-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemarusis vintažas: 3 didžiausios stiliaus ikonos

Kaskart žiūrėdamos nespalvotą kino filmą, sutikite, žavimės legendinių aktorių grožiu. Šios moterys stebina išpuoselėtu, rafinuotu stiliumi ir skleidžia žaismingą moteriškumą, kurio taip ilgimės šių dienų mados chaose. Abejingų nepaliekantis stilius vadinamas vintažu.
Iš kairės: Audrey Hepburn, Jacqueline Kennedy Onassis ir Brigitte Bardot
Iš kairės: Audrey Hepburn, Jacqueline Kennedy Onassis ir Brigitte Bardot / Vida Press nuotr.

Nors mada kinta kasmet, visgi pačios ryškiausios praeities moterys amžiams tapo grožio ir stiliaus ikonomis. Kiekviena jų, atskleisdama skirtingus vintažo veidus, padovanojo mums neįkainojamas stiliaus pamokas, patikrintas griežčiausio kritiko – laiko.

Brigitte Bardot

Vida Press nuotr./Brigitte Bardot
Vida Press nuotr./Brigitte Bardot

Visų pirma ši seksuali prancūzė išdrįso viešai dėvėti dviejų dalių maudymuką, o vėliau, tapusi visuotiniu sekso simboliu, išpopuliarino ir vadinamąją Bardot iškirptę – palaidinę, atidengiančią abu pečius. Susižavėjusios moterys pradėjo kopijuoti net ir katinišką jos žvilgsnį. Įkypos B. Bardot akys, paryškintos plačiu juodu akių pieštuku, – neatsiejama vintažinio stiliaus makiažo dalis, beje, populiari iki šių dienų.

Jacqueline Kennedy Onassis

Vida Press nuotr./Jacqueline Kennedy Onassis
Vida Press nuotr./Jacqueline Kennedy Onassis

Ji niekada nebuvo tik prezidento žmona. Visada pasitempusi ir nepriekaištingai atrodanti pirmoji šalies dama tapo stiliaus ir elegancijos simboliu septintojo dešimtmečio Amerikoje.

Jos pamėgtos ilgos aptemptos pirštinės ir trijų eilių perlų vėriniai įkvėpė moteris atsitraukti nuo buities ir ieškoti subtilios elegancijos. Nenuostabu, kad Jacqueline Kennedy išpopuliarintas trijų ketvirčių rankoves ir žemą cilindro formos kepuraitę itin pamėgo ne tik Anglijos karalienė, bet ir kiekviena, puošnų vintažinį stilių vertinanti moteris.

Audrey Hepburn

„Scanpix“/„Sipa Press“ nuotr./Audrey Hepburn
„Scanpix“/„Sipa Press“ nuotr./Audrey Hepburn

Charizmatiškoji aktorė ir humanistė žavėjo moteris žaismingumu ir nepriekaištingomis manieromis. Tokia buvo ir jos apranga – žavi ir kartu solidi. Audrey Hepburn stiliaus detalės – vienspalvės A formos suknelės, apvalios, pakietintos apykaklės, mažyčiai šalikėliai, aukštas dailus plaukų kuodas, na, ir, žinoma, tankūs ir platūs antakiai.

Audrey stilių kūrė aukštosios mados korifėjus Hubertas de Givenchy, jų partnerystė atskleidė dar vieną savitą vintažo veidą – santūrų ir dailų, bet kartu gyvą ir valiūkišką.

Plačiau apie abejingų nepaliekantį stilių, vadinamą vintažu, skaitykite 19-ajame „Ji“ žurnalo numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (Nr. 19)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (Nr. 19)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius