-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagrindinės vyrų stiliaus klaidos: į kokias aprangos taisykles atkreipti dėmesį?

Šiais laikais vyrai savo išvaizdai skiria kur kas daugiau dėmesio nei praėjusiais dešimtmečiais. Tam didelę įtaką padarė keliavimas, naujų kultūrų pažinimas, interneto prieinamumas, šiuolaikiškas gyvenimo būdas ir didesnis nei bet kada anksčiau drabužių ir avalynės pasirinkimas. Apie vyrų stilių ir aprangos taisykles kalbama dažnai, tačiau vis dar pasitaiko atvejų, kai žinių ir pagrindinių aprangos taisyklių bei etiketo stoka sugadina bet kokį vyro įvaizdį.
Vyras baltais marškiniais
Vyras baltais marškiniais / 123RF.com nuotr.

Rūpintis savo išvaizda privalu ir moterims, ir vyrams. Juk dažnai pirmas įspūdis ir sėkmė priklauso būtent nuo to, kaip atrodome, tad numoti ranka į savo įvaizdį tikrai neverta. Verčiau reikėtų pasidomėti, kokios pagrindinės taisyklės vyrauja vyrų aprangoje ir kaip išvengti klaidų.

Viena didžiausių stiliaus klaidų – netinkamas kojinių ilgis. Dėvint kostiumines kelnes, privalu žinoti vieną paprastą taisyklę – atsisėdus ar užsikėlus kojas, blauzdos niekada neturi matytis, tad po kelnėmis kojinės turi būti ilgos.

Dėvint kostiumines kelnes, privalu žinoti vieną paprastą taisyklę – atsisėdus ar užsikėlus kojas, blauzdos niekada neturi matytis.

Kad ir kaip būtų keista, būtent į jas vyrai kreipia mažiausiai dėmesio, tad neabejotinai rizikuoja akimirksniu sugadinti net ir puikiausiai atrodančias drabužių kombinacijas. Nors kasdienėje aprangoje į tai būtų galima žiūrėti atlaidžiau, oficialioje aprangoje – neatleistina. Ir tikriausiai jau žinote, kad sandalai, dėvimi su kojinėmis – taip pat neatleistina klaida.

Kalbant apie kojinių spalvas ir atspalvius, oficialioje aprangoje jos turėtų būti derinamos prie batų ir kostiumo spalvos, tad dažniausiai būna juodos. Tačiau kasdienėje ar ne tokioje įpareigojančioje aplinkoje galima rinktis ir kitokias spalvas – tamsiai mėlyną ar pilką, kurios tinka prie visų atspalvių kostiuminių kelnių.

Jei mėgstate raštuotas ir margas kojines, bet nežinote, kaip jas derinti, galima vadovautis taisykle, jog bent viena raštuotų kojinių spalva turėtų derėti su kelnių ar avalynės spalva.

Kita ne ką mažiau svarbi taisyklė yra per didelis dėvimas kostiumas. Taip nutinka tada, kai norima jaustis laisvai ir patogiai, tačiau nežinoma, kad apsivilkus keliais dydžiais didesnį kostiumą galima atrodyti juokingai ir net keistai.

Vertėtų rinktis šiek tiek įliemenuotą švarką, pečiai privalo būti savo vietoje. Rankovių ilgis rekomenduojamas toks, iš po kurio matytųsi vienas arba du centimetrai marškinių rankogalių.

Kalbant apie kelnes, madingiausios yra truputį patrumpintos ir siauresnio modelio. Ilgos ir batus uždengiančios – jau seniai nebeaktualu.

Vida Press nuotr./Baltas kostiumas
Vida Press nuotr./Baltas kostiumas

Marškiniai – sukišti ar ne? Tai dažniausiai priklauso nuo to, kokio jie yra tipo. Kostiuminiai marškiniai turėtų būti sukišti, jei jie visiškai dengia užpakalį, o priekyje baigiasi ten, kur kelnių užtrauktukas.

Pasirinktų marškinių ilgis visuomet nusako, ar juos reikia vilkėti sukištus ar ne. Laisvalaikio marškiniai dažniausiai yra trumpesni, vos dengiantys kelnių kišenes, tad juos galima vilkėti ir nesukištus.

Kaklaraištis turi būti tokio ilgio, kad siektų apatinę diržo sagties kilpą ir nekyšotų iš po liemenės ar švarko.

Dar viena taisyklė, kurią verta žinoti, kaklaraištis ir nosinaitė (fantazija) tikrai neprivalo būti pasiūti iš tos pačios medžiagos ir būti tų pačių spalvų bei raštų. Tačiau persistengti aksesuarų ir jų spalvų atžvilgiu taip pat neverta, viskas turi harmoningai derėti tarpusavyje.

Norint susikurti ir atrasti savo stilių, verta eksperimentuoti, domėtis mados tendencijomis, rasti tai, kas geriausiai atspindi jūsų asmenybę ir tinka jūsų figūrai. Šiuo klausimu dažnai gali padėti stilistai, tad nebijokite konsultuotis ir kreiptis į savo srities profesionalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius