Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patogiosios kulotės: kaip stilingai atrodyti mūvint plačias patrumpintas kelnes?

Patrumpintos plačios kelnės jau kelintą sezoną vyrauja spintose moterų, kurios mėgsta suderinti stilių ir patogumą. Ne išimtis ir ši 2020-ųjų vasara. Kulotės ir „gaucho“ stiliaus kelnės yra viena ryškiausių šiltojo sezono tendencijų.
Deriniai su kulotėmis
Deriniai su kulotėmis / Vida Press ir 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Mada Kelnės

Kuo skiriasi kulotės nuo gaucho stiliaus kelnių?

Tiek kulotės, tiek gaucho stiliaus kelnės yra labai panašios, tačiau nesudėtinga bus atskirti, jei žinosite kelis ypatumus.

Kulotės (ang. culottes) kilo iš prancūziško „culot“; tai kelnės iki kelių ar šiek tiek žemiau jų, kurios sukirptos taip, kad siluetu primena sijoną. Šis kelnių stilius buvo populiarus praėjusio amžiaus 3-ajame dešimtmetyje, rašo whowhatwhear.co.uk.

Taigi, jei kelnės laisvos, platėja į apačią, yra šiek tiek žemiau kelių (kartais – iki pusės blauzdų), žinokite – tai kulotės.

Vida Press nuotr./„Jones New York“, 1981 m. modelis
Vida Press nuotr./„Jones New York“, 1981 m. modelis

Gaucho stiliaus kelnės irgi yra patrumpintos, ilgis – iki pusės blauzdų ar virš čiurnos, tačiau savo išvaizda labiau primena kelnes nei sijoną (nuotr. žemiau) ir neturi to platėjančio kritimo ir apimties, kuri būdinga kulotėms.

Žodžiu, jei trumpintas drabužis panašesnis į kelnes, tai gaucho stiliaus kelnės, o jeigu platėjantis siluetas labiau primena sijoną, tai – kulotės.

Gaucho stiliaus kelnių derinių virtuoze galima laikyti Ispanijos karalienę Letizią:

Vida Press nuotr./Ispanijos karalienė Letizia (2016 m.)
Vida Press nuotr./Ispanijos karalienė Letizia (2016 m.)
Vida Press nuotr./Ispanijos karalienė Letizia (2017 m.)
Vida Press nuotr./Ispanijos karalienė Letizia (2017 m.)

Kaip stilingai dėvėti kulotes?

Ladyfashionizer.com patarimas paprastas – reikia tik pasirinkti tinkamą viršutinę dalį, nes nuo jos priklauso sukurtos proporcijos ir harmoningas vaizdas.

Kulotės tinka prie trumpų aptemptų marškinėlių, trumpų švarkelių (tiks tiek odinis, tiek džinsinis), o šio sezono topu – liemene ant nuogo kūno – sukursite išties stilingą derinį. Jei dailus pilvo presas, galite rinktis ir glaustinukę, kuri jį apnuogintų.

Aprangos derinių esmė – ne paskandinti plačias kelnes, o jas išryškinti. Tarkim, plačios sijonkelnės su megztiniu plačiomis rankovėmis neatrodys taip efektingai, ypač, jei esate žemesnio ūgio ir išraiškingų kūno formų.

Beje, žemesnio ūgio moterims tikslinga pagalvoti apie tų pačių spalvų (ar bent giminingų) derinimą, o ne ryškius kontrastus, kurie „supjausto“ figūrą.

Vida Press nuotr./Nancy Rivera (2017 m.)
Vida Press nuotr./Nancy Rivera (2017 m.)

Stilingiausiai kulotės atrodo, kai avite aukštakulnius ar smailianoses balerinas. Avalynę stenkitės rinktis grakščią, apgulančią kojas (aulinukai plačiu, susmukusiu aulu atrodys keistokai). Idealu, jei bateliai ar basutės bus šviesių spalvų.

Vida Press nuotr./Nataly Osmann
Vida Press nuotr./Nataly Osmann
Vida Press nuotr./Pernille Teisbaek
Vida Press nuotr./Pernille Teisbaek

Nepamirškite šio sezono aksesuarų – grandinių. Ypač jomis tinka puošti čiurnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius