Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Naujausia S.Yushkos rudens ir žiemos kolekcija alsuoja šiaurietiška mistika

Uolienos, ledas ir ugnis – štai kas įkvėpė dizainerę Sandrą Yushką sukurti naujausią rudens ir žiemos kolekciją, kuri ketvirtadienio vakarą buvo pristatyta muzikos ir kultūros klube „Kablys“ Vilniuje.
Sandros Yushkos 2017–2018 m. rudens ir žiemos kolekcijos modeliai
Sandros Yushkos 2017–2018 m. rudens ir žiemos kolekcijos modeliai / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Stilius Mada

Šių metų rudens ir žiemos kolekcijoje vyrauja griežtos formos, minimalistinės linijos, kampuoti ir simetriški kirpimai, kurie nejučia persipina su lengvu, neįprastos tekstūros audinių plazdesiu ir netikėtai transformuoja griežtus kirpimus.

Šių metų kolekcijoje S.Yushka ypatingą dėmesį skyrė audinių faktūroms ir spalvoms, kurios, pasak dizainerės, primena atšiaurių planetų paviršių. Kolekcijoje dominuoja Merkurijaus, Saturno, Marso spalviniai tonai. Taip pat, kaip jau įprasta dizainerės kūryboje, kolekcijoje – daug tamsių elementų.

Asmeninio archyvo nuotr./Sandros Yushkos 2017–2018 m. rudens ir žiemos kolekcijos pristatymas
Asmeninio archyvo nuotr./Sandros Yushkos 2017–2018 m. rudens ir žiemos kolekcijos pristatymas

„Ruduo – melancholiškas metas, kai artinasi žiema, saulė atitolsta ir viskas kuriam laikui apmiršta. Gamtoje įsivyrauja sąstingis ir ateina ilgas laukimo metas. Kuriant šių metų rudens ir žiemos kolekciją mane įkvėpė atšiaurios gamtos įvaizdis, uolienų ir akmenų faktūros. Iš planetos, kurią retai liečia saulės spinduliai, sklindantis šaltis“, – sakė S.Yushka.

Dizainerė atskleidė, kad šiemet kolekciją įkvėpė asmeninė patirtis. „Esu dvejus metus praleidusi visiškoje šiaurėje, už poliarinio rato. Ten, kai ateina žiema, žinai, kad ateina ir tamsa. Tamsa trunka beveik pusmetį. Šis periodas tampa tarsi simboliniu laukimo metu, kai lauki ne tik pavasario, bet ir šviesos.

Tokiais momentais pajunti planetos, kosmoso didybę ir galybę. Supranti, kad gyveni ne mieste, sodyboje ar kaime, o esi kažko didesnio dalis. Pajunti laikinumą, nelieka jokių žmogiškų rūpesčių ir susireikšminimų, jauti gyvenimo esmę ir džiaugsmą tiesiog būti“, – pasakojo dizainerė.

Šią rudens ir žiemos kolekciją pristatė „Rūta models“ merginos, modelių plaukais rūpinosi „Hair coctail bar“ plaukų stilistai, makiažą kūrė „Icon Academy“ visažo meistrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius