „Eyes Mast“ istorija.

– Gyveni Vilniuje. Kodėl myli šį miestą?

– Vilnius man žavus dėl daugelio priežasčių, tai mano gimtasis miestas, taigi, viskas, kas su juo susiję, man yra miela. Gyvenau Milane ir Paryžiuje, dievinu ir šiuos miestus, tačiau Vilnius man visuomet yra numeris vienas. Myliu Vilniaus senamiestį, jame gyvenu ir vertinu kiekvieną jo kampelį, ypač žiemą, kai įsivyrauja tyla ir ramybė.

Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Gabija Varnaitė
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Kokie dar pasaulio miestai tau patinka ir kodėl?

– Pirmiausia tai Niujorkas, kurį mėgstu dėl visko – architektūros, žmonių, ritmo, stiliaus, gyvenimo būdo. Veikliam, svajojančiam žmogui geresnės vietos pasaulyje nėra. Roma patinka dėl savo magijos. Tokios romantikos ir elegancijos niekur kitur nejaučiu, tik ten. Nuostabaus maisto, skonio bei stiliaus meka.

Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Gabijos Varnaitės stilius
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Kaip atrodo įprasta tavo diena?

– Mano diena nenuspėjama, kaip oras – kad ir kiek planuočiau, niekuomet negaliu nuspėti, ką diena atneš. Dirbant stiliste ir tinklaraštininke rutina neegzistuoja. Taigi, išgėrusi rytinę kavą, išbėgu pro namų duris žinodama tik dalį savo dienos planų, visa kita vyksta spontaniškai.
Dievinu tokią dinamišką dienotvarkę, dviejų tokių pat dienų nėra buvę! Susitikimai su įdomiais žmonėmis, bendri darbai ir projektai su mados prekių ženklais, fotosesijos, vakarėliai, pristatymų renginiai – visa tai yra mano kasdienybė.

– Kokių ritualų turi?

– Ritualų ritualas yra karšta vonia. Tiek šaltais žiemos vakarais, tiek karštomis vasaros dienomis... Besiklausant mylimiausios muzikos, vartant naujausią žurnalą ir gurkšnojant vyną… Rojus!

Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Gabija Varnaitė
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Kaip apibūdintum savo apsirengimo ir gyvenimo būdą?

– Stilius – minimalizmas bei patogumas. Gyvenimas – aktyvus bei nenuspėjamas.

– Kokius mados ženklus vertini?

– „Balmain“, „Gucci“ – ypač pastaraisiais metais, taip pat „The Row“, „Comme des Garcons“, „Melissa“, „D.Efect“, „Rag&Bone“, „Triwa“. Projekto „Rent Boutique“ dėka atradau nuostabų ženklą „Self Portrait“.

Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Gabija Varnaitė
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Kokias grožio priemones naudoji?

– Neįsivaizduoju savo gyvenimo be „La Prairie“ kremų, veido priežiūrai nėra lygių šiam prekės ženklui. Taip pat naudoju „Guerlain Paris“ bei „Two Faced“. Vertinu natūralų grožį.

– Kokia, tavo manymu, yra šiuolaikinė moteris?

– Savarankiška, elegantiška ir nugriaunanti kalnus. Mano nuomone, šiandien moteriškumo sąvoka yra smarkiai pakitusi, kiekviena save gerbianti moteris privalo turėti savo įsitikinimus ir vertybes.

Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Gabijos Varnaitės stilius
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Kokius tinklaraščius ir „Instagram“ profilius seki?

– Žaviuosi „The Haute Pursuit“, „Kayture by Kristina Bazan“, „Maja Wyh“.

– Tobulas tavo rudens vakaro scenarijus?

– Žurnalas, kavos puodelis, pledas ir fone grojantis lengvas džiazas.

– Tavo top 3 grojaraštis

– „Lion Babe“, „AC/DC“, „Hotel Costes“.

– „Girls“ ar „Sex and The City“?

– „Girls“ net nežinau, o „Sex And The City“ dievinu. Tai nemirštanti klasika, elegancijos, šarmo bei inspiracijų pilnas siužetas, kuris „veža“. O ką jau kalbėti apie legendinės Kerės garderobą... „To die for…“.

Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Gabija Varnaitė
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Apie ką paprastai kalbate su draugėmis?

– Su draugėmis kalbam absoliučiai apie viską, apie tai, apie ką nekalbu su niekuo kitu (juokiasi) Neaplenkiame ir kalbų apie darbus – visos mano draugės tokios pat karjeristės kaip ir aš.

– „Girls night out“ patiekalo receptas?

– Šviežia burata, ką tik iš itališkos kepyklėlės pirkta čiabata ir švieži pomidorai.

– Tavo mėgstamiausios kavinės ir restoranai

– Vasarą dažniausiai laiką leidžiu „Zoes“ – patiekalai paprasti ir skanūs. Na, o kai norisi kažko ypatingo, einu į „Stebuklus“ ar „Lauro lapą“.

Deimantės Dubauskaitės nuotr. /Gabijos Varnaitės stilius
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Tave įkvepianti frazė

– „You want it? Fight for it.“

– Ką manai apie „Rent Boutique“ projektą – dizainerių drabužių nuomą internetu?

– Manau, tai perspektyvus konceptas, leidžiantis daug neišlaidaujant atrodyti stulbinamai svarbia proga. Tai tikras išsigelbėjimas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius