Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Ne“ stiliaus nuobodybei: 7 akcentai, padėsiantys atnaujinti įvaizdį

Dažną moterį apima neviltis, kai atsidarius spintą supranta, kad visi turimi drabužiai įgrisę, pabodę ir kelia tik nuobodulį – nieko panašaus į žurnaluose ir gatvės stiliaus nuotraukų galerijose matytus derinius. Tačiau kartais reikia vienintelio naujo akcento ir net labiausiai įgrisę drabužiai gali suskambėti naujai – svarbiausia išdrįsti „padžiazuoti“.
Moteris renkasi drabužius
Moteris renkasi drabužius / Vida Press nuotr.

1. Nuotaikai pakelti: ryškus raštuotas sijonas

Nesvarbu, kad dienos tamsėja, orai bjursta, neatsisakykite raštuotų drabužių, jie dabar tikrai madingi. Ryškus raštas kaipmat pakels nuotaiką ir jums, ir aplinkiniams, todėl verta įsigyti geros kokybės, išskirtinių spalvų sijoną. Dryžiai, taškeliai, geometrinės figūros, gėlės – viskas tinka, jei naująjį rūbą derinsite su paprastesniu, neutralios spalvos viršumi.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

2. Šiek tiek romantikos ir moteriškumo: trumpintos siauros kelnės

Šį sezoną sunku pasakyti, kokios kelnės yra nemadingos – galite rinktis treningines ar klasikines, aukštu liemeniu ar pažemintu klynu, plačias ar platėjančias, siauras, o gal sijonkelnes... Tačiau bene lengviausia derinti ir šiek tiek romantiškumo savo įvaizdžiui suteikti įsigijus kiek trumpintas, gana siauras, kojas apgulančias kojas. Tiesa, visai nebūtina dairytis tik į vienspalves – įdomus raštas, langai ar kitas dekoras puikiai tiks ir keliaujant į paskaitas ar darbą, ir vakare nutarus traukti į restoraną.

3. Dėmesio centre – gigantiški auskarai

Kiekvienai pasitaiko dienų, kai tiesiog nėra laiko ir didelio noro galvoti, ką čia įdomesnio apsirengus, tada šokame į džinsus, paprastus marškinėlius, užsimetame kardiganą ar švarką ir lekiame tvarkyti reikalų. Tokiu atveju išgelbėti ir suteikti šiek tiek žaismės gali pora originalių auskarų – kuo didesni ir sunkesni, tuo geriau.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr.

4. Proga pasitempti: kokybiško švarko burtai

Jei pažvelgsit į žymių mados redaktorių ir stilisčių nuotraukas, dažniau išvysite jas vilkint švarkus, o ne megztukus. Ir nebūtinai tai bus tik „Chanel“ klasika. Paslaptis paprasta – megztiniai, nors ir jaukūs, tačiau retai priverčia pasitempti. Todėl jus dažnai ištinka „spintos neviltis“, pagaliau įsigykite kokybišką, gerai jums tinkantį švarką – jūsų valia, juodą, tamsiai mėlyną rudą ar net ryškų. Būtinai pasimatuokite šį sezoną ypač ryškiai „šviečiantį“ dvieilį švarką – tokių rasite ir masinių gamintojų parduotuvių lentynose, ir prabangesnių prekių ženklų krautuvėse.

Vida Press nuotr./Derinys su švarku
Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr./Derinys su švarku
Vida Press nuotr.

5. Ne tik lietui lyjant: nė žingsnio be lietpalčio

Ne be reikalo britų mados namai „Burberry“, nepaisant pristatomų kitų puikių drabužių ir aksesuarų, iki šiol išlieka pirmiausia nuostabių lietpalčių (ir paltų) kūrėjai. Juk, geriau pagalvojus, lietpaltis yra kone vienintelis rūbas, kurį apsirengus net blogu oru įmanoma atrodyti stilingai ir net elegantiškai. Šis rūbas tinka ir prie kedų, ir prie aukštakulnių, ir prie džinsų, ir prie bet kokio silueto sijono.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

6. Ryškūs žingsniai

Vis skundžiamės, kad aplink trūksta spalvų, tad metas pačioms jų įnešti į gatves. Net ir tamsių atspalvių rūbai atrodys įdomesni, bendras ansamblis įdomesnis, jei pasipuošite ryškiaspalviais bateliais. Besivaikančioms karščiausių tendencijų verta paieškoti ryškių ar lakuotų mokasinų su plaforma. ​

Chilled Burgundy: Our #PelotasUp platform with feminine details. #ComingSoon #FW2016 #CamperShoes

A photo posted by Camper (@camper) on

7. Esminis akcentas: skrybėlė ir (ar) akiniai nuo saulės

Net nuobodžiausią ar ne visai pavykusį aprangos derinį gali išgelbėti įdomūs aksesuarai – saulėtą dieną tebūnie tai akiniai nuo saulės, o tada, kai tos saulės pritrūks, rinkitės skrybėlę. Panašu, kad pastarąjį galvos apdangalą prisijaukino net lietuvės (ir nebūtinai tik keliaujančios į teatrą), todėl prisiminkite jį, kai apims „spintos neviltis“.

Vida Press nuotr./Paryžiaus mados savaitės gatvės stilius
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius