-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarimai apkūnioms moterims: kaip atrodyti stilingai per karščius

Vasara – deginimosi, atostogų ir lengvų drabužių bei malonių akimirkų metas. Tačiau kai kam karštos vasaros dienos primena ir migreną: per daug yra moterų, kurios vis dar nepasitiki savimi ir jaučiasi nepatogiai, kai reikia rodyti neraumeningas rankas ar atsikišusį pilvą paplūdimyje.
Apkūni moteris
Apkūni moteris / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 3 Vasara Mada Antsvoris

Deja, taip ir praeina malonių akimirkų metas, vengiant pasipuošti ar dangstantis lininiais „maišais“ ir svarstant: „Gražiau atrodysiu atėjus rudeniui“. Gal šis sezonas – pats metas tą keisti?

Kokio dydžio drabužius bevilkėtumėte, skaičius, atspausdintas ant drabužio etiketės, tėra tik skaičius. Ne, mes nekalbame apie tai, kad nereikia rūpintis savimi, neprisižiūrėti ir galima apsileisti bei iš nevilties toliau kimšti nevisavertį maistą į skrandį – kaip tik atvirkščiai. Tačiau kiekvienos genetika vis kitokia, o svoris auga dėl įvairiausių dalykų – ir dėl patiriamo streso, ir dėl džiugių pokyčių, tokių kaip, pavyzdžiui, nėštumas.

Pirmas ir svarbiausias aspektas, kuriuo turėtumėte vadovautis, – priimti save tokią, kokia esate, ir tik tada imtis norimų pokyčių (jei svorio metimas įtrauktas į jūsų vasaros planą). Rekomenduojame panaršyti internete ir susipažinti su Rachel Estapa – „More To Love“ tinklaraščio įkūrėja (spauskite ČIA), padedančia moterims labiau pasitikėti savimi, skleisdama savo pačios kompleksus, vidines kovas bei svorio istoriją. Ji teigia, kad jos tikslas – padėti figūringoms moterims nebebijoti paplūdimio.

Rachel patarimus, kaip pasiruošti vasarai, lengva ir įdomu skaityti. Dabar ji dirba kaip asmeninė koučerė, padedanti stiprinti pasitikėjimą savo kūnu ir savimi, o jos mokymų principai gana paprasti, tačiau veiksmingi. Anot asmenybės ugdymo trenerės, svarbiausia visad skirti laiko sau (jei nepavyksta, išsitraukite ir pasižymėkite grožio procedūrų laiką kalendoriuje – taip pamažu išmoksite nebeapleisti ir neaukoti tų retų ir tik sau numatytų valandėlių), kruopščiai išsivalyti ir persižiūrėti spintą, išmėginti naują mankštą, sporto rūšį ar pratimus bei lavinti pozityvias mintis.

Beje, grožio procedūros nebūtinai reiškia pinigų švaistymą – tai gali būti ir namų salygomis pasigamintas kūno šveitiklis iš medaus, citrinos, aliejaus ir cukraus – kvapai nuteiks pakiliai, o glotniai žvilgančios kojos bus paruoštos vasarai!

Taip pat skaitykite: Stilistė Agnė Gilytė pataria, kaip paslėpti figūros trūkumus ir paryškinti privalumus

Meilę sau galima puoselėti per nedideles smulkmenas – net jei tai tėra kelios valandos su knyga namuose, kuri ant naktinio stalelio neliečiama renka dulkes dar nuo Naujųjų metų kaip vizualus pasižadėjimas vakarais skaityti, o ne darbuotis, atsidarius nešiojamąjį kompiuterį.

Aktorės Rebel Wilson suknelė – nuostabi, akivaizdžiai tinkanti bet kokio sudėjimo moteriai, ir dėl pasitikėjimo savimi Rebel vertinama visų pirma kaip talentinga kino žvaigždė, o tuomet – kaip „pliusinio“ dydžio stiliaus ikona!

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Rebel Wilson
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Rebel Wilson
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rebel Wilson
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rebel Wilson

Žinoma, pasitikėjimo savimi ugdymas – toli gražu ne vienadienis procesas, tad jei moteris paniškai bijo rodyti stambokas rankas ir visą vasarą stengiasi dangstytis ilgomis rankovėmis, natūralu, kad jos požiūris į tai akimirksniu nepasikeis. Tačiau lašas po lašo... Ugdydamos meilę sau ir užsiimdamos sportu ar bent jau darydamos rankas tvirtinančius pratimus su nedidelio svorio svareliais (tiks net vandens buteliukai – matote, nereikia net išeiti iš namų!), per keletą mėnesių pamatysite akivaizdžius pokyčius.

Noras keistis – viena, tačiau jam kelią dažnai užkerta mūsų bijojimas nuosekliai laikytis plano ir atidėliojimas. Dar apie trumpas rankoves: nesakome, kad staiga reikia rinktis palaidines plonytėmis petnešėlėmis. Tačiau „drugelių sparnų“ formos palaidinės rankovės, neįrėminančios rankų,  yra pats tas perėjimui prie vasariškų drabužių.

Nebijokite matuotis

Nežinoma? Ne tas stilius? Per šviesu? Per ryšku? Netinka nėriniai ar aukštas liemuo? Niekad nesužinosite, kaip drabužis atrodo iš tiesų, jei jo nepasimatuosite! Moterys labai dažnai daro šią klaidą, užmesdamos žvilgsnį į patinkantį rūbą parduotuvės kabykloje, tačiau taip ir neištiesdamos rankos, nes „vis tiek netiks“.

Siūlome nepabijoti ir matuotis viską, kas patraukia akį – su praktika ateina ir išmintis. Taip, kai kurie drabužėliai gal netiks ir atrodys juokingai, tačiau malonių atradimų irgi tikrai pasitaikys.

Pavyzdžiui, ypač vasarą nederėtų nuvertinti šviesių atspalvių, kurie suteikia lengvumo. Balta optiškai gal ir platina, tačiau sutikite, svarbiausia – tinkamo dydžio, gražaus kirpimo ir jums derantys drabužiai.

Vien spalvos skirtumas to paties rūbo nepakeis – su tokiu pačiu gerai pasiūtų marškinių modeliu atrodysite panašiai: tikrai nebus taip, kad su juodu atrodysite kur kas liekniau, o su tuo pačiu baltu – jau penkiais kilogramais stambesnė.

Gamintojų nuotrauka/Koliaže: „Valentino“ espadrilės, smėlio spalvos „Toteme“ kelnės, kreminiai „Romwe“ marškiniai ir nedidelis persikų tono „A.P.C.“ rankinukas.
Gamintojų nuotr./Koliaže: „Valentino“ espadrilės, smėlio spalvos „Toteme“ kelnės, kreminiai „Romwe“ marškiniai ir nedidelis persikų tono „A.P.C.“ rankinukas.

Žinokite tikslias savo apimtis

Tikslius išmatavimus turėtų žinoti kiekviena moteris, nes kiekvienas drabužių ženklas drabužius sukerpa ir siuva skirtingai. Tačiau gali būti, kad tą seniausiai pastebėjote ir pati – jei kelnes perkate iš skirtingų parduotuvių, jų dydžiai tikriausiai skiriasi bent dviem ar dar daugiau dydžių.

Nemaloni situacija: užsukote į parduotuvę, randate nuostabią savo dydžio vasarišką suknelę, skubate į persirengimo kabiną matuotis ir... net nepanašu, kad įsispraustumėte į ją. Pasitikėjimas savimi žaibiškai gal ir nesmunka, bet ūpas šiek tiek jau pagadintas.

Kad to išvengtumėte, užsukusios į naują parduotuvę pasidomėkite, ar jie turi dydžių lenteles – kai kurios tokias iškabina matomose vietose tarp ar prie lentynų, kad pirkėjos galėtų greičiau susigaudyti, kokį dydį joms rinktis. Jei nerandate – klauskite ten dirbančių konsultančių, kurios ir yra tam, kad jums padėtų. Pagrindinės kūno zonos, kurių išmatavimus vertėtų žinoti – liemuo, klubai ir krūtinė, taip pat šlaunų apimtis.

Aktorė Amber Riley rizikingą derinį – peplum stiliaus palaidinę, perregimus nėrinius ir plono trikotažo sijoną – suderino gana sumaniai. Visko kartu derinti gal ir nerekomenduojame, tačiau atsisakiusios perregimumo šiokią dieną, turėtumėte atrodyti nepriekaištingai – ir proporcijos bus moteriškai pabrėžtos, ir elegantiškas stilius išlaikytas. Tik vasarai siūlome pakeisti batus į žemapades basutes.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Amber Riley
AFP/„Scanpix“ nuotr./Amber Riley
„Scanpix“ nuotr./Amber Riley
„Scanpix“ nuotr./Amber Riley

Ką daryti, jei šlaunys trinasi viena į kitą?

Vasarą tai neišvengiama, ir jūs – tikrai ne vienintelė, kurią kamuoja tokia problema. Per karščius, ypač daug vaikštant su trumpesniais šortais, sijonais ar suknelėmis, moteriškai apvalios šlaunys ima trintis viena į kitą, plona oda brūžintis, ir neilgai trukus pajuntate, jog... skauda!

Taip pat skaitykite: Stiliaus patarimai ir aprangos deriniai apkūnioms moterims

Diskomfortui išspręsti yra variantas – tai įvairūs kremai bei pudros geliai (pvz., „Monistat“ ir panašūs), kurių jums rekomenduos dažnoje vaistinėje ar kosmetikos centre. Įsimeskite tokį į vaistinėlę, ir vėl karštomis dienomis galėsite džiaugtis dailiomis suknelėmis, vėjo kedenamomis palei nuogas kojas.

„Shutterstock“ nuotr./Apkūni moteris
„Shutterstock“ nuotr./Apkūni moteris

Mados žurnalai – įkvėpimui!

„Vogue”, „Marie Claire”, „Elle”, parsivežti ar draugių lauktuvių atgabenti iš užsienio stūkso ant kavos staliuko? O gal „JI“, „Laima“ bei „Žmonės“? Nesvarbu, ką vartote ir skaitote, jei tik namie turite krūvelę moteriškų žurnalų, štai idėja: perverskite juos ir lipniais plonais lapeliais pasižymėkite puslapius, kurie patrauks jūsų dėmesį.

Tai gali būti derinys, aksesuaras, spalva, modelis, moteris, panašaus figūros tipo į jūsų, atrodanti ypač patraukliai – iš tokio koliažo susidarysite savo įkvėpimų „lentą“, kuri, garantuojame, ne tik jums pažers naujų idėjų, bet ir beanalizuojant pamažu lavins skonio bei stiliaus suvokimą ir supratimą, kas tinka būtent jums.

Gamintojų nuotrauka/Kasdieniška, bet šarminga: klubus ir pilvo sritį uždengsianti „Marni“ palaidinė, „Charlotte Olympia“ violetiniai bateliai, aviečių ir rudų atspalvių „Miu Miu“ rankinė, „Citizens of Humanity“ džinsai.
Gamintojų nuotrauka/Kasdieniška, bet šarminga: klubus ir pilvo sritį uždengsianti „Marni“ palaidinė, „Charlotte Olympia“ violetiniai bateliai, aviečių ir rudų atspalvių „Miu Miu“ rankinė, „Citizens of Humanity“ džinsai.

Taisyklės ir yra tam, kad jas laužytume

Gal ir teisybė, kad kai kurie mados tinklų drabužiai pasiūti taip, kad patraukliai atrodo tik ant pakabų, bet ne ant žmonių. Tačiau prisikimšusios į galvas taisyklių, kad „to silueto sijonai tinka tik lieknoms moterims“, o „tokios suknelės – tik visiškai kaulėtoms“, apsisunkinate save nereikalingais STOP ženklais.

Šortai, dryžiai ir ryškios spalvos, netgi trumpas palaidinės viršus, jei tik sumaniai priderintas prie harmoningo sijono, gali atrodyti nepriekaištingai. Tereikia ieškoti ir atrasti, koks kirpimas, stilius ir spalva jums asmeniškai tinka.

Trumpas viršus, ryškių spalvų deriniai, trumpos rankovės, iškirptė – visi šie elementai kartu – tikras tabu apvalesnėms moterims. Tiesa, prie lietuvaičių gymio šios spalvos atrodytų nenatūraliai ir gal kiek per ryškiai šiokią vasaros dieną (tačiau jei jas mėgstate – pirmyn), bet aktorė Mindy Kaling yra puikus pavyzdys, kad galima atrodyti ryškiai ir įspūdingai, išvengiant vulgarumo.

„Scanpix“ nuotr./Mindy Kaling
„Scanpix“ nuotr./Mindy Kaling
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Mindy Kaling
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Mindy Kaling

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius